havadurum

Bayramiç "Bankamatik memuru" tartışıyor!

2135

 AKP Bayramiç İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Özel`in, 2018 yılı Haziran ayında Bayramiç Belediyesi`nde "büro elemanı" kadrosunda işe başladığı, ancak "bankamatik" olarak çalıştığı tespit edilerek hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. 31 Mart`ta AKP`den CHP`ye geçen Bayramiç Belediyesi`nde fiilen çalışmadığı halde resmi olarak çalıştığı iddia edilen Özel’in, birçok belediyede olduğu gibi Bayramiç Belediyesi’nde de ‘bankamatik memur’ olarak çalıştığı öğrenilmişti. Bayramiç Belediyesi de bu konuda suç duyurusunda bulunarak, oluşan kamu zararı noktasında sorumluların soruşturularak cezalandırılması istenmişti. Konuyla ilgili olarak Bayramiç Havadis isimli yerel bir siteye açıklamada bulunan AKP ilçe Başkanı Mehmet Demirsöz, önceki dönem Belediye Başkanı Sadettin Arslan ve AKP Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Özel suçlamaları asılsız olarak nitelendirerek pazartesi günü davacı olacaklarını açıkladı. Önceki Belediye Başkanı Sadettin Arslan; "Gençlik kolları Başkanımız Doğukan Özel Belediye`ye ait hizmet noktasında çalışmaktaydı. Seçimi kazanan CHP`li Belediye ile çalışmak istemediği için diğer 11 Belediye çalışanı gibi arkadaşımız Doğukan Özel`de istifa etmiştir. Bu hizmet noktasında çalıştığı ile ilgili belgeler ve şahitler mevcuttur. Yapılan karalama ve iftira Belediyeciliğidir. Belediyede benim Başkanlığım dönemimde 15,16 bankamatik memuru olduğu iddiaları seçimlerde bazı kişiler tarafından seslendirilmişti. Ama bütün evraklar incelendiğinde Belediyede bankamatik memuru çıkmayınca bilinçli olarak AK Parti Gençlik Kolları Başkanı hedef seçilmiş, Kamuoyu aldatılmak isteniyor” dedi.

 
Doğukan Özel manevi olarak zarar görmüş!
“Suç duyurusunda bulunacağız” diyen AKP Bayramiç ilçe Başkanı Mehmet Demirsöz; “Parti olarak ayrıca davacı olacaklarını, adı geçen yayın organı ve iftira atanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Olay ile ilgili habere konu olan Doğukan Özel de, kendisine iftira atıldığını ve olaydan manevi olarak zarar gördüğünü belirterek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Doğukan Özel, "Benimle ilgili iddiaları yayınlattırdıkları gazete şimdiki Bayramiç Belediyesinin kimlerle kol kola olduğunun en büyük belgesi ve kanıtıdır" dedi.

Bayramiç Belediyesi, “Halkın belediyesi” olacak 
Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, ise “Doğukan Özel AKP Gençlik Kolları Başkanı. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında işe girmiş. Bu sene 1 Nisan`da da istifa etmiş. Zaten Bayramiç halkı ve ben dâhil hepimiz biliyorduk seçimden öncede belediyede çalışmadığını. Birim amirlerine sorduk ve belediye çalışanlarına sorduk ‘Şahıs çalışıyor muydu burada?` diye. Çalışmıyordu cevabını alınca biz de savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Halkımıza söz vermiştik haksızlık ile mücadele konusunda. Bu mücadelemizi başlattık. Bayramiç Belediyesi, partilerin, şahısların değil, halkın belediyesi olacak” dedi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş