havadurum

Bayramiç'teki "öğrenciye şiddet" TBMM'ye taşındı

660

 CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz Çanakkale Bayramiç İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerin yaşadığı şiddeti Meclis gündemine taşıdı. CHP Çanakkale Milletvekilleri Erkek ve Öz, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Çanakkale Bayramiç ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir öğretmenin, öğrencilere şiddet uyguladığı gerçeğinde, öğrencilerin şikayetçi olmalarına rağmen Bayramiç Kaymakamlığı’nın soruşturmaya izin vermemesine tepki gösterdiler ve yetkilileri göreve davet ettiler.

 
“Şiddet asla kabul edilemez”
Konuşmasında şiddetin asla kabul edilemeyeceğini belirten Erkek, konuşmasında; “Çanakkale Bayramiç Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir öğretmen uzun süre öğrencilere, çocuklara fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle bizzat çocuklar tarafından şikâyet ediliyor ancak Bayramiç Cumhuriyet Savcılığının soruşturması Bayramiç Kaymakamlığının raporuyla engelleniyor. Raporda disiplini korumak ve öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla ikaz amaçlı şiddet uygulandığı belirtildiği hâlde bu eylem yapılırken aşırıya kaçılmadığı ifade edilerek soruşturmaya izin verilmiyor. Bu, vahim bir tablodur. Eğitimde, öğretimde, sosyal ve kültürel yaşamda şiddet asla ve asla kabul edilemez. Bayramiç Kaymakamlığını, Çanakkale Valiliğini, Bayramiç Cumhuriyet Savcılığını ve Millî Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyoruz” dedi.
 
“Hiçbir aile çocuğunun şiddet görmesini istemez”
Hiçbir ailenin çocuğunun şiddet görmesini istemeyeceğini ifade eden Bülent Öz ise; “Çanakkale Bayramiç ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir öğretmen erkek öğrencileri tokatla, kız öğrencileri sopayla dövüyor iddiasında, öğrencilerin millî eğitim müdürlüğüne verdiği şikâyet dilekçesi kaymakamlık incelemesinde ‘Öğrenciler terbiye amaçlı ikaz etmek için dövülebilir’ adeta ‘şiddet görebilir’ kararı verilip 11 Mayıs 2017 tarihli ve 2017/3 karar numarasıyla soruşturmasına izin verilmiyor. Şiddet gören öğrenciler, bu öğretmenin inisiyatifine terk ediliyor. Üstelik şikâyet ettikleri öğretmenin sınıfta bırakacağını düşündükleri için üniversiteye gidememe endişesindeler. Gözlerinden sakındıkları evlatlarını eğitim yuvalarına gönderen hiçbir aile çocuğunun şiddet görmesini istemez. Disiplini sağlamak ve öğrenci başarısını artırmak için şiddet uygulanamaz ve bir gerekçeyle eğitim politikası gibi gösterilemez. Gerekli soruşturma derhâl başlamalı ve derse girmeye devam eden öğretmen hakkında gerekli işlem yapılmalıdır” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş