havadurum

Bayramınız kutlu olsun çocuklar…

276

 Çanakkale`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı. Çelenk koyma törenine, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve beraberindeki çocukların Atatürk büstüne çelenk bırakmalarının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin devamında Barbaros İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi Ayberk Kaçar, 23 Nisan konulu şiir okudu. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, törende konuşma yaptı. Özkan; "97`inci yılını kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,23 Nisan 1920 tarihinde bir milletin yeniden şahlanışının, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başladığı ve tarihe yazılan bir gündür. İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan bir milletin varoluşunun temellerinin atıldığı önemli bir günü birlikte yaşıyor, coşkusunu ve sevincini birlikte paylaşıyoruz" dedi. Resmi çelenk koyma töreninin ardından CHP İl Örgütü,  Çanakkale Yardımseverler Derneği ve Çanakkale Diş Hekimleri Odası tarafından alternatif çelenk koyma töreni düzenlendi. Üzerlerinde Atatürk tişörtü bulunan çocuklar da ‘Atam İzindeyiz’ yazılı çelengi Atatürk büstüne  sundu. CHP`nin alternatif törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Eski Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, CHP İl Başkan Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, CHP İl Kadın Kollar Başkanı Nurcan Bingöl ve CHP Gençlik Kolları katıldı. Atatürk büstüne çelenk bırakılmasının ardından CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca konuşma yaptı. 

 
Halk Bahçesi ve Kordonboyu`nda çocuklara özel eğlenceler
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Halk Bahçesi ve Kordonboyu`nda devam etti. Halk Bahçesi ve Kordonboyu`nda bir çok etkinlik düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi Tahta At Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen, saat 11:00`de başlayan etkinlikler akşam saatlerine kadar devam etti. Saat 11:00`de Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrencileri Morabbin Park`ta ritim gösterisi sergiledi. 11:00 ve 20:00 saatleri arasında 17 Burda AVM`de çocuklar için sinema gösterimleri yapıldı. Saat 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ise Çanakkale İskele`den TCG Türkeli Savaş Gemisi`ne ücretsiz ziyaretler gerçekleştirildi. Saat 16:00`da Türk Yıldızları Solo Türk ekibinin Kordonboyu`ndaki gösterisi büyük bir heyecan ile takip edildi. Saat 18:00`da Morabbin Park`ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferinin 102`inci Yıldönümü Yarışmalarının ödül töreni yapıldı; yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Saat 19:00`da Morabbin Park`ta Boğaz ve Garnizon Komutanlığı bando gösterisi gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında halk oyunları gösterileri, şiir okuma, resim boyama, voleybol maçları, satranç turnuvası, Karagöz-Hacivat gösterisi, balon dağıtımı, çocuklara ücretsiz hediye verilmesi, ücretsiz voleybol topu dağıtımı, dans gösterileri ve ilkokul öğrencilerinin hazırladığı el işlerini sergilendi. Kordonboyu ve Halk Bahçesi`nde kurulan platformlarda çocuklar boks, karate, jimnastik, tenis ve voleybol gösterileri gerçekleştirdi. Kurulan oyun platformlarında ise çocuklar doyasıya eğlendi. Kent merkezi Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile donatıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin görsel tasarımlar da kentin çeşitli noktalarında yerlerini aldı. Öte yandan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından Çağlar Kaynak Basketbol Sahası`nda çocuklara hediye dağıtımı ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından çocuklara bayrak dağıtımı yapıldı.
 
Başkan Gökhan; "Kendimi çocuk gibi hissediyorum"
Halk Bahçesi`nde düzenlenen Tahta At Çocuk Şenlikleri sırasında gazetemize konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Her şey çok güzel, çocuklar eğleniyor herkes mutlu. Hiç kimse birbirini tanımıyor ama herkes mutlu. Bu kentte yaşamanın mutluluğu bu. Bayrama erişmenin mutluluğu. Allah huzurumuzu bozmasın, güzellikten mahrum etmesin. Ben de çok mutluyum, çocuk gibiyim, kendimi çocuk gibi hissediyorum. Gelecek nesiller 23 Nisan`ın önemini unutmayacaklar. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu ülkenin kurucularını asla unutmayacaklar ve onların izinde gitmeye devam edecekler. Biz de onları ömrümüz boyunca, sağ oldukça, elimiz gücümüz erdikçe onlara laik Türkiye cumhuriyetinde, demokratik parlamenter bir sistemde, özgürlüklerin yaşandığı barışın olduğu bir ülkede yaşama bilincini bilinci vermeye devam edeceğiz. Kurucularımızı ve şehitlerimizi, Mustafa Kemal Atatürk`ü unutturmadan çocuklarımıza bu bilinci aşılamaya devam edeceğiz" dedi. 
(Atakan Alkış-Zeynep Kocaman)
Paylaş