havadurum

Beklenen kar, Çanakkale'yi beyaza bürüdü

810

 Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından önceki günlerde kar yağışı uyarısı yapılmış, uyarı sonrası İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde okullar bir günlük tatil edilmişti. 4 Ocak Cuma günü beklenen kar yağışı, dün sabah kenti beyaza bürüdü. Kentliler, Pazar sabah Çanakkale’yi, beyaz örtü ile seyrettiler. 

Vatandaşlar, karın tadını çıkarttı

6 Ocak Pazar günü sabah 02.00 sularında başlayan kar yağışı yaklaşık bir saat sürdü. Aralıksız yağan kar kısa süre içerisinde Çanakkale’yi beyaza bürürken, karı gören vatandaşlar saate aldırmaksızın karın tadını çıkarttılar. Birçok vatandaş arabalarını durdurup kar topu oynarken, birçok vatandaşta fırsattan istifade kar yürüyüşüne çıkarak beyaz örtü ile fotoğraf çektirdiler.
 
Kardan en çok çocuklar memnun kaldı
Kardan en çok sevinenlerse çocuklar oldu.  Bazı aileler çocukları ile birlikte kardan adam yaparken, sokakta karın tadını çıkartan çocuklar, geleneksel kar topu oynamayı ihmal etmediler. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edebileceği belirtildi.
(Zeynep Kocaman)
Paylaş