havadurum

Belediye Meclis toplantısına 24 Haziran seçimleri damga vurdu

935

 Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı 4 Temmuz Çarşamba Günü Belediye Meclis toplantısında gerçekleşti. Toplantıya 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci Dönem Genel Seçimleri damga vurdu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açılış konuşmasında gündeme dair konuları ele aldı. 24 Haziran seçimlerinde Çanakkale’de seçilen vekillere başarılar dileyen Başkan Gökhan, Sivas katliamında yaşamını yitirenleri andı. Türkiye’yi derinden sarsan çocuk taciz ve cinayetlerine bir an önce acil önlem alınması gerektiğini belirten Başkan Gökhan, ÇOMÜ’de geçtiğimiz günlerde Vural Bulut isimli öğretim elemanının sosyal medyada yaptığı paylaşımları gündeme getirdi. Başkan Gökhan’ın ardında Parti Grup Başkan Vekilleri, 24 Haziran seçimlerine yönelik yorumlarda bulundular. Gündem dışı konuşmasında ilk olarak 24 Haziran seçim sonuçlarına değinen Başkan Gökhan; “Geçtiğimiz ayın en önemli olaylarından biri 24 Haziran’da gerçekleşen Millet Meclisi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Cumhurbaşkanlığı’na Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçildi. Millet Meclisi seçimlerinde de partimizden 2, 2’de AKP olmak üzere Milletvekillerimizi Ankara’ya gönderdik. Sayın Jülide İskenderoğlu ve Sayın Bülent Turan’a, Sayın Özgür Ceylan ve Sayın Muharrem Erkek’e Çanakkale’yi temsillerinde başarılar diliyorum. İnşallah Çanakkale’nin gelişmesine yönelik iş birliği içerisinde bundan böyle daha verimli çalımalar yapacaklarına inanıyorum. Bizim temennimiz budur” dedi. 

 
“Sivas’ta ölenleri andık”
Sivas katliamında ölenleri andıklarını belirten Gökhan; “Geçen ay bayramımızı kutlarken acılarımız da vardı. Acılarımızı da andık. Sivas katliamının yıl dönümünde acılarımız bir kez daha depreşti. Onların acılarını yüreğimizden atmamız mümkün değil. Onun için katliamın yıl dönümünde bir kez daha katliamda hayatını kaybedenleri anmış olduk” dedi.
 
“Taciz, tecavüz gibi olaylara karşı çok hızlı bir şekilde tedbir almamız lazım”
Son günlerde yaşanan çocuk tacizi ve ölümlerinin toplumda infial yarattığını dile getiren Başkan Gökhan; “Biliyorsunuz son ayın içerisinde çok acı iki çocuk ölümü ile karşı karşıya kaldık. Eylül ve Leyla.  Acıları tüm Türkiye’ye çok ciddi oranda yansıdı. Fakat maalesef bunlar ilk değildi. Üst üste olunca, o yaşta çocukların yaşadıkları ölümle sonuçlanınca maalesef toplumda bir infial yarattı. Çocukların tacizleri, kadınların tacizi bu ülkenin gündeminde sürekli yer tutuyor. Bu konuda gerekli yasal düzenlenmelerin maalesef yapılamadığını görüyoruz. Bu konunun çözümünün maalesef idam olmayacağını biliyoruz. İdam konusunda uluslararası bir sorumluğumuz var. Ben cezanın  kısırlaştırma ya da idam cezası gibi ağırlaştırılmış müebbet hapisle olabileceğini düşünüyorum. Burada şuna dikkat edilmesi lazım. Bu tür hadiseyi küçültücü ya da olabilirmiş noktasına getirmememiz lazım. Bu konuda çok saçma sapan ifadeler kullananlar oldu. Bir an önce taciz, tecavüz gibi olaylara karşı çok hızlı bir şekilde tedbir almamız lazım. Burada yine en önemli konunun eğitim olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bir toplumda eğitim düzeyi düştükçe, sosyal ve kültürel yaşam bozuldukça maalesef bu tür hadiseler giderek artmakta” dedi.
  
“ÇOMÜ’de yeni meczuplar türedi”
Bilin yuvası olması gereken ÇOMÜ’de yeni meczupların türediğini ifade eden Başkan Gökhan; “Biliyorsunuz Çanakkale’de bazı meczuplar türedi. Abdullah Akın varken başka biri daha çıktı. Onlar yine halkı tahrik edici, düşmanlığa sevk edici konuşmalarda bulundular. Üniversite bunlardan bir tanesine soruşturma açtı. Bu soruşturma disiplin cezası ile geçiştirildi. Ben bu cezayı yeterli bulmadığım için Abdullah Akın hakkında hakaret, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlaması ile savcılığa başvuruda bulunduk. Bu noktada bu işin peşini sonuna kadar takip edeceğiz. Çanakkale halkına böyle bir laf edilmesi söz konusu değildir. Bir diğeri de seçimlerden sonra heyecana gelip olur olmadık şeyler söyledi ama bir düzeltme yapmış. Bana da hem üzüntüsünü, hem de durumun tamamen farklı olduğunu ifade eden bir mesaj atmış. Onu ben okudum ama bu konuda üniversitenin ne yapacağını izlemek durumundayız. Üniversite bir siyaset yapma yeri değildir. Siyaset yapacak olanlar oralardan istifa edip siyaset yapılacak yerlerde siyaset yapar. Üniversite bir bilim merkezidir” dedi.
   
“Umarım halka verdikleri sözleri tutarlar”
Başkan Gökhan’ın ardından Parti Grup Başkan Vekilleri 24 Haziran seçimlerini değerlendirdiler. İlk olarak, seçimler öncesinde halka birçok ekonomik vaatlerde bulunulduğuna dikkat çeken CHP Grup Başkanı Adnan Güler; “Seçimden sonra bizi zor günler bekliyor derken belli önerilerde bulunmuştum. Temmuz ayı enflasyon oranları açıklandı. Ben bunların da üzerinde enflasyon olduğuna inanıyor, halktan bazı şeylerin saklandığını düşünüyorum. Üretici fiyatlarındaki artış henüz insanların ekonomisine yansımadı, seçim öncesi ekonominin düzeleceğini vaat etmişlerdi. Başbakan Binali Yıldırım beni şaşırtan bazı açıklamalarda bulunmuştu; ‘Seçim meydanlarında bizler bazı şeyler söyleriz ama yapamayız siz fazla takılmayın’ ifadelerini kullandı. Umarım halka verdikleri sözleri tutarlar” dedi.
 
“4 Milletvekilimizin de en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz”
Güler’in ardından 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren AKP Grup Başkanı Tülay Ömercioğlu; “MHP mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 4 Milletvekilimizin de Çanakkale’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Ancak Türkiye’de seçilebilir sıralarda yer alan Jülide İskenderoğlu’nun meclise seçilebileceği yerlerden katılmasını kardeşim olarak kutluyorum. Bu ayrıca AK Parti’nin kadınlara vermiş olduğu değerin göstergesi olmuştur. 7 Haziran tarihinde seçimlerde hatırladığımız kadarıyla en yakın parti ile aramızda 700 oy, 24 Haziran’da ise 13 bin oy farkı olmuştur. Çanakkale’de AK Parti olarak sandıktan birinci çıkmazsak ben bir daha Çanakkale’den aday olmam diyen Bülent Turan’ın inancından dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.
 
“8 aylık bir parti 15 yıllık iktidar partisinin oyunu yakaladı”
15 yıllık bir partinin oy oranını 8 aylık bir partinin Çanakkale’de yakaladığını belirten İyi Parti Grup Başkanı Ufuk Demirbaş ise; “Tülay Ömercioğlu’nun ilgisini çekmeyi başarmışız. AKP 15 yıldır Çanakkale’de birinci partidir. Yine tebrik ediyoruz. Ama ben böyle bir tablo ile karşılaşsam üzülürüm. 15 yıllık iktidar sonrasında yüzde 26 oy var. 8 aylık İYİ Parti yüzde 16 oy almıştır. Bende olsam İYİ Parti’ye saldırırdım ama Tülay Ömercoğlu bugünden başlamıştır. Bunun yanında bir takım sıkıntılarımız var Çanakkale’de. Seçimlerde ortam gergin dedik ama kendilerine sormam gereken sorularım var. Hamidiye Tabyaları mesela… Hamidiye Tabyaları AKP’nin özel etkinlik alanı gibi. 2014 yılında Mehmet Daniş’in büyük projesiydi o günden bu güne AKP’nin etkinlik alanı halinde. Burayı AKP’nin etkinlik alanı olarak kullanmayın, halkın kullanımına açın. Önümüzde seçimler var sizin propagandaya ihtiyacınız var burayı Eylül ayı gibi açında propaganda yapın. Troia Müzesinin açılışı ile ilgili hala sıkıntılar var. Halen tamamlanmış ortada bir şey yok. Barbaros Mahallesinde ikinci kordonda 40 metrelik dolgusu hala bekliyor. Sosyal konutlar aynı şekilde, küçük sanayi bölgesi ile ilgili kamuoyu 1,5 yıldır oyalanıyor. Bakanlıktan iki memur gelecek ve tarım bakanlığına sunacak. Burası mera alanı olmaktan çıkacak, bu kadar basit bir şeyi bir yıldır kullanıp siyasi rant elde etmeye çalışıyorsunuz. Siyasi rantı bırakın da halka hizmet edin” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş