havadurum

Belediye Meclisi'nde İyi Parti-CHP gerginliği!

2723
Çanakkale Belediye Meclisi`ne, 14 ay boyunca İyi Partili üyelerin komisyonlarda görevlendirilmemesi tartışması damga vurdu. Geçtiğimiz aydan itibaren komisyonlara çağrıldıklarını ifade eden İYİ Parti Meclisi Üyesi Burak Kunt, önce Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP`li üyelere teşekkür etti, ardından da sert eleştirilerde bulundu. Eleştiri dozunun giderek yükseldiği tartışma, verilen aranın ardından İyi Partili üyelerin protesto ederek aranın ardından toplantıya katılmamaları ile son buldu. Kunt, "Hepinizin bildiği gibi 14 aydır imar ve bütçe komisyonlarına İYİ Parti olarak herhangi bir temsilci sokamıyorduk. Geçtiğimiz ay itibariyle bu komisyona tekrardan davet edildik. Önce Sayın Meclis Başkanıma, daha sonra da 19 Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi arkadaşıma teşekkür ediyorum. Artık biz de Çanakkale halkının imar sorunlarıyla alakalı bilgi alabileceğiz. Biz, 14 ay önce doğruları söylediğimiz için, yanlışları dile getirdiğimiz için, sadece ama sadece Çanakkale halkının hakkını savunmak istediğimiz için bu komisyonlardan adeta atıldık. Bize bununla alakalı bir bildirim bile yapılmadı. Komisyonlar aynen devam etti ve bizim hiç haberimiz olmadı. 19 yıldır iktidarın antidemokratik uygulamalarını eleştiren, her söyleminde çoklu aklın değil, ortak aklın egemen kılınması gerektiğini söyleyen sosyal demokrat 19 Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi arkadaşım, bir kaç istisna dışında, bu konuya ya onay verdiler, ya da sessiz kaldılar. Sitem ediyorum, hepinizi kınıyorum ve lütfen bu sitemi düşünün" dedi. 
 
Kunt, Ak Parti`den özür diledi
Meclis Üyesi Kunt; "Ben, antidemokratik uygulamaları sadece AK Partinin yaptığını sanıyordum, yanılmışım. Bu, bir partinin problemi değilmiş. Bu, milletin kendisine verdiği gücü ele geçirdiğinde ve eleştiriye olan tahammülsüzlüğün gücüymüş. Bu parti üstü bir problemmiş. Hepimizin bununla alakalı bütün partilerle birlikte mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. O yüzden AK Parti grubundan özür diliyorum, şahsım adına kabul edin" dedi. 
 
"İktidara geldiğimizde Karunlaşmayacağız" 
"İyi Parti olarak kurulurken, çok ciddi mücadeleler verdik" diyen Kunt, "Siz, bizim sesimizi kısmaya çalışabilirsiniz, komisyonlardan yine atabilirsiniz, İyi Parti konuşuyor. Bizim salonlarımızdaki ışıkları da kapatabilirsiniz, seçime sokmamaya da çalışabilirsiniz ama siz bizi susturamazsınız. Biz, her koşulda bu milletin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin, inandığımız doğrultuda gideceğiz. Fakat, biz iktidar olduğumuzda Karunlaşmayacağız. Karunlaşan bizden olsa da dimdik duracağız ve bunun karşısında mücadele edeceğiz. Çünkü biz, `kimden?` diye bakmayacağız, `haklı mı, haksız mı?` diye bakacağız. Bizim görevimiz bu, biz bu yolda siyasete çıktık. Biz, iktidar olduğumuzda bugün, bu konuştuklarımızı, eleştirdiklerimizi unutmayacağız. Ben, İYİ Parti ya da İYİ Partililer için konuşmuyorum. Ben, bugün burada, 30 tane Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımın evlatları için konuşuyorum. Benim iki yaşındaki oğlum, büyüyünce bir siyasi partide siyaset yapmak isteyebilir ve o siyasi parti, iktidar olmayabilir ama ona gönül verebilir. İşte o gün sizin evlatlarınız da, benim evladım da bizim bugün yaşadığımız bu haksızlığa maruz kalmasın diye ben bugün konuşuyorum. Ben, size de bir söz veriyorum. Özellikle 19 Cumhuriyet Halk Partili arkadaşıma söylüyorum; Siz, bizim için çabalamadınız, mücadele etmediniz ama biz sizin için, evlatlarınız için sonuna kadar haksızlığa karşı mücadele edeceğiz, sizin yanınızda olacağız" ifadelerini kullandı... 
 
Gökhan, "İyi Parti, CHP sayesinde var" 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, "Ben buna cevap vermeyeceğim, gerekirse Grup Başkanvekilimiz verir. Ben komisyon başkanı değilim, üyesi değilim. Ama, bir şeyi hatırlatırım, İYİ Parti`nin varlığı, Cumhuriyet Halk Partisi sayesindedir. Bu, üslup meselesidir. Didem Güner, o üslubu gösterdi, her şey düzeldi. Siz, o üslubu bozdunuz. Siz, söyleyeceklerinizi söylediniz, deşarj oldunuz, karnınızın şişini indirdiniz, susunuz" dedi. 
 
İyi Partililerden protesto 
Gökhan`ın ifadelerinin ardından, Ak Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, Kunt`un konuşmaları ile ilgili açıklamada bulunarak, iktidar partisinin `antidemokratik` olduğu noktasındaki ifadeleri kabul etmediğini dile getirdi. Yüksel, İyi Parti`nin komisyonlarda tekrar temsil edilmesinden de mutluluk duyduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı Gökhan ise, "Bir kere yasal olarak ne MHP`nin ne de İyi Partili üyelerin o komisyonlara girme hakları yok. Siz adabı bozuyorsunuz. İmar Müdürü bile sizden şikayet ediyor. Siz neye mal oldunuz biliyor musunuz? İyi Parti-CHP ittifakını zedelediniz" dedi. Kunt`un Gökhan`a yönelik Gökhan, "İyi Parti`nin varlığı CHP sayesindedir" ifadelerine tepki göstermesinin ardından, "Ben, Cumhuriyet Halk Partisi`nin demokrasi anlayışı gereği var olduğunuzu söylüyorum" dedi. İyi Partili Meclis üyeleri, verilen aradan sonraki oturuma katılmayarak protesto etti.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş