havadurum

Belediye emekçilerinden Başkan Gökhan'a destek

1125

 Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında yaşanana gerilim ile gelen tartışmaların ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a destek ziyaretleri devam ediyor. Dün, belediye emekçilerinin örgütlü bulunduğu DİSK’e bağlı Genel İş ve KESK’e bağlı Tüm Bel Sen yönetici ve üyeleri, Başkan Gökhan’a ziyaret ederek destek verdiler. Ziyarette Genel İş Genel Şube Başkanı Metin Acar ve Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Zeki Önder ile beraber çok sayıda sendika üyesi belediye emekçisi de yer aldı. Konuşmasında Başkan Gökhan’ın her zaman çalışanların yanında olduğunu ifade den Önder; “Kamuoyunda da tartışılan Çanakkale’nin barışsever yapısı ve barışın kenti olmasına karşı AKP zihniyetinin hakkınızda yaptığı karalama ve iftira kampanyasını üzülerek görüyoruz. Bu sizin şahsınıza yapılan bir karalama kampanyası değil, aslında Çanakkale halkı ile bir alıp verememe söz konusudur. Çanakkale’nin yıllardır demokratik, laik, barışçıl bir kent olması, sizin de böyle bir kent temsilciliğini başarı ile yerine getirmeniz nedeni ile sizin nezdinize karalama ve Çanakkale’yi ele geçirme kampanyası yürütülüyor. Çanakkale’de bir rant elde edilmeye çalışıldığını görüyor ve yaşıyoruz. Biz, DİSK Genel İş sendikasından arkadaşlarımız ile Tüm Bel Sen olarak yanınızdayız. Bunu belirtmek için buradayız. Siz de her zaman bizim, yani emeğin yanında oldunuz. Bu nedenle hiç endişeniz olmasın, belediye emekçileri tümüyle yanınızdadır” dedi.   

 
“Çanakkalelilerin teveccühü ile karşılaştık”
“Çanakkalelilerin teveccühü ile karşılaştık” diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Bunun bir sebebi vardı. Kara kaşımıza, kara gözümüze değil. Şahsi oylarda olabilir ama esas, özü itibari ile Çanakkale insanı barışsever, bağımsız bir yapıya sahip olarak özgürlüğünü savunur. Ranta kapalı, haklarının korunduğu yönetim olmasını ister. Benden önceki başkanlarımız da hepsi bunu istedi. Hiçbir başkanımız hakkında, ya da benim hakkımda, yolsuzluk, usulsüzlük, ahlaksızlık gibi bir konu olmamıştır. Bu son olaylarda da bunlarla ilgili hiçbir şey yok. Bundan dolayı, AKP’nin Meclis Başkanvekilinin meclis adabını bozmasını engellemem nedeni ile olayı bu duruma getirmeye çalışıyorlar. Videoyu izlediğiniz zaman ben bir kadına hakaret etmedim. Ben orada meclis başkanıyım. Orada usulü, adabı ve nizamı korumakla mükellefim. Herhangi bir partimin iç işini, mecliste konuşturmam. Dolayısı ile Sayın Cumhurbaşkanına da yanlış verdiler. O da olayı 18 Mart törenlerine getirdi. Zaten 18 Mart törenlerinden Çanakkale halkı yok ki. Olmayan halkın temsilcisi olarak ben konuşsam ne olur, konuşmasam ne olur. Yolda sokakta herkes desteğini ifade ediyor. Kurumlar geliyor” dedi.   
 
“İl ve İlçe Başkanları tartışmaları sokağa döktü”
Sorunların CHP İl ve İlçe Başkanlarının parti içi tartışmaları sokağa dökmeleri nedeni ile durumun bu noktaya geldiğini belirten Gökhan; “AKP’nin bir algı operasyonu becerisi ve bizim kendimizi savunamama beceriksizliğimiz var. Bu noktada partimizin il başkanı da dahil burada parti içi sorunları sokağa döktükleri için sorun bundan kaynaklanıyor. Kötü günler gündeme gelmesin diye bir müdahalem var. Ama maalesef bunu gündeme getiren bu partinin yani CHP’nin il ve ilçe başkanı. Geçen akşam CNN’de bir kişi İl Başkanının açıklamalarını alıp söylemiş; ‘Belediye otobüslerini delege seçmelerinde kullanmışız’ İntepe delege seçimlerine ben kendi arabamla gittim. Biz adap üslup biliriz. Kamunun mallarının mülklerinin nasıl kullanılacağını biliriz. Bizim böyle şeylerimiz yok. Belediye personelini mi çalıştırmışız? Biz böyle bir şey yapmadık. Seçim sahasının dışında bir alanda yardım ve destek isteniyorsa vermişlerdir. Ancak mesaide herkes mesaisinin başında ve seçim merkezinin dışındadır. Bunların hepsi yalan. Velev ki doğru o zaman Savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın. Eğer belediye araçları siyasi partinin emrinde çalışmışsa, belediye personeli, belediye sahası dışında görev başında iken çalışmışsa ve bunlar tespit edilmişse bunu şikayet edeceğin yer CNN televizyonu değildir, bunu şikayet edeceğin yer, Cumhuriyet Başsavcılığıdır” dedi.  
 
“Yolsuzluk yaptı demesinler, bunların dışında ne isterlerse diyebilirler”
Kendisi hakkında herhangi ahlaki bir suçlama olamayacağını ifade den Gökhan, son olarak; “Böyle bir siyasi ortamda haklı olduğumuz belli. Yarın da böyle olacağını bilsem AKP Grup Başkanının bu tavrına müsaade etmem. Yasalar ön plandadır. Biz de suçumuz neyse cezasını çekeriz. Benim hakkımda hırsız, FETÖ’cü, yolsuzluk yaptı demesinler bunların dışında ne isterlerse diyebilirler. Zaten Çanakkale halkı da bu bağlamda fener alayı hazırlığını yapıyor. İnşallah hep beraber bayramlarımızı kutlayacağız” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş