havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

Ben “İNANMIYORUM!..”

2831
DEĞERLİ okurlarım, 12 Haziran 2011 seçiminde AKP’nin aldığı % 49.83’lük oy oranına asla inanmıyorum!..  Kimse bana, “sen milli iradeye inanmıyor musun?” demesin! Tabii ki inanıyorum, ama; sandıktan hilesiz çıkan iradeye!..Kendime göre haklı bazı iddia, öngörü, gerekçe ve nedenlerimi aşağıda bulacaksınız. Okuduktan sonra, yazdıklarıma değil de o “şaibeli!” oy oranlarına inanıyorsanız, inanın. Siz bilirsiniz, saygı duyarım. Kuşkusuz; benim öngörü, yorum, değerlendirme ve görüşlerime katılmak zorunda değilsiniz. Amacım, verdiğiniz oyların yerli-yerine gidip gitmediğini bir kez daha sorgulamanızdır.
 
***
 
YSK’nın “Seçim Bilgisayar Sistemi” mutlaka incelenmeli. Yazılım programı hangi firmanın?
Bu firma; Amerikan yazılım ve data firması “Sun Microsystems.”
Türkiye’de son 3 Genel seçim ve 1 Referandumu bu firma üstlendi. Size, 25 Ağustos 2010 tarihinde yazdığım makalemde söz konusu firmayı tanıtmıştım. Ancak, tekrara düşme pahasına da olsa bazı öngörü, iddia, gerekçe ve nedenlerimi sıralamalıyım. 
 
Öngörü 1 - AKP’nin Kemik (net) oy’u: % 15’tir!
Öngörü 2 - İki torba kömür, makarna, yeşil kart, vs. ile: % 15!
Öngörü 3 - Yandaşlara davetiye usulü dağıtılan ihaleler ile: % 5!
* AKP’nin Toplam oy oranı: % 35! eder.
 
- AKP’nin 2002’de oy oranı: % 34.29, 2007’de % 46.58 ve 2011’de %49.83 olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nca açıklandı.
· Bana göre, AKP hiçbir zaman %47 ve %50 oranında oy almamıştır!..
 
Anımsayınız, 2007 Genel seçimlerinde örneğin; İzmir’de CHP ve MHP’nin sandık kurulu görevlileri görevlerini ciddiyetle yapmışlar, ellerindeki tutanakları İl Başkanlıklarına zamanında teslim etmişler,  partiler oylarının eksildiğini öne sürerek, İl-İlçe seçim kurullarına ve YSK’ya, itiraz da bulunmuşlardı.
Sonuç ne olmuştu?
 
YSK’nın Açıklaması: “Seçimin genel sonucunu etkileyecek bir maddi hataya rastlanmadığından itirazınızın reddine karar verilmiştir.”
 
Sizce, YSK bu kararlarıyla kuşkuları giderebilmiş miydi? Şimdi de gideremez!..
 
***
 
Amerikan yazılım ve data firması “Sun Microsystems”’in sabıkası-şaibesi Amerikan Başkanlık seçimlerinde ortaya çıkmış ve orada da tepki görmüştü. Firmanın programı, 2000 yılında W. BUSH’un 2. kez ABD Başkanı seçilmesini sağlamıştı! Firma, Yunanistan seçimleri için girdiği ihaleyi kazanmış olmasına karşın; Amerika’da ki seçimlere hile karıştırdığı iddialarına tepki olarak, Yunan muhalefet partileri, STK’lar, Sendikalar, Üniversiteler ayağa kalktı ve zamanın Başbakanı Karamanlis ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştı.
 
Ama, biz son 3 seçimi bu firmanın yapmasına adeta seyirci kaldık! Ben, İl ve İlçe sandık sonuçlarının bilgisayara geçirilmesi sırasında sabote edildiği kuşkularını taşıyorum!
 
Örneğin; A partisi 1000 oy almış, ama; sabote edilerek 100 oy olarak bilgisayara geçirilmiş! B partisi 100 oy almasına karşın, 1000 oy almış gibi bilgisayara geçirilmiş olamaz mı?
 
İşte, bu şaibeli firmanın veri tabanına sahip olması; İl veya genel bazda seçim sonuçlarını tartışılır hale getirmiştir.
 
· 2007’de olduğu gibi 2011 seçim sonuçları da 1.5 ila 2.5 saat içinde bize duyuruldu!..
 
· 10 ay öncede değinmiştim. “Elektronik oylama” yapılan ülkelerde bile seçim sonuçları bu kadar hızlı ilan edilemiyor, ama; bizde maşallah “ışık hızıyla” sonuçlar ilan edilebiliyor(!)
 
· 2.5 ay önce yazdığım makalemde de “eski sisteme” dönülmelidir, aksi halde 2011 seçim sonuçları da tartışmalı olacaktır demiştim. Ulusal basında da bazı yazarlar benzer uyarılarda bulunuyordu. Ancak, 17 Mayıs 2011 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Sn. Süheyl BATUM; “söz konusu firmanın bu seçimleri de üstlenmesinden kaygı duyduğunu” belirtmişti. Çünkü sistemin güvensizliği, dışarıdan kolayca müdahale – yönlendirme ve manipülasyonlara açık olduğu biliniyor. Böyle bir elektronik sistemin kontrol ve denetiminin yapıldığını düşünebilir misiniz?
 
***
 
Değerli okurlarım, çok ilginç bir iddia da şu; CHP Genel Başkan Yardımcılarından Sn. Emrehan HALICI açıklamıştı:
- 2009 sandık listesi ile 2011 sandık listesi arasında, 9 Milyon 794 bin 175 seçmen fazlası bulunduğunu ve bu fazlanın adres değişikliği ile açıklandığına dikkat çekerek, “2 yıllık bir sürede bu kadar büyük sayıda adresin değişmesi kuşkular yaratmaktadır” demiş.
* Sayın HALICI haksız mı? Sizce de mide bulandırıcı değil mi?
- Soralım: Eski sistemin suyu mu çıkmıştı?
- Parmaklar mürekkepleniyor,
- Seçim sonuçları da, sandıklar açıldıktan en geç 6-7 saat sonra açıklanıyordu. Şaibeler-hilelerle de pek karşılaşılmıyordu.
* Mürekkep deyince; öyle Hindistan’dan milyonlarca Dolar verip ithal etmeye de gerek yok.
Ben, Kimya Mühendisiyim. O mürekkep denen şey “Gümüş Nitrat” çözeltisidir. Dış deride 2-3 günlük (kahverengi- siyah renkte) bir tahriş yapar ve cilt, en geç 5. gün eski halini alır.
Bu ülkenin, tüm seçim sandıklarına yetecek kadar Gümüş Nitrat çözeltisini yapacak mühendisleri var. Bana söylense, ben de yapardım!..
 
***
 
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, işte yukarıdaki gerekçe, iddia ve nedenler yüzünden Amerikan yazılım ve data firması “Sun Microsystems”in üstlendiği; özellikle 2007 ve 2011 seçimlerinde, AKP’nin aldığı % 46.58 ve % 49.83’lük oy oranlarına asla, ama asla inanmıyorum.  
· İleri ki yıllarda ülkemizin “siyasi seçimler tarihini” yazacak olanlar, belki de beni doğrulayacaklardır!
· Sanılanın aksine, aslında mühendisler kuşkucu olur. Ünlü “Denemeler” adlı eserin sahibi, Bordeux Belediye Başkanlığı da yapmış olan Fransız yazar, MONTAİGNE şu sözleri mühendisler için söylemiş olabilir mi?
- “Bana doğru gelen hiçbir şey yoktur ki, yanlış gibi de gelmesin.”
Sözün Özü: Olamaz!.. Halkımız göz göre-göre yoksulluk, işsizlik, acı içinde yaşamayı ve ıstırap çekmeyi seven bir halk olamaz! Ben İNANMIYORUM!!!