havadurum

Berkit "Tüketici yolunacak kaz haline getirildi"

1056

 Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, son günlerde Çanakkale’de deniz ulaşımından GESTAŞ’ın ve temel gıda maddelerine gelen zamları değerlendirdi. GESTAŞ’ın hangi gerekçeyle zam yaptığı sorusunu yönelten TÜKODER Şube Başkanı Berkit, tüketicilerin yolunacak kaz haline getirildiğini söyledi. Berkit; “GESTAŞ’tan da bu zamları yaparken, geriye dönük harcamalarının kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Yani bir zam yapıldı ama neden yapıldı? Biz, bunların nedenlerini görmek istiyoruz. Lütfen, Devlet Deniz Yolları’nı bize geri teslim etsinler! Yoksa değişik alanlarda, değişik tepkiler göstereceğiz” dedi. Peynir zamlarını da değerlendiren Berkit, satıcıların hiçbir giderinin artmamasına rağmen peynire zam yapılmasının fazladan kar sağlamak olduğunu söyledi. Berkit; “Tüketicilerin gelir seviyeleri yükselmedi. Fakat kendini bilmez satıcılar, ramazan ayını da bahane ederek, kendi giderleri artmamasına rağmen peynirde ciddi şekilde zam yaptıklarını görüyoruz. Tabi burada daha fazla kar etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

 
“GESTAŞ, hangi gerekçeyle zam yapıyor”
TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit; “Tüketiciler, ilimizde de ülkemizde de oldukça zor günler yaşıyorlar. Özellikle ilimizde son günlerde deniz ulaşımında tek olan GESTAŞ, istedikleri gibi zam yaparak tüketicileri soyulacak kaz haline getirdiler. Biz Çanakkaleli tüketiciler olarak, özelleştirmenin Çanakkale’ye yansımalarının sıkıntısını çekiyoruz. Biz, hala Türkiye Elektrik Kurumunu, Kepez Konserve Fabrikası’nı, Tekel şarap Fabrikası’nı, Truva Deri Giyim Fabrikası’nı, Sentetik Deri Fabrikası’nı arıyoruz. Yani ilimizde özelleşmeyen, satılmayan sanayi kuruluşlarını arıyoruz. Keşke bu fabrikalar olsaydı, tüketiciler bu kadar zor durumda kalmazdı. GESTAŞ’tan da bu zamları yaparken, geriye dönük harcamalarının kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Yani bir zam yapıldı ama neden yapıldı? Biz, bunların nedenlerini görmek istiyoruz. Lütfen, Devlet Deniz Yolları’nı bize geri teslim etsinler! Yoksa değişik alanlarda, değişik tepkiler göstereceğiz” dedi.
 
“Keşke Ekrem İmamoğlu gibi birisi Çanakkale’den de geçse…”
TÜKODER Şube Başkanı Berkit; “Çiğ süt fiyatlarına zam yapılmamasına rağmen ilimizdeki bazı satıcılar son günlerde kilogramına 8-12 lira arasında tüketicilerin, özellikle dar gelirlinin kullandığı peynir fiyatlarına zam yaptıklarını gördük. Tüketicilerin gelir seviyeleri yükselmedi. Fakat kendini bilmez satıcılar, ramazan ayını da bahane ederek, kendi giderleri artmamasına rağmen peynirde ciddi şekilde zam yaptıklarını görüyoruz. Tabi burada daha fazla kar etmeye çalışıyorlar. Bu anlamda önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendireceğiz. Tüketiciler, özellikle elektrik, su ve doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarını ödemekte zorluk çekiyorlar. Keşke Ekrem İmamoğlu gibi birisi Çanakkale’den elektrik, su, doğalgaz ve ulaşım gibi konulardan geçse de biraz rahat etsek” dedi
(Baykal Sağlam)
Paylaş