havadurum

Berkit "Yanıltıcı bilgilere itibar etmeyin"

2433

 Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, tüketicilere uyarılarda bulundu. Tüketicileri, kirli bilgi ve yanıltıcı söylemlerle bazı firmalara abone yapmaya çalışan çağrı merkezlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Firmalara bağlı çağrı merkezlerinin son derece dejenere olduğunu söyleyen Berkit; “Tüketicilerin bu konuda çok uyanık olması gerekiyor. Çağrı merkezlerinden gelecek söylemlere itibar etmemeleri gerekiyor. Çünkü çağrı merkezleri de son günlerde iyice dejenere oldu. Değişik şekilde kampanyalar düzenleyip, doğru olmayan kampanyalar yapıp, vatandaşları kandırarak abone yapmaya çalışıyorlar” dedi. Öğrenci kesimini ise, okul giriş-çıkışlarında kapıdan yapılan satışlara karşı uyarılarda bulunan TÜKODER Şube Başkanın Berkit; “Tüketicilerin, kapıdan satış firmalarını önemsememelerini belirtiyoruz. Gerçekten de ürün almak istiyorlarsa, sözleşmenin bir nüshasını almalarını, süre içerisinde de ilgili yerlere gidip cayma haklarını kullanmalarını öneriyoruz. Bu çok önemli. Çünkü her dönem açılışından sonra onlarca öğrenci, bize başvurarak yardım istiyorlar. Öğrencileri de bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
“Son derece yanlış ve kirli bilgilerle vatandaşların abone yapmaya çalışıyorlar”
TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit; “Hem ülkemizde hem de ilimizde son günlerde abonelik sistemleriyle ilgili alabildiğine bilgi kirliliği var. Şirketler birbirlerine karışmış durumda. A şirketi, ‘Ben, B ve C şirketlerinin temsilcisiyim’ diyerek vatandaşı abone yapmaya çalışıyorlar. Bunlar, son derece yanlış ve kirli bilgiler. Bu anlamda cayma haklarıyla ilgili vatandaşlarda bilgi eksikliği olduğu için ciddi rakamlar söyleyerek insanları, ciddi olmayan firmalara abone yapmaya çalışıyorlar. Tüketicilerin bu konuda çok uyanık olması gerekiyor. Çağrı merkezlerinden gelecek söylemlere itibar etmemeleri gerekiyor. Çünkü çağrı merkezleri de son günlerde iyice dejenere oldu. Değişik şekilde kampanyalar düzenleyip, doğru olmayan kampanyalar yapıp, vatandaşları kandırarak abone yapmaya çalışıyorlar. Örneğin, sabit telefonun iptal edilmemesi için ‘B firmasına abone olacaksınız’ gibi söylemler oluyor. Tüketicilerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini öneriyoruz” dedi. 
 
“Kapıdan satışa karşı bilgili olunmalı”
TÜKODER Şube Başkanı Berkit; “İlimiz, öğrenci kentidir. Üniversiteler, önümüzdeki günlerde 2018 eğitim öğretim yılının 2’nci dönemine başlayacak. Her dönem kapıdan satış firmaları, öğrencilere yanıltıcı bilgilerle satış yapmaktalar. Öğrenciler de haklarını bilmedikleri için ciddi sıkıntılar çekiyorlar. Biz, okullar açılmadan önce öğrencileri bu konuda uyarıyoruz. Tüketicilerin, kapıdan satış firmalarını önemsememelerini belirtiyoruz. Gerçekten de ürün almak istiyorlarsa, sözleşmenin bir nüshasını almalarını, süre içerisinde de ilgili yerlere gidip cayma haklarını kullanmalarını öneriyoruz. Bu çok önemli. Çünkü her dönem açılışından sonra onlarca öğrenci, bize başvurarak yardım istiyorlar. Öğrencileri de bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyoruz” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş