havadurum

Beşiktaş Devler Ligi arenasında

628
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi`nde bu sezon ilk maçına çıkıyor. Siyah-Beyazlı takım C Grubu ilk maçında Alman devi Borussia Dortmund`la karşılaşacak. Sergen Yalçın`ın öğrencileri kazanarak başlamak istiyor. Alex Teixeira ve Vida sakatlığı nedeniyle bu önemli maçta forma giyemeyecek. 15 Eylül Çarşamba günü (Bugün) Vodafone Park`ta oynanacak mücadele saat 19.45`de başlayacak. Mücadele EXXEN platformundan canlı yayınlanacak. 
 
İki önemli eksik!
Alex Teixeira ve Vida sakatlığı nedeniyle bu önemli maçta forma giyemeyecek. Beşiktaş`ın Şampiyonlar Ligi kadrosu; Ersin Destanoğlu, Mert Günok, Valentin Rosier, Rıdvan Yılmaz, Francisco Montero, Josef de Souza, Kevin N`Koudou, Salih Uçan, Michy Batshuayi, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Can Bozdağan, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Miralem Pjanic, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Necip Uysal, Fabrice N`Sakala, Welinton, Kenan Karaman, Serdar Saatçı ve Umut Meraş isimlerinden oluştu
Beşiktaş`ta Dortmund maçı galibiyet primi: 14 milyon TL
Beşiktaş Yönetimi, yarın oynanacak Borussia Dortmund mücadelesi öncesinde kesenin ağzını sonuna kadar açtı. İdareciler, teknik ekip ve futbolcuları bu karşılaşmaya motive etmek için bu maçın kazanılması halinde UEFA`dan gelecek galibiyet priminin yarısını takıma vermeyi kararlaştırdı. Grup maçlarında her galibiyet başına 2.8 milyon Euro (yaklaşık 28 milyon TL) verilen Devler Ligi`nde Kartal, eğer Dortmund`u devirirse yaklaşık 14 milyon TL`lik gelir takıma dağıtılacak.
 
Sergen Yalçın: Korkumuz yok, savaşacağız
Kara Kartal`ın çifte kupalı teknik direktörü Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi`nde yarın akşam Borussia Dortmund`la oynayacakları dev mücadeleye oyuncularını özenle hazırlıyor. Tecrbüeli hoca; Vida ve Alex Teixeira gibi önemli eksikleri bulunmasına rağmen Vodafone Park`ta taraftarları önünde çıkacakları karşılaşmadan zaferle ayrılacaklarına inanıyor. Dünkü idman öncesinde oyuncularını etrafına toplayıp bir motivasyon konuşması yapan Yalçın, takımından zafer istedi.
`Tarih yazma sırası...`
Başarılı hoca, "Kimseden korkacak değiliz. Sahamızda 11`e 11 oynayacağımız bir maça çıkacağız. Takım ya da oyuncu adına bakmaya gerek yok. Sahada savaşan istediğini alır. Gruptan çıkmamız için iç saha maçlarımız çok önemli. Evimizdeki karşılaşmaları kazanmalıyız. Turnuvaya kazanarak iyi bir başlangıç yapmalıyız. Beşiktaş evinde daha önce kimleri boş gönderdi` Şimdi tarih yazma sırası sizde" ifadelerini kullandı. Takımına 7 önemli talimat veren Yalçın, maçın şifrelerini de verdi
 
Tempoyu onlar belirlememeli
1- Çok hızlı oynuyorlar, tempoyu onların belirlemesine izin vermemeliyiz.
2- Rakibe fazla yüklenmemek gerek, kaptıracağımız toplar pahalıya patlayabilir.
3- Top merkezli oynuyorlar, topun olduğu yere baskı yapıyorlar... Kayıplara dikkat etmeliyiz.
4- Hızlı ve dinamik hücumcularına karşı defans ve sağ, sol kanatlarımızda kesinlikle hata yapmamalıyız.
Akıllı Oynamalıyız
5- Josef de Souza, Pjanic veya Atiba. Hangisi forma giyerse yapacağımız ataklarda akıllı oynamalı.
6- Dordmund futbolcularla birlikte top oynamalıyız. Fizik ve taktik üstünlükleri var, önlemeliyiz. Ve bu üstünlüğü kırmalıyız
7- Dortmund, Leverkusen deplasmanında yüksek tempolu zorlu bir maç oynadı. Bu durumu avantaja çevirmeliyiz.
 
Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose`dan Beşiktaş sözleri: Kazanmak için odakladık
Borussia Dortmund`da Teknik Direktör Marco Rose, Beşiktaş maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi maçına odaklandıklarını aktaran Rose, "Bayer Leverkusen maçı zor geçti. Galip gelmemiz güzel olan taraftı, 3 gol yememiz ise olumsuz taraf. Şimdi önümüzde yeni bir mücadele daha başlıyor. Şampiyonlar Ligi`nde Beşiktaş`la oynayacağız. Gruba iyi başlamak istiyoruz. Beşiktaş maçını kazanmak için odaklandık" diye konuştu. Norveçli golcü Erling Haaland`ın performansını da değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, "Haaland bizim için çok önemli bir futbolcu. Önemli bir kozumuz. Performansından çok memnunuz. Ancak biz takım halinde hareket ediyoruz. Biz takım olarak kazanıyoruz. Tek başına bir Haaland yerine 11 kişilik bir takım uyumu amacımız" yorumunu yaptı.
Haaland Sırtlıyor
Alman ekibinin formda forveti Erling Haaland, sarı-siyahlı takımın formasıyla 2 yılda çıktığı 65 maçta 65 gol atarak kırılması güç bir rekorun sahibi olmayı başardı. 2021 yılı içerisinde de Dortmund ve Norveç Milli Takımı ile 41 resmi maçta 38 gol kaydeden 21 yaşındaki Erling Haaland, dev randevuda Alman ekibinin en büyük kozu olacak. Yıldız futbolcu geçtiğimiz cumartesi günü Leverkusen`i deplasmanda 4-3 yendikleri maçta 2 gol atarak galibiyette başrolü oynamıştı.
(Kaynak: Fanatik-Fotomaç) 
Paylaş