havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

Beşiktaş Game Over

Evet Beşiktaş için oyun bitti. Ligde lider Trabzonspor'la arasında 22 puan fark bulunan ve 6. sırada yer alan Beşiktaş kupaya da veda etti. Önceki gün Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde sahasında Yukatel Kayserispor'u ağırlayan Beşiktaş, rakibine 2-1 yenilerek kupadan elendi.

2305

 

Yanlış futbolcu tercihleri ile takımın seviyesi bir türlü üst seviyelere çıkaramayan Karaveli’nin, Kenan ısrarını anlamak mümkün değil. Oyuncu değişikliklerinde doğru tercihlerden uzak bir davranış sergilerken oyunun akışını durdurarak işleyen bir futbolu katlediyorsun. Tabii bu hatalarında yeni sezonda senin olmayacağını göstermekte. Gitmelisin Karaveli… Olmadı senden ve olmayacak….

Harika bir kupa maçı izledik. Bol pozisyonlu, Beşiktaş’ın Kayserispor’u sahasında hapsettiği adeta topun yüzünü bile göstermediği bir maçtı. Ama neticeye bakılır futbolda. Skorboarddaki skor 1-2… Ama oyun harika… Kimsenin aklında iyi oyun kalmaz. Ama Beşiktaş’ın kupadan elendiği bir gerçek olarak önümüze hep çıkacaktır. Gelelim maça; Ghezzal’ın resital yaptığı maçı sırf onun doyumsuz oyununu izlemek için maçın uzamasını ister gibiydik. Ama maalesef tek başına ancak bu kadar yapabiliyordu çünkü kaçırma rekoru kıran Batshuayi taraftarını üzerken, Kayserispor’a da umut aşılıyordu. En son hatırladığım bu kadar vasat ve bulduğu her pozisyonu kaçıran Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Daniel Güiza vardı. Ama inan sen ondan da betersin. Yazık sana verilen paraya, yazık seni getirene, yazık seni izlemeye gelen taraftara.. YAZIK… İyi bir oyun sergileyen Umut Meraş pas trafiğini bozarken rakibe nefes aldırmadı ama Karaveli farklı bir kafayla maçı izledi ki yerine Rıdvan’ı oyuna sokarak tüm emeklerinin boşa gitmesini sağladı. İyi bir Larin’in Beşiktaş’a katkısı tartışılmaz ama sen ilk 11 oyuncusunu sonradan oyuna sokma alışkanlığını devam ettirirsen yeri gelir o futbolcu sana ders verir hocam. Larin’de neyi eksik görerek ilk 11’e almıyorsun anlamış değilim. Şimdiye kadar forvetler kadar gol atan ve gole katkısı olan bir futbolcuyu sırf sözleşme imzalamadı diye ders vermeye kalkarsan ezilirsin ve gidersin hocam. Ve GİDECEKSİN de… Gelelim Güven’eeeee…. Valla ciddi söylemek gerekirse Cuma günleri oynadığım halı saha maçının kadrosuna bile almam bu GÜVEN’i. Ama 100 yıllık koca Beşiktaş’ın forveti ve umudu olarak oyuna GÜVEN giriyor. Yapma hocam alt yapıdan birini getir oynat daha iyi. Sanki turist gibi sahanın içinde dolaşıp durdu. N`Koudou’yu gören var mı diye soracağım ama eminim bilen çıkmayacak. O kadar çok eksik ve verimsiz bir lig geçiriyor ki Beşiktaş neresinden tutayım bilemedim. Kadro dışı kalan futbolcuların neden ve niçin kadro dışı kaldığı da bir aşikar. Ljajic, Douglas, Lens ve N`Sakala bunların yedek kulübesinde oturduğunu bir düşünsenize. Paralarını alıyorlar ama yatıyorlar. Bir sezon, iki sezon değil, sözleşmesi bitene kadar. Bunları daha önce de Beşiktaş veya başka kulüplerde gördük. Ama hoca değişiminde kadro dışında kalanlara gün doğar ve kadroya alınırlardı. Neden olmadı bilmem ama YAZIK onlara verilen paralara… Bu kadar kötü futbolcunun içinde eminim oynasalardı Beşiktaş bu durumda olmazdı. Ama biz 39 yaşındaki Atiba’nın 90 dakika sahada kalmasına mecburuz. Neden ve niçin diye sorarlar yönetime…

Futbolunun ana kuralı nedir herkes bilir. “ATANLA, TUTANIN İYİ OLACAK” gerisi boş. Bunu gördük yaşadık. Bunu kimse inkar edemez. Galatasaray’ın bu durumda olmasının en büyük nedeni Muslera’dır. Bu inkar edilemez bir gerçek. Bu yoldan çıkacak olursak; Beşiktaş’ta hep bir kaleci problemi hep bir forvet problemi. İkisinin de iyi olduğu dönemi hatırlayalım mı?.. Kalede Fabri, forvette Mario Gomez hatırladınız mı… Derbi kaybetmeyen göze hoş gelen bir sezondu… Yönetim küçülmeden ve tasarruf etmekten bahsediyor ama 4 futbolcuya 2 yıldır servet ödeyerek oynatmıyor. Yok futbolcu sözleşme yenilemiyormuş, yok futbolcu sosyal medyadan paylaşım yapmış… Geçin bunları beyler Beşiktaş menfaatleri her şeyden önce gelir. Siz o koltuklarda Beşiktaş’ın menfaatlerini gözetin diye oturuyorsunuz ama bunun farkında değilsiniz.

Hakem Umut Meler’e bir parantez açmak isterim. Seni ancak televizyondan izleyebileceğin maçlara hakem olarak atayanlar da suç, sen de değil. Hiçbir pozisyonu okuyamıyorsun… Yan hakemlerle iletişimin, futbolcularla diyaloğunu beğenmedim. VAR’ı konuşmak gerek mi bilemedim. Tek bir sözle anlatırsak VAR hakemi Metin Şentürk harikaydı….