havadurum

Beşiktaş Şampiyonluğa koşuyor!

402
Beşiktaş, BB Erzurumspor`u deplasmanda 4-2`lik skorla devirerek, şampiyonluk yarışında kritik bir virajı hasarsız döndü. Siyah-beyazlı ekip üst üste ikinci galibiyetini alarak zirvedeki yerini sağlaama alırken, BB Erzurumspor`un ise ligdeki galibiyet hasreti 9 maça çıktı. Karşılaşmada Beşiktaş`a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Cyle Larin, 26. dakikada Oğuzhan Özyakup, 66. dakikada Rachid Ghezzal ve 86. dakikada Gökhan Töre kaydetti. Ev sahibi ekibin golleri ise 16. dakikada Leo Schwechlen ile 39. dakikada Emrah Başsan`dan geldi. Bu sonucun ardından Beşiktaş 70 puana yükselirken, BB Erzurumspor ise 28 puanda kaldı. 
 
Cenk Tosun sezonu kapattı
Siyah-beyazlı takımda kiralık olarak forma giyen Cenk Tosun, maçın 75. dakikasında bir hava topuna yükselirken sağ dizinden sakatlandı. Sedyeyle oyundan çıkmak zorunda kalan Cenk`in yerine oyuna Gökhan Töre dahil oldu. Yıldız futbolcunun durumunun yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanması bekleniyor. Ancak, Cenk Tosun`un sezonu kapattığı ifade ediliyor. 
(Cahit Göveren)


Ne dediler?

Spor Yazarları`nın Siyah-Beyazlı ekibin Bş.Bld. Erzurumspor maçı performansında dikkat çeken değerlendirmeleri şöyle;

Mehmet Demirkol - Fanatik
Erzurum ilk golü bulana kadar oynanan oyun klasik Beşiktaş... Kompakt, ön alanda etkili, rakibi çıkartmadan akın sürekliliği sağlayan bir ekip. Atiba`nın öndeki yalın ve dinamik oyunu tüm savunmayı hipnotize ediyor. Ön alanda baskı yaparken oyuna yön veren Oğuzhan, bu kez dezavantaja döndü. Karşılıklı korkunç kaleci halataları da belirleyici oldu.

Uğur Meleke - Hürriyet
Maç içinde zaman zaman işleri kötü giderken bile futbolcular sakin. Sanki bir şekilde kaybetmeyeceklerini, maçın bir bölümünde vitesi artırıp kazanmayı becereceklerini biliyorlar. Beşiktaş`ın bu sezon ezeli rakiplerinden en önemli farkı sanırım bu. Kırılgan değiller. Özgüvenleri yüksek. Sakinler..

Ali Ece - Fanatik
Beşiktaş`ın oyuna başlangıç A planı topa sabırlı şekilde sahip olarak total kontrol futbolu oynamak. Bu zeminde ise değil Beşiktaş, Bayern bile topa kolay kolay sahip olamaz. Zeminin yanı sıra Josef`sizlik de Beşiktaş`ın ilk 45`teki oyununu kötü etkiledi. Ersin`in yediği goldeki hatası büyük bir nazar boncuğu olsun, uzun süredir çok iyi oynuyordu bu kez de ikinci yarıda Teknik Direktörü ve takım arkadaşları Ersin`in kademesine girdiler.
(Haber Merkezi)
Paylaş