havadurum

Beşiktaş-Sivasspor: 2-1

2083
Maçtan önemli dakikalar
 
Beşiktaş-Sivasspor maçı başladı.
 
6. dakikada sol kanattan Gradel`in ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Goutas kafayı vurdu. Top yandan auta gitti.
 
Karşılaşmanın ilk 20 dakikası 0-0 eşitlikle geçilirken iki takımda gol atacak pozisyonları üretemedi.
Güven`den harika gol!
 
32.dakikada Oğuzhan, sağ kanatta ileriye çıkan Rosier`e uzun bir pas attı, topla buluşan Rosier çizgiye indi ve ceza sahasına yaptığı ortada Güven harika bir vole ile fileleri havalandırdı ve skor 1-0 oldu. Güven bu sezon Altay`dan sonra Sivasspor`a da gol atmış oldu.
 
33. dakikada Felix ceza sahasında Rosier ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Ama pozisyonun başlangıcı için ofsayt bayrağı havada. 
Sergen Yalçın`a kırmızı kart!
 
43.dakikada Beşiktaş atağında Can Bozdağan ceza sahası yayı üzerinde tam vuruşunu yapacakken yerde kaldı ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu devam kararı verdi. Can`ın tedavisi için topun taca gönderildiği sırada Beşiktaş teknik Direktörü Sergen Yalçın topa vurunca hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.
Rıdvan kendi kalesine attı
 
54.dakikada Beşiktaş`ta Kenan yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi ve Sivasspor hücumu başladı. Sol kanattan Gradel`in ortasında Rıdvan ters bir kafa vuruşu yaparak topu kendi ağlarına gönderdi.
 
58.dakikada Beşiktaş net pozisyonu kaçırdı. Batshuayi`nin şutunda kaleci Muammer`den dönen topta yakın mesafeden Rosier`in vuruşu auta gitti.
 
Beşiktaş`ta 67. dakikada Oğuzhan, Can ve Kenan oyundan çıkarken Necip, Gökhan ve Alex Teixeira oyuna girdi.
Rıdvan`dan asist Güven`den gol
 
69.dakikada sol kanattan Rıdvan`ın ortasında ön direkte Güven kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.
 
70. dakikada Yatabare`nin sağ kanattan ortasında Henrique kafayı vurdu. Ersin gole izin vermedi.
 
81. dakikada sol kanattan Uğur`un ortasında arka direkte Yatabare topu indirdi. Henrique kale sahasında uygun durumda bu topa dokundu ama topu kaleye yönlendirmeyi başaramadı.
 
Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamadı ve mücadele 2-1 Beşiktaş`ın üstünlüğü ile sona erdi.
Beşiktaş - Sivasspor maçı 11`leri
 
Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Serdar, Rıdvan, Josef de Souza, Kenan, Oğuzhan, Can, Güven, Batshuayi.
 
Sivasspor: Muammer, Ahmet, Goutas, Caner, Uğur, Azubuike, Hakan Arslan, Felix, Pedro, Max Gradel, Kayode.
 
Beşiktaş-Demir Grup Sivasspor maçından notlar
 
Beşiktaş, Süper Lig`in 8`inci haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor`u konuk etti. 
 
Son haftalarda sakat, cezalı ve hasta futbolcuların çokluğunda onbir kurmakta sıkıntı yaşayan teknik direktör Sergen Yalçın, 4 futbolcunun geri dönüşüyle D.G. Sivasspor maçının kadrosunu daha geniş bir listeden yaptı.
 
Altay maçından tam 6 oyuncuyu değiştiren Yalçın, kalede bu kez Ersin`e görev verirken defans dörtlüsünü Rosier, Vida, Serdar ve Rıdvan`dan oluşturdu. Orta sahada 6 numarada Josef`den vazgeçmeyen tecrübeli teknik adam, hücum dörtlüsünü Güven, Oğuzhan, Can ve Kenan Karaman`dan kurarken, santraforda Batshuayi`yi onbire yazdı.
Beşiktaş`ta sakatlıkları geçen 3 futbolcu D.G.Sivasspor maçıyla sahalara geri döndü.
 
Ligin 4`üncü haftasında Vodafone Park Stadı`nda oynanan Yeni Malatyaspor maçında sakatlanan Teixeria ve Vida 5 maç, Antalyaspor deplasmanında sakatlanan Necip Uysal ise 4 maç sonra kadroya girdi. Bu futbolculardan Vida karşılaşmaya onbirde başlarken, Teixeria ve Necip yedek yedek kaldı.
Taraftarın azlığı dikkat çekti
Beşiktaş`ta D.G. Sivasspor maçını seyretmeye gelen taraftarın azlığı dikkat çekti. Şampiyonlar Ligi`nde Dortmund`la oynanan maçta stadın tamamına yakınını dolduran siyah beyazlılarda, Sivasspor maçı için 5-6 bin civarında seyirci olduğu gözlendi. (Fanatik) 
 
Yalçın`dan kırmızı kart açıklaması
 
Süper Lig `in 8. haftasında sahasında Sivasspor `u 2-1 yenen Beşiktaş `ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından kırmızı kartla cezalandırılmıştı. Sergen Yalçın maç sonunda FANATİK`e açıklamalarda bulundu. Sergen Yalçın, `Hakemin gösterdiği kart doğru. Bir anlık öfke ile sahaya girdim. Hepsi bu; kötü söz söylemedim` dedi.
(Fanatik) 
Paylaş