havadurum

Beşiktaş irtifa kaybediyor!

Ali Çiftçi Eski Futbolcu ve Klasman Hakemi

8338

 

 
Karakartallar  ikinci yarının ilk maçında ligin,  düşmeye en yakın adaylarından Antalyaspor`u zor da olsa geçti.  Kazanan takım irtifa kaybeder mi?  Bu görüntüyle eder. Siyah Beyazlıları ilk yarı görüntüsünden çok uzak gördüm. Takımda Talisca`dan başka göze batan ve etkili mücadele eden oyuncu maalesef yok. Özellikle, Atiba Hutchinson eski formunu aratıyor. Şenol Hoca’nın bu futbolcuya ilk onbirde yer verirken, iki defa düşünmesi gerekiyor. Atiba Hutchinson gücüyle, basit  oynayan bir oyuncu,  ancak görülüyor ki o da irtifa kaybetmiş.
İkinci yarı  başlarken,  Başakşehir ile Beşiktaş’ın en güçlü  Şampiyonluk adayı olduğuna inanıyordum. Fakat, ikinci yarının ilk karşılaşması bana hiç olumlu sinyaller vermedi. Bunun en büyük nedeni Beşiktaş`ın yaş ortalamasının yüksek olması olabilir. Beşiktaş’ın kesinlikle bu yaş ortalamasını kademeli olarak aşağıya çekmesi lazım.
Ayrıca Quaresma ile Negredo`nun  uyumu hiç yok. Sanki aralarında bir sorun var. Quaresma bu oyuncuyu topla buluşturamıyor. Birbirlerinin oyun tarzlarını hala çözememişler.  
Bir de,  Gökhan Gönül var iken sol kanat oyuncusu Adriano’nun sağ bek oynaması abeste iştikal!  Şenol Güneş`in, Siyah Beyazlı kadroyu böyle zorlamalarla kurması çok anlamsız. Solbekte  ya Adriano`yu ya da Caner’i oynatırsın, zorlamanın bir anlamı yok.
En önemlisi  orta saha  SOS veriyor.  Bu mevkiide ikili mücadeleleri çok iyi olan ve takımda en iyi agresif presi yapan  Medel oynasa  Oğuzhan daha diri kalır,  oyunu daha rahat yönlendirir ve final paslarını daha isabetli atar.  Beşiktaş`ın orta alanı çok boş kalıyor. İkinci yarı rakipler bu alanda iyi pas yapabilirlerse, oluşacak zaaftan yararlanabilirler.   
Quaresma maç boyunca  çizgiye çok yakın bulunuyor. Devamlı böyle oynadığı için, Gökhan`ın takım adına yapacağı varyasyonların önünü tıkıyor. Zaman zaman içeri girip, Gökhan`a koridor açması lazım. Gökhan Gönül bu imkanı bulursa, çok iyi işler yapacağı kanaatindeyim. 
Şu anda Beşiktaş`ın en güçlü yeri defans gibi….. Vida`nın gelmesiyle Pepe ile mükemmel bir ikili oluşturacaklar gibi gözüküyor. Gökhan, Adriano veya Caner Türkiye`nin en iyi kanat oyuncuları.  Bu gidişle Karakartalların can simidi savunması olacak.