havadurum

Biga S.O.S. veriyor!

3613

Çanakkale bölgesinin en riskli alanlarından biri olarak görülen Biga`da olağanüstü koşullar ve Covid-19 tehdidi devam ediyor. Bilindiği gibi Biga Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında 1 Eylül tarihinde yaptığı toplantıda, Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokak`ın karantinaya alınmasına karar verilmişti. Kararda, "İlçemiz Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokakta saptanan Yeni Koronavirüs (Covid-19) vakalarının yayılımını engellemek, toplum sağlığını korumak amacıyla, 01.09.2020 Salı saat 24:00`dan itibaren 14 gün süreyle Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokakta birtakım kısıtlamaların uygulanmasına karar verilmiştir" denilerek söz konusu alanlara giriş ve çıkışlar istisnalar dışında yasaklanmıştı. İlgili karar, 15 Eylül tarihinde son bulacak. Karantina bitimine bir gün kala, Biga`da durum hala tehlike boyutunu koruyor. 

 
Şirintepe`de Covid-19 alarmı!
Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokak`ta 1 Eylül itibariyle başlayan karantina sürecinde, Hamdibey Mahallesi`ndeki tehlike görüntüsü "Hayat Eve Sığar" programı izlenmesinde risk durumu azalmış olduğu fark ediliyor. Turan Mahallesi, "yüksek risk" durumunu korurken, Şirintepe Mahallesi de yine "yüksek riskli alan" olarak işaretlenmiş. Hafta içinde Biga İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokak`ın 14 günlük karantina sürecinin değerlendirmesi beklenirken, yeni karantina kararları alınıp alınmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Ancak, önümüzdeki günlerde, özellikle Turan ve Şirintepe Mahallelerindeki "yüksek risk" durumu devam ederse, yeni karantina kararlarının gelebileceği belirtiliyor…
Biga Belediyesi, Turan Mahallesi`nin yanında
Biga Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) mücadelesi kapsamında karantina altına alınan Turan Mahallesi`nde erzak yardımında bulundu. Biga Belediyesi ekipleri, Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Koronavirüs (Covid-19) vakalarının yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla karantinaya alınan Turan Mahallesi sakinlerine 1000 adet erzak ve sebze paketi dağıttı. Erzak dağıtım çalışmalarına belediye ekipleriyle birlikte katılan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, vatandaşlara paketleri teslim edip hal hatırını sorarak, Covid-19`la mücadele kapsamında bilgiler verdi. Gösterdikleri sabır için mahalle sakinlerine teşekkür eden Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Pandemiyle ülke ve millet olarak mücadele etmeyi sabır içinde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmadan, her ihtiyaçlarını tek tek gidermeye çalışıyoruz. Tedbir amaçlı karantinaya alınan Turan Mahallemizde de gıda yardımında bulunduk. Belediye ekiplerimiz ile birlikte, karantinada olan Turan Mahallemizi ziyaret ederek hemşerilerimizin sağlık durumları hakkında bilgi alıp mahalle sakinlerimize erzak dağıtımında bulunduk. Aynı zamanda diğer karantina bölgelerimizde de ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Biz birlikte güçlüyüz ve bu musibeti de dayanışma içinde atlatacağız" dedi. Turan Mahallesi sakinleri de pandemi sürecinden bu yana verdikleri destek ve yardım çalışmalarından dolayı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve çalışanlarına teşekkür etti.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş