havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

Biraz ayıp ettik!

2145
Evet, haber vermeden kayıplara karıştık! Bizi severek tabip eden, okuyan insanlarımıza haksızlık etmiş olduk. Son attığımız başlıkta `Sayılı gün çabuk geçer` demiştik. İşte sayılı günler geçti. Yeniden beraberiz. Dişlerimizi fırçaladık, gözlüklerimizin camını sildik. Temiz bir nefes alarak daktilonun tuşlarına daldık. 
 
Haberiniz oldu mu ya da gözünüze ilişti mi bilmiyorum, dün Denizcilik ve Kabotaj Bayramıydı. 1 temmuz 1926`dan beri kutladığımız bir bayram. Denizlerimizin ve de limanlarımızın Türkiye Cumhuriyetinin olduğunun ilan edildiği gün. Osmanlı döneminde yabancılara verilen bu hakkın yeniden milletimizin emrine girdiği gün. Bunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Ama, şu yağlı direk mevzusuna takıldı beynim. Böyle bir bayramda neden yağlı bir direğin üzerinde yürümeye çalışır, yarışırız? 12 metrelik bir direği gres yağıyla sıvayıp, gençlerin üzerinden denize düşmesine güldüğümüz yarışma neden icat edildi! Direğin ucundaki bayrağı alan bir genci canı gönülden alkışlarken, bu yarışmayı kimin icat ettiğini ise maalesef bulamadım. 
 
Bakalım öğrenebilirsem, sizlerle de paylaşırım. 
 
Çanakkale`nin ulaşımına el atılmalı!
 
Kepez ve Güzelyalı hatları hariç daha çok öğrencilerin üzerine kurulu bir ulaşım sistemimiz var. Minibüsçülükten otobüsçülüğe adım attık. Baya da yıl oldu. Hani, gördüğümüz yerde atlayıp bindiğiniz, sonra da İNCEK VAR diyerek durdurduğumuz dolmuşlar vardı. İşte bu yeni sistemde biz hala inecek var diyerek yaşıyoruz. Otobüs durakları arasındaki mesafelere bakarsanız bunu çok iyi anlarsınız. 
 
Mazotun alıp başını gittiği bir ortamda, otobüslerin bu kadar kısa mesafelerde dur kalk yapmasının ekonomik olarak ne kadar israf yarattığını bu işi yapanlar bilir. Onun için diyorum ki, yaz aylarında şu durakları yeniden bir gözden geçirseniz iyi olur. Belki de üçte bir oranında durağı iptal eder, ekonomik olarak da, süre olarak da tasarruf sağlanmış olur. 
 
Ayrıca, ekim ayında belediye meclisinde ücret tarifesi görüşülürken de bu konuyu yine hatırlatmak zorunda kalmayalım. Şimdiden önleminizi alın ki, Türkiye`nin en pahalı toplu taşıma gerçekleştiren illerinden birisi olarak anılmayalım.