havadurum

Bitpazarı esnafı; "Haftada üç gün tezgah açmak istiyoruz"

3897

 Cuma pazarının arka tarafında bulunan ve sadece Cuma günleri tezgâh açan bitpazarı esnafı, soğuk havalara rağmen kentli vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Havaların soğumasıyla zor anlar yaşayan tezgâh sahipleri, tezgâhlarının başında soba yakarak ısınmaya çalışıyor. Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan bitpazarı esnafı İsmail Akgün, bitpazarının bazı vatandaşlar tarafından bilinmediğini dile getirerek; “Biz, her Cuma günü buraya tezgâhımızı açıyoruz. Sabah saat 5 sıralarında geliyoruz, akşam hava güzel olursa 7’ye, 8’e kadar duruyoruz. Eğer hava soğuk olursa 3-4 gibi tezgâhımızı toplamak zorunda kalıyoruz. Havalar soğuk olduğu zaman her tezgâh sahibi soba yakıyor, insanlar öyle ısınmaya çalışıyor yoksa çalışmalar çok zor oluyor. Vatandaş, burayı fazla bilmiyor ama şimdiden gelen var” dedi.

  
“Her kesimden insan geliyor”
Durumu iyi ya da kötü olsun birçok kesimin bitpazarını tercih ettiğinin belirten Akgün; “Daha çok mağazalara verecek parası olmayan insanlar da geliyor, hali vakti yerinde olan insanlar da geliyor, alışveriş yapıyor. Burası bütün vatandaşlarımız tarafından öğrenildiği zaman ürünlerimize ilginin fazla olacağını biliyorum. Eskiden bitpazarı, görünmeyen yerdeydi kimse bilmiyordu ama belediyemiz sayesinde birçok insanın farkında olduk. Yağmurların çok olmadığı zaman insanlar geliyor, alışveriş yapıyor ama yağmur yağdığı zaman ya biz gelemiyoruz, satış yapamıyoruz ya da geldiğimiz zaman ürünlerimiz ıslanıyor kullanılmaz hale geliyor. Şuan mutluyuz, belediyemiz bize burayı uygun gördü. İleride belediyemiz bize yağmurluk, korumalık da yapabilir, öyle olursa çok iyi olur” dedi.
 
“Haftanın 3 günü tezgah açmak istiyoruz”
Bir diğer tezgah sahibi Hüseyin Hasato ise bulundukları alanın üstünün kapatılmasını istediklerini belirterek; “Haftanın bir günü tezgah açıyoruz. Buradan kazandığımız 40 lira, 50 lira bir sonraki Cuma gününe kadar yetmiyor. Biz haftanın 3 günü tezgah açmak istiyoruz. Soğuk havalarda da burada küçük sobalar yakıyoruz, öyle ısınmaya çalışıyoruz” dedi. 
(Şenol Güven)
Paylaş