havadurum
Sermet Atadinç

sermet@canakkaleolay.com

Bombacıya demokrasi, halka yasak

Ankara katliamı sonrasında yaşadıklarımız; bu katliamın sorumluları,ilişkileri, katliamı gizleme, çarpıtma çabaları, hakkında her şeyi çok net göstermektedir. Bütün bu yaşanılanlar sonrasında hala bu katliamın gerçek sorumlularını korumaya çalışanları, onları aklama çabaları içersinde olanları görmezden gelenler, unutmasınlar ki bu katliamın suç ortaklarıdır. `Elimizde canlı bombacıların listesi var ama eylem yapmadan onları tutuklayamayız`` şeklinde bir yaklaşımda bunan siyasal irade Ankara katliamına ilişkin, bugüne kadar getirilmiş sınırları en geniş yayın yasağını devreye soktu. Halkın haber alma özgürlüğünü yok eden bu uygulama ile katliamın sorumluları gizlenerek üzerinin örtülmesi hedeflenmektedir. Bakalım bu yayın yasağına bağlı olarak, Ankara katliamı konusunda gerçekleri çarpıtmak için neler yumurtlayacaklar? Zaten katliamın başından beri bu çabaların değişik versiyonunu gördük, hesap tutmayınca bildik yöntem hemen devreye sokuldu; Yasak

1266

 Katliamın sorumluları gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek adına her türlü yönteme başvuruyorlar.

Şimdide çareyi eleştiriyi dahi yasaklayacak kadar bir genişlikte basın yasağı koyarak; adeta katliamı unutturtmak, anılmasını bile engellemek istercesine bir tavır içersine girdiler.

Diğer taraftan da canlı bombacılar için geniş bir demokratik alan ortaya koymaktadırlar.

Yayın yasağına ilişkin hüküm şu şekildedir;“soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasına yasaklanmasına karar verildiğinden, söz konusu kararın infaz edilmesi için gereği rica olunur”

Ne lüzum vardı bu kadar çok kelimelerle anlatamaya ,’adını anmayacaksınız’ deyip geçebilirdiniz!...

Sözün bittiği yer işte böyle bir nokta olsa gerek…

Ankara katliamının failleri ve arkasındaki siyasi irade bugüne kadar çoktan ortaya çıktı, faillerinin resimleri yayınlandı, yaşam hikayeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Ancak bu durum birilerini fena halde rahatsız etti, onlar şimdi yeni bir sayfa açtılar, yayın yasağı ile birlikte oluşturacakları kurgularla durumu kurtarmaya çalışacaklar.

İnsanlıktan yana olan, vicdan sahibi herkesin artık gerekli tavrı göstermesi, gerekmektedir.

Unutmayın ki bu yayın yasağıyla birlikte şimdi gerçek sorumlular gizlenerek, yeni failler yaratmak için bir sürü entrika gündeme gelecektir.

Zaten başından beri bu çaba gösterilmiştir ancak başarılı olunamamıştır.

Bugüne kadar yapmış oldukları yolsuzlukların, hukuksuzlukların, insan hakkı ihlallerinin hesabını vermekten korkanlar diktatörlüklerini sürdürmek adına başvurdukları savaş konseptiyle kendilerini korumaya, iktidarlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar.

Bu katliamın faillerinin yargı önünde hesap vereceği günler yakındır.

Ercan Yoldaşın hesabı muhakkak sorulacaktır.

Bir barış gönüllüsü olan, mücadelesiyle Çanakkalelilerin gönlünde taht kurmuş Ercan yoldaşı ölümsüzleştirmek için adının Çanakkale’de bir mekânda yaşatılması gerekmektedir.

Bunun için en uygun mekân, Çanakkale Belediyesi’nin emekçiler için kazandırdığı eğitim, sosyal tesis ve rekreasyon alanı olabilir.

Emek ve barış mücadelesinin bir neferi olarak Ercan Yoldaşın emekçilerin kullanacağı bir mekandaa yaşatılması son derece anlamlı olacaktır.

Olayın ruhuna da son derece uygundur.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bu noktadaki duyarlığıyla gerekli tavrı gösterecektir, buna inanıyorum.

Bu arada Çanakkale Belediyesi kente kazandırdığı son derece önemli ve fonksiyonel yatırımların açılışını gerçekleştirdi.

Bu yatırımlarda dikkat çeken özellik sosyal içerikli ve direkt vatandaşa dönük hizmetlere aracılık edecek yatırımlar olması.

Bu gelişme Çanakkale Belediyesinin uzun yıllardır izlediği yatırım stratejisinin bir parçası olarak yeni döneme işaret eden yatırımların başlangıcı olarak da ayrıca dikkat çekmektedir.

Kentin kaynaklarının optimal kullanımı politikası temelinde kentin alt yapı yatırımlarını öncelikle tamamlayan Çanakkale Belediyesi şimdi sosyal ve kültürel içerikteki yatırımlarıyla devam etmektedir.

Yıllardır sürdürülen stratejik yaklaşımın ürünlerini vermesi anlamında, popülizmden ,  siyaset adına reklam kokan işlerden  uzak bir politika olarak takdir edilecek bir yaklaşımdır.

Onun için bu yaklaşım Çanakkale halkı açısından takdir ile karşılanmakta, Başkan Ülgür Gökhan,  Çanakkaleliler nezdinde saygı görmektedir.

Gelinen noktada bu yatırım faaliyetleri bir noktada desteklenerek sürdürülmelidir.

Bu nokta kentte yoksulluğu önleyecek proje ve yatırımların devreye sokulmasıdır.

Çanakkale Belediyesi’nin performansı artık bu alanda üretimler yapacak düzeydedir, sosyal belediyecilik bu yatırımları gerektirmektedir.

Umuyorum ki; Çanakkale Belediyesi, önümüzdeki süreçte bu alanda da başarılı işler yapacaktır.

İnadına barış

Gönlü barıştan yana olan, AKP hükümetimin şiddet ve savaş politikalarına karşı olan herkesi bu Pazar günü düzenlenecek,  68 kuşağının gençlik önderlerinden Aydın Çubukçu’nun katılacağı “Savaş politikalarına karşı barış mücadelesi ve Ankara katliamı” konulu konferansa katılmaya davet ediyorum.

Konferans Pazar günü Saat 16:30’da Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecektir.

Ercan yoldaşı, onun barış mücadelesine verdiği desteği ve mücadelesini bir kez daha hatırlayarak savaş politikalarına, diktatörlüğe, gericiliğe, faşizme karşı bilincimizi diri tutmak bugünlerdeki en önemli görevimiz olmalıdır.