havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

Boşa beklemeyin!

3971
Çanakkale olarak bir adetimiz vardır; bürokrat değişimine çok heyecanlı bakarız! Bir yerin müdürü değişecek denir, kulaklarımız iki metre uzar! İşte son olarak da böyle bir beklenti, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği`nde yaşandı. Önümüzdeki mayıs ayında Çanakkale`deki dört yılını tamamlayacak olan Genel Sekreter Abdullah Köklü gidiyor diye bir haber yayıldı. Yerine de Çan Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden Abdurrahman Kuzu`nun getirileceği konuşulmaya başlandı. 
 
Devamında, Köklü`nün bir Ankara ziyareti yapması konuyu iyice alevlendirdi. Yani `Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.` Atasözü gibi, il ve ilçeleriyle büyük bir kurum olan Özel İdare Binaları`nda bayağı yankı buldu. Ancak, benim son aldığım bilgiler Köklü`nün Ankara dönüşü işine daha bir aşkla ve şevkle sarıldığı yönünde. Onun için burada bir değişim bekleyenlere boşa beklemeyin diyeceğim!
 
Artı, Tarihi Alan`da da İsmail Kaşdemir`i sepetlemek isteyenlere de kötü bir haber vereyim. İşini son derece titiz bir şekilde yapan, göreve geldiğinden beri Tarihi Yarım Adada gerçekten olması gerektiği gibi işlere imza atan Kaşdemir`in yapacak çok işi var! Orda da değişim bekleyenlerin umutları bir başka bahara kalmış diyelim... Ben kimsenin boşu boşuna beklemesini istemem. Şu korana döneminde maazallah bağışıklık sistemi çok önemli!. Yıpratmamak lazım..
 
Ural çok sert vurdu!
CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ural, sosyal medya hesabı üzerinden haftalık seslenişinde süt fiyatıyla ilgili görüşlerini açıkladı! Büyük bir merakla sosyal medya ağlarında dört gözle beklediğimiz bu açıklamayı okuyunca, ette ve sütte yaşadığımız sorunların baş sorumlusunun TAR-KOOP Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz olduğunu anladık! Biz bu zamana kadar çok yanlış bilmişiz meğer! Ette ve sütte yaşanan çalkantıların sorumlularını bir türlü görememişiz! Ural bizi şok eden gerçekleri herkesin yüzüne vurdu! Dedi ki Ural, mealen ve kısaca; "Yıllardır bu işi yapıyorsunuz. Neden yıllardır girdi maliyetlerini düşürmediniz? Neden süt endüstrisini geliştirmediniz?" 
 
Çanakkale siyasetinde hızla yol alan ve bir süredir CHP İl Başkanlığı görevini sürdüren Metin Ural`ı tebrik ediyorum! Biz olaylara böyle bakılsın istiyoruz! Arada bir et, süt de yemek lazım. Siyasette etliye sütlüye dokunmadan konuşanlara örnek olsun! 
 
Afetten medet ummak!
Hafta sonu Kepez`de yaşanan sel felaketi sonrası sosyal medyadaki bazı hesaplarda `Bak gördünüz mü?` Tarzı paylaşımlar oldu. Çok üzücüydü bu yaklaşım. Bir iki saatte oluşan bu yoğun yağış nereye düşse aynı görüntüler ortaya çıkardı çünkü. Ama bunun üzerinden siyaset yapmak vicdanlı bir iş olmadı. Ayrıca Kepez`deki o köprü ağzında bulunan Balıkçı Barınağı`nda zarar gören esnaf da ayrı bir konu. Dere ıslahının devamında o köprünün yetersizliği apaçık ortada. Bu teknik bir iş. Ve DSİ`nin sorumluluğunda. Bir an önce o köprünün bu tür taşkınları kaldırabilecek hale getirilmesi gerekiyor. Balıkçı Barınağı`nın yeri yanlış doğru o da başka bir konu tabi. Ama, çaresizlik de bir gerçek!