havadurum

Bülent Turan CHP'ye yüklendi; "Pulları bir bir dökülmeye başladı"

355

 Pulları Tek Tek Dökülüyor

Konuşmasında CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt`u eleştiren Turan, "Evet`in rüzgarıyla “ılımlı” kesilen CHP bunu referanduma kadar bile götüremedi. Pulları bir bir dökülmeye başladı. Önce bir vekilleri “evet” çıkması halinde “evet” oyu verecekleri İzmir’den denize dökeceklerini söyledi. Siz kimsiniz bu millete hakaret ediyorsunuz? 1915’te Çanakkale’yi geçmelerine izin verilmeyen, 1922’de İzmir’den denize dökülen işgalcilerdi. Aynı işgalcilerin taşeronlarını bu millet 15 Temmuz gecesi ayakları altına aldı. Onlara karşı imanla, inançla mücadele etti. Bu memleketin onurlu vatandaşlarını bu şekilde tehdit etmek kimsenin haddine değildir. Hadi buyursun gelsin millet burada bakalım denize dökebiliyor mu. Bu vekil, bu hakaretlerine karşı yargı önünde hesap verecektir" şeklinde ifadelerine yer verdi.
 
15 Temmuz Millete Yapılan Bir Darbe 
Bu hakaretleri yetmedi daha sonra Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’daki alçak darbe için “kontrollü darbe” ifadesini kullandı diyen Turan, "Ey Kılıçdaroğlu madem bu darbe kontrollüydü, senin vekillerinin o gece Meclis’te ne işi vardı? Bir gün sonra Meclis’e gelip neden konuştun? Neden darbe karşıtı bildirinin altına imza attın? Yenikapı’daki tarihi mitinge neden katıldın? Yoksa sen de bu “kontrollü darbe”nin bir parçası mıydın? O gece Cumhurbaşkanımızın en yakın arkadaşı Erol Olçak oğlu ile beraber canını siper etmiş vatanı için sen nasıl böyle bir ifade kullanabiliyorsun. Çıkıp tek tek açıkla. Kaçak güreşerek bir şey elde edemezsin.
Yiğit gibi lafını meydanda söyle" dedi.
Darbenin siyasi ayağı kendileri diyen Turan, "Darbenin siyasi ayağını neden söylemiyorlar, neden açıklamıyorlar diyor. FETÖ`nün en iyi yaptığı iş insanlara şantaj yapmak, kasetle iş yaptırmak. Kendiside kasetle gelen birisi. Siyasi ayağını boşuna aramasın kendisine baksın" ifadelerinde bulundu.
 
Kendinden Olmayana Hakaret Etmeyi Kriter Olarak Sayıyorlar
Kılıçdaroğlu`nun şarkısını vermeyen Cangiz Onural`a karşı söylediği sözleri eleştiren Turan, "Gezide sokağa inen ülkeyi kaosa sürükleyen sanatçılar mı daha kıymetli. Avrupa`da ülkesini şikayet eden mi ? Ne zaman bir sanatçı ülkesini savunmaya kalksa hep dışladılar hakaret ettiler. Rıdvan dilmen evet vereceğini açıkladı,adama sarayın yalakası dediler. Demediklerini bırakmadılar. Adam şarkısını vermedi diye sanatçı değil diye aşağıladılar. Bunların kriteri kendinden olanı benimsemek olmayanı ise dışlamak" dedi.
 
Biz Hata Yapanı Affetmeyiz
Turan, "Biz parti kültürü olarak hata yapan bir üyemizi, temsilcimizi affetmeyiz. Gereğini yaparız. 17-25 Aralık`tan sonra,milletvekilleri listeleri düzenlemelerinde biz içimizde ki Fetöçüleri temizledik. Eğer ki hala biri var ise ona da gerekeni yaparız. Elinde bir belge varsa onu da açıklamasını istiyoruz" dedi.
 
CHP Eski Ayarlarına Dönüyor
CHP`nin "Evet" diyenleri kandıramayacağını anlayınca eski ayarlarına dönmeye başladığını belirten Turan, "Referandum çalışmalarının başında sözüm ona "Evet" diyenleri kandırabileceklerini düşündüler. AKP değil AK Parti diyerek, Tayyip değil Cumhurbaşkanı diyerek şirin gözükeceklerini sandılar. Bizde onlara dedik ki bu millet izan sahibi irfan sahibi. Sizin gibilere inanmaz. Şimdi referanduma 10 gün kala başaramayacaklarını anladılar ve eski ayarlarına döndüler" dedi. (Haber Merkezi)
Paylaş