havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

ÇANAKKALE.. ‘Oldu’ YASAKKALE!

2210
Değerli okurlarım, bildiğiniz gibi her yıl yurdumuzun ve dünyanın her yanından ziyaretçi akınına uğrayan Gelibolu yarımadası, Mehmetçik Abidesi, Çanakkale Zaferinin 100’ncü yıldönümünde, Çanakkale Valiliği tarafından vatandaşa yasaklandı!!!
***
           Çanakkale Zaferinin 1oo. Yılı hazırlıkları kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili Valilik Genelgesinde:
            “Törenlere katılımlarla ilgili bir yanlış anlaşılma olduğu kesin. Çanakkale Zaferi için evlatlarını feda etmiş bir milletin zaferi olan Çanakkale Zaferini milletimizden ayrı, vatandaşımızdan ayrı kutlamak gibi gereksiz, lüzumsuz, hiçbir amacı hedefi olmayan bir amaç bir uygulama içerisinde asla olmayız….  18 Mart Deniz Zaferini Sayın Cumhurbaşkanının da katılımıyla Şehir Stadyumunda her sene olduğu gibi bu sene de vatandaşlarımızla hep beraber kutlayacağız.
            Şehir Stadyumundaki törenden sonra Şehitler Abidesindeki törene geçilecek.
            Daha çok resmiyet arz eden bir tören olan Şehitler Abidesindeki tören fiziki kapasite yetersizliği, trübinlerin sayısı nedeniyle istesek te tören süresi boyunca vatandaşlarımızı alamayacağımız bir alan….” Deniliyor.
            Sayın Vali, Gelibolu Yarımadası ve Şehitler Abidesi ziyareti her 18 Mart’ta tüm vatandaşlara serbest iken her nasılsa 100’cü yılda fiziki şartlar elvermediği gerekçesiyle vatandaşları alamayacağınız bir alan haline geldi öyle mi?
99    Yıl fiziki şartlar uygundu da 100’cü yılda neden uygunsuz!?.
-“Milletimizin her ailesinden her köyünden burada şehit düşen vardır. Vatandaşlarımız başımızın tacıdır” diyeceksiniz. Ama onların şehitlerine 18 Mart ve 24-25 Nisan günleri mezar taşı başında bir Fatiha okumalarına fiziki yetersizlik bahanesiyle yasak getireceksiniz! BRAVO SİZE!
- “Bütün milletimizin yüreğinin bir parçası burada atmaktadır…” derken yabancı ülkelerden gelecek misafirlerin güvenliğini önemsiyorsunuz. Önemsenmeli tabi.. Ancak merak etmeyin Sayın Valim, ‘Barışın Kenti’ Çanakkale’nin şehit yakınları yabancı ülkelerden gelen misafirlere saldırmazlar!..  Sizi üzecek rencide edecek davranışta bulunmazlar!  Ancak siz, fiziki koşulları öne sürerek kendi vatandaşınıza getirdiğiniz yasaktan hem utanınız hem de böyle bir eleştiriye muhatap olduğunuz için rahatsız olunuz!
Sayın Valim, törenlere katılımlarla ilgili bir ‘yanlış anlaşılma’ olmadığı kesin! Siz yine de merak etmeyin! Çanakkale ruhu ayrımcı değil, birleştirici-bütünleştiricidir. O savaş alanlarına vatandaşlarımız Çanakkale ruhu ile FİZİKEN SIĞACAKLARDIR.
***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, AKP’nin anlayışına göre; milli bayramlar halktan kopuk, sadece devlet protokolünün kutladığı bayramlardı! Anlamsızlaşıyordu!.. Bu nedenle bayramları ‘devlet değil, halk kutlasın’ diyorlardı.
*Burada söz ve eylem birlikteliğini arayın bakalım, bulabilecek misiniz!!!
            Milli bayramların kutlanmasını yasaklayan, Atatürk heykellerine çiçek koymayı bile engelleyen ampul kafaların Çanakkale Şehitler Abidesini halka yasaklaması onların fıtratına aykırı değildir.. Demek ki ‘Yeni Türkiye’ sevdalısı olmak böyle bir şey!
            O Kafalar unutmasın ki; Çanakkale geçilemediği için bugün o koltuklarda saltanat sürdürüyorlar!
            Şu da unutulmasın ki; Türk Milleti kendi yazdığı destanının kendisiyle birlikte kutlanmasına yasak getirenleri hiçbir zaman unutmaz.
Çünkü;
Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyetinin önsözüdür.
*Destanları ve tarihi valiler yazmaz…
*HER YER ÇANAKKALEDİR… ÇANAKKALE RUHU YASAĞA KARŞIDIR.