havadurum

ÇATOD Başkanı Aydeğer; "Troia lansmanı bir başlangıçtı"

675

 Troia 2018 için 10 Ocak’ta İÇDAŞ Kongre Salonu’nda yapılan lansmanla start verildi. ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer,  Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’unda katılım gösterdiği lansman toplantısını, son dönemdeki turizm gelişmelerini ve dün, Bakan Kurtulmuş tarafından açıklanan dünyaca ünlü aktör Brad Pitt’in Çanakkale’ye çağrılması projesini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. İlk olarak Rusya’nın Türkiye’yi tatil listesinden çıkartıldığı haberleri ile görüşlerini aldığımız Aydeğer, haber kaynaklarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek; “Böyle bir haberin doğruluğunu tekrar teyit etmekte fayda var. Şu an böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Rusya ile olan ilişkiler son derece iyi. Diğer tarafta her geçen gün artan sayıda da bir talep var. Bu haberin kaynak ve içeriğini tekrar teyit etmek lazım diye düşünüyorum” dedi.

  
“Amaç farkındalığı en üst seviyeye çıkartmak”
Bakan Kurtulmuş’un Troia 2018 Yılı kapsamında dünyaca ünlü aktör Brad Pitt’in ‘Çanakkale’ye davet edilmesi konusunda girişimlere başlandığı’ açıklamaları ile ilgili görüşlerini sunan Aydeğer, böyle bir projenin Troia 2018 çalışmaları programı kapsamında yer aldığını ifade ederek; “Selebriti dediğimiz dünyada takipçi sayısı fazla olan, dünyada heyecan getiren ünlü yüzler ile çalışmalar yapılması hususunda 2018 Troia Yılı’nın takviminde böyle bir çalışma var. Troia Yılı deyince akla gelen önemli figürlerden bir tanesi popüler kültürün bir parçası olan Hollywood filmleri. Troia filmindeki rolüyle Brad Pitt tüm dünyada ilgi ile izlenmiş ve karşılanmıştı. Bu anlamda Sayın Bakanımızda burada Çanakkale toplantısında bir bilgilendirme yaptı. Bakanımızın da ifade ettiği gibi girişimler olacak. Olabilirliği hususu daha neticelenmediği için Sayın Bakanımızda ortada bir ifade kullanmış. Süreç kesinleştiği zaman bunu tamamen deklare edecektir. Bu, Brad Pitt ya da bir başkası olur. Amaç dünyada etki yaratan takip sayısı fazla olan popüler kültürün, dünya kültürünün önemli kişilerini ağırlamak ve Troia 2018’deki farkındalığın en üst seviyeye çıkartmak. Hedefimiz bu” dedi.
 
“Lansmanı, pozitif atılmış bir adım olarak görüyorum” 
10 Ocak’ta gerçekleştirilen lansman toplantısını değerlendiren Aydeğer, lasmanın ‘Troia Yılı’ ile ilgili gerçekleştirilen bir faaliyetten öte, resmi olarak bir başlangıcın duyurusu niteliğinde olduğunu belirterek;  “Çanakkale yerelinde ve Türkiye genelinde artık Bakanlığımızın tüm unsurları ile bu konuda bir iradenin olduğunu, bunu irade çerçevesinde yıl genelinde çok sayıda etkinliğin yapılacağını. Yine bölgede özellikle ‘Troia Milli Parkı’ içerisinde özellikle alt ve üst yapı konularında yatırımların devam ettiğini ve çok önemli olan Troia Müzesi’nin yakında açılacağını, buna bağlı olarak uluslararası mecralarda tüm dünyada Troia ve farkındalığı arttıracak büyük bir tanıtım hamlesi olacağının bir müjdesi ve bilgilendirmesiydi.  Artık bundan sonraki süreçte bunlarla birlikte güçlü Troia değerinin tüm dünyada farkındalığını arttıracağız. Sayın Bakan ‘Ülkemiz adına sadece yerelde değil, bütün Türkiye genelinde önemli bir turizm hareketine vesile olacağız’ dedi. Yine önemli bir husus daha vardı. Türkiye gerçekten dünyanın çok önemli bir açık hava müzesi niteliğinde. Troia Yılı bugün yerel dinamik ile birlikte ortaya koyduğumuz çok önemli bir vizyon ve daha sonra Bakanlığımız tarafından çok önemli bir turizm potansiyeli haline geldi. Aynı zamanda başka bir şeye daha vesile oldu. Tüm Türkiye’de bundan sonraki süreçte benzer nitelikte kültürel değerlerin üzerinden bir tanıtım politikasının da önünü açtık. Troia bu anlamda bir modeldir. Dolaylı olarak bunu da ifade etti. Bu noktada ben kısaca verimli ve pozitif atılmış bir adım olarak görüyorum. Bu iş bir başlangıçtı, bu başlangıcın bir şekilde ekrana yansımasıydı” dedi.      (Eren Aşnaz)
Paylaş