DOLAR 32.3412 %0.11
EURO 35.1856 %0.02
G.ALTIN 2246.7404 %0.14
BITCOIN 65902.1702 %-2.16
ETHERIUM 3407.0838 %-2.84
havadurum
Ensar İlyasoğlu

ensarilyasoglu@gmail.com

ÇEKTİĞİNİZ YUH KADAR DEĞERLİSİNİZ!..

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıl dönümü; siyasi gerici hükümetlerin şovenizmi-ırkçılığı kışkırttığı, halkları düşmanlaştırdığı, savaş ve çatışma politikalarını yakın tehlike ve tehdit olarak hayata geçirmeye çalıştığı, ve ulusal sınırlar içerisinde emek saflarında bölünmeler, kargaşalar ve manipülasyonlarla, kendi iktidarlarını adım adım demokrasiden uzaklaştırmaya çalıştıkları, diktatörlükler kurmayı planladıkları bir tarihsel kesit içerinde gerçekleştirildi.

20519

 Buradan Çanakkale 18 Mart Stadyumundaki kutlamalara geçelim. Genel olarak Çanakkalelilerin alınmadığı, dışarıdan otobüslerle taşınan kalabalıkların doldurduğu bir kitle önünde törenler düzenlendi.

 

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, konuşmasını yuh sesleri ve ıslıklar eşliğinde yaptı. Önce şunu söylemeliyim; bir şehrin belediye başkanının konuşma yaparken yuhalanması; o şehrin iradesine, o şehrin halkına yapılmış olan bir saygısızlıktır. Sanki 18 Mart törenlerini izlemek ve o günün şehitlerini anmak için değil de belediye başkanı Ülgür Gökhan’ı ıslıklamak ve protesto etmek için örgütlenmiş otobüslere binmiş/bindirilmiş ve stadyumu doldurmaları sağlanmış gibi bir görüntü ile karşılaşıldı.

 

Nezaket ve saygı, aynı zamanda sayın cumhurbaşkanının bulunduğu bir ortamda, bu protesto histerisinin başka bir açıdan ve noktadan saygısızlığını bir kez daha ortaya koymaktadır.

 

Bu protestocu güruh, çirkin tavırlarını ortaya koyarken yaptıkları şeyin, nerelere uzanacağının bile bilincinde olmayan bir aymazlık gösterisi sergilemişlerdir.

 

Besbelli ki Ülgür Gökhan, demokrat olduğu için, laik cumhuriyeti savunduğu için, ulusal kurtuluş savaşlarının değerlerine ve kazanımlarına sahip çıktığı için, şehir halkı ile bütünleştiği için ve tersinden söylersek, mandacı olmadığı, “Keşke Yunanlılar kazansaydı” demediği, Çanakkale’yi “parsel parsel” yandaşlara peşkeş çekmediği, hısım akrabadan yeni zenginler türetmediği için ıslıklanmıştır!

 

Bu gerici güruh yıllardır kazanamadığı Çanakkale belediye başkanlığının, acısı, öfkesi ve hıncıyla doğrudan Çanakkale halkının iradesine saygısızlıkta bulunmuştur.

 

Çanakkale’de öyle anlaşılıyor ki, trafoların yer atına alınmış olması sebebiyle seçimlerde kedilerin yarattığı (!) karanlıklardan yararlanamadıkları için, Ülgür Gökhan’a öfke duymaktadırlar.

 

Bakın bu protestocu, yuh çeken, ıslık çalan güruha şunu söylüyorum; değeriniz, değerleriniz, kıymeti harbiyeniz çektiğiniz yuh kadardır! Hiç biriniz çektiğiniz yuh’tan daha anlamlı ve değerli değilsiniz!

 

Ülgür Başkan’a yapılan bir diğer saygısızlık ise çelenk koyma töreni sırasında üstünün aranması olmuştur. Belediye Başkanı olduğu söylenmesine rağmen bu arama gerçekleştirilmiştir. Bu davranış, basit bir saygısızlık olarak değerlendirilemez. Bu aynı zamanda bir provokasyon girişimidir! Ülgür Başkan, alçak gönüllü ve sağduyulu kişiliğiyle bu manevrayı boşa çıkarmıştır.

 

Şimdi biz şu soruyu soruyoruz; bir belediye başkanının üzeri bir resmi tören esnasında niçin aranır? Ne aradınız? Bomba!.. Dinamit!.. Patlayıcı!.. Hayır! Ülgür Gökhan taşısa taşısa kent halkına, yurttaşlara bağlı saygılı bir yürek taşıyor!  Belki de herkesi korkutan, protestolara sebep olan, o halkçı bilinç ve yürektir!

 

Biz, Ülgür Gökhan’a yapılan saygısızlığın, hepimize yapıldığının farkında ve bilincindeyiz. Yaptığınız saygısızlığa ve çirkinliğe “Hayır” diyoruz… Kafanızdaki diktacılığa, ortaçağ yönetim özlemine, sultanlığa “Hayır” diyoruz ve “Hayır” demeğe devam edeceğiz… 

 

Şimdi o aramayı gerçekleştiren görevliden sorumlu olan makamlardan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan ve Çanakkale halkından, halkın iradesine yapılan bu saygısızlık nedeniyle bir özür beklemekteyiz. Duyabileceğimiz kadar gür ve anlaşılır bir tonda!...