havadurum

CHP'de 5 aday daha kesinleşti

2362

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında toplanan CHP PM düzenlen toplantı sonrasında 212 Belediye Başkan adayını daha belirledi.  Kesinleşen adaylar arasında geçtiğimiz hafta ön seçimle belirlenen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la beraber, Çanakkale’den 5 Belediye Başkan adayının ismi yer aldı. Çanakkale`de mevcut Başkan Ülgür Gökhan, Eskişehir`de mevcut Başkan Yılmaz Büyükerşen, Aydın`da mevcut başkan Özlem Çerçioğlu, Muğla`da mevcut başkan Osman Gürün ve Tekirdağ`da yine mevcut başkan Kadir Albayrak mevcut Başkanlar olarak aday gösterildiler. Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adaylarını demokratik yollarla belirlediklerini ifade ederek; “Adaylarımızı seçmenlere, STK`lara, muhtarlara soruyoruz, tartışıyoruz, vadettiğimiz demokrasiyi parti içinde de hayata geçiriyoruz” dedi. Çanakkale Merkez, Kepez, Küçükkuyu, Umurbey ve Evreşe Belediye Başkan adayları, Çanakkale’nin kesinleşen ilçe ve belde Belediye Başkan adayları oldular.

 
“Adaylarımız demokratik yöntemle belirleniyor”
PM toplantısı ile 212 Belediye Başkan adayının belirlenmesi sonrası, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklama yaptı. Torun, adayların demokratik yöntemle belirlenmeye devam edeceğini ifade ederek; “CHP, Türkiye`yi çok partili sisteme taşımış partidir, demokrasinin sigortası konumundadır. Bu nedenle CHP acele etmeden bir plan, program dahilinde adaylarını açıklamaya devam edecektir. CHP`de panik yok, CHP`nin olduğu yerde kriz olmaz demokrasi olur. Adaylarımızı seçmenlere, STK`lara, muhtarlara soruyoruz, tartışıyoruz, vadettiğimiz demokrasiyi parti içinde de hayata geçiriyoruz. Bizi kendilerine benzetemeyecekler, ne CHP ne seçmen onların tehditlerine, şantajlarına boyun eğmeyecek. Türkiye toplumu demokrasiden asla vazgeçmeyecek. Ekonomik kriz, şehirleri yaşanmaz hale getiriyor. Ekonomi yurttaşlar için kira demek, sağlık demek, eğitim demek, ulaşım demek. Tüm bunların fiyatları her geçen gün artıyor. Ekonomik kriz hepimizi yoksullaştırıyor. İşsiz kalma kaygısı yaşıyoruz” dedi.
 
5 aday daha kesinleşti
CHP PM toplantısı sonucu Çanakkale’de 5 Belediye Başkan adayı daha kesinleşti. Kesinleşen Belediye Başkan adaylarının isimleri; ‘Çanakkale Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan, Ayvacık Küçükkuyu Belediye Başkan adayı Cengiz Balkan, Lapseki Umurbey Belediye Başkan adayı Erdal Doğan, Gelibolu Evreşe Belediye Başkan adayı Şefik Ay” şeklinde açıklandı. 
 
5 İlçede adaylar belirlenmedi
CHP Çanakkale’de tek adayda mutabık olunan bölgelerde örgüt kararı ile Belediye Başkan adayları belli olurken, bazı ilçe ve beldelerde adaylarını temayül yoklaması ile belirledi. CHP 5 İlçede Belediye Başkan adaylarını henüz belirlemedi.  Eceabat, Lapseki, Bozcaada ve Yenice İlçelerinde adaylar henüz açıklanmazken, Eceabat için 13 Aralık’ta, Bozcaada içince 16 Aralık’ta ön seçim gerçekleştirilecek. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş