havadurum

CHP'de Merkez İlçe Kongre tarihi merak konusu...

1204

 CHP ilçe kongrelerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz gün yapılan Çan İlçe Kongresinin ardından dün iki ilçede birden kongre yapıldı. Biga İlçe Kongresi ve Bayramiç İlçe Kongresi dün, CHP’li kadroların katılımı ile tamamlandı. Biga’da iki liste yarışırken, Bayramiç’te tek liste ile gerçekleşen kongrede, Emin Fidan ve yönetim kurulu göreve geldi. İlçe kongrelerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan,    Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay ile ilçe ve belde belediye başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.  

İlçe kongreleri 23 Ocak’ta son bulacak
Dün gerçekleşen kongreler ile birlikte CHP şu ana kadar, ‘Ayvacık, Bozcaada, Ezine, Eceabat, Bayramiç, Çan ve Biga’ olmak üzere 7 ilçede kongrelerini tamamladı. CHP, kalan ilçe kongrelerini ise, ‘11 Ocak Lapseki, 18 Ocak Gökçeada, 19 Ocak Gelibolu ve 23 Ocak Yenice’ olmak üzere gerçekleştirerek tamamlayacak. 
Merkez İlçe Kongre tarihi belirsiz
CHP’de tüm ilçe kongre tarihleri belirlenirken, Merkez İlçe Kongre tarihi ise henüz belli değil. Merkez İlçe tarihinin ne zaman olacağı ve tüm ilçe kongre tarihleri belli olurken şu ana kadar neden belirlenmediği ise merak konusu. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, gazetemiz Çanakkale OLAY’a yaptığı açıklamada, tarihin ilçe kongreleri son tarihi olan27 Şubat tarihine 2 hafta kala belli olacağı, en son 12 Ocak tarihinde Merkez İlçe Kongre tarihinin netleşmiş olacağını belirtmişti. 
İl Kongresinin ardından Büyük Kurultay gerçekleşecek
CHP ilçe kongrelerinin ardından Şubat ayı içerisinde il kongresini gerçekleştirecek. İlçe kongre son tarihinin 27 Ocak olması dolayısı ile İl kongresinin en son 27 Şubat tarihine kadar netleşmesi gerekiyor. Tüm kongrelerin tamamlanmasının ardından Nisan ayında Ankara’da CHP Büyük Kurultayı gerçekleşecek. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş