DOLAR 32.3356 %0.09
EURO 35.2211 %0.12
G.ALTIN 2247.1503 %0.16
BITCOIN 65693.0202 %-2.47
ETHERIUM 3414.3341 %-2.63
havadurum

CHP'de kartlar yeniden karılıyor

2761

 İlçe kongreleri sona yaklaşırken CHP Merkez İlçe Kongre tarihinin henüz netleşmemesi tartışma konusu olmuştu. Merkez İlçe Kongresi’nin yapılması için gerekli şartların oluşmadığı açıklamasında bulunan Güneşhan, önceki gün gazetemize yaptığı açıklamada Merkez İlçe Seçimlerinin, il kongresinden önce yapılacağını belirterek; “Merkez İlçe Seçimleri yapılacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İl kongresine, Merkez İlçe Seçimleri yapılmış bir şekilde girilecektir” demişti. İl Başkanı Güneşhan, dün partisinin il binasında yönetim kurulu üyeleri ile açıklamada bulunarak, Merkez ilçede kongre tarihini açıkladı. Güneşhan, Merkez İlçe Kongresi’nin 2 Şubat tarihinde yapılacağını belirtti. Güneşhan, ülke ekonomik ve siyasi gündemine dair değerlendirmelerde de bulundu.

 
“Kongrelerin sonuna geldik”
Merkez İlçe kongre tarihinin belirlendiğini ifade eden Güneşhan; "Bildiğiniz gibi partimizde ilçe kongrelerimizi yapıyoruz. Artık yavaş yavaş sonuna geldik. Yapmış olduğumuz kongreler hem partimize hem de Çanakkale`mize yakışır bir şekilde devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte de kalan ilçelerimizde kongrelerimizi tamamlayarak il kongremizi gerçekleştireceğiz. Bugün İl Yönetim Kurulu olarak toplandık. Daha önce Merkez İlçe Kongresi için tarih belirlememiştik. Aldığımız kararla Merkez İlçe Kongresini 2 Şubat 2020 Pazar günü gerçekleştireceğiz. Daha sonra tüm ilçelerimizin katılımları ile il kongremizi gerçekleştireceğiz. İl kongresi sonrasında da kurultaya katılacağız. Sonrasında da yapılacak olan ilk Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimiz, örgütlerinden yeniden güven almış, örgütlerin süzgecinden geçmiş yeni yönetimleri ile birlikte yapılacak olan seçimlere hazırlanmış olacağız" dedi.
 
“Türkiye ekonomisi iflas etmiş bir ülke konumundadır”
Ülke gündemine dair değerlendirmede bulunan Güneşhan; “Ülkemiz gerçekten çok zor bir süreçten geçmekte. Türkiye freni patlamış kamyon gibi bayır aşağı ilerlemekte. Nerede nasıl duracağı hiç belli değil. Türkiye başta ekonomik kriz, siyasi kriz, sağlık krizi, eğitim krizi… olmak üzere krizlerle karşı karşıya. Bugün Türkiye ekonomisi iflas etmiş bir ülke konumundadır. Ekonomisi bir avuç tefeciye teslim edilmiştir. Merkezi Londra’da olan bir avuç tefeciye ödenen toplam para 173 milyar dolardır.  Bu para 82 milyon vatandaşın cebinden çıkmıştır. AKP iktidarı 18 yıllık dönem içerisinde 14 tane işsizlikle ilgili, 4-5 tanede ekonomi ile ilgili program açıkladı. Bu programlar her açıklandığında ülke ekonomisinin iyiye gideceğini, işsizliğin sona ereceğini söylediler. Ancak gelinen noktada işsizliğin 8,5 milyona ulaştığı, insanların yoksullaştığı, bin TL’nin altında emekli aylığı alan kişinin 784 bine ulaştığı, 8 milyonu aşkın yurttaşın aylık ortalama gelirinin 684 lira olduğu bir ülke haline geldik. Dolayısı ile Türkiye ekonomik olarak tarihin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Sadece burada mı değil? Türkiye uluslararası dış politikada da ciddi sorunlar yaşamakta. Ortadoğu’da savaş sesleri hızla yükselmekte. Çıkacak olan olası bir savaşta ilk etkilenecek ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin hiçbir yerde dost ülkesi kalmamıştır. Türkiye içinde bulunduğu konum itibari ile hiç hak etmediği bir pozisyonda.
 
“Türkiye yönetilmiyor savruluyor”
“Türkiye yönetilmiyor savruluyor” ifadelerini kullanan Güneşhan; “CHP bu ülkenin kurtuluşunda da, kuruluşunda da yer almıştır. Bu ülkenin temel direğidir. Bugün halkımızın güvendiği tek parti CHP’dir. Bunu son yerel seçimlerde gösterdi. Halkımız yerel seçimlerde nasıl yönetimi CHP’ye bıraktıysa, genel seçimlerde de ülkenin yönetimini CHP’ye verecektir. Biz CHP’lilere düşen görev halkımızın güvenini boşa çıkartmamamız gerekiyor. CHP olarak öncelikli yerel yönetimlerde başarılı olmak zorundayız. Bugün ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Türkiye`nin idari ve yönetim yapısı değişmiştir. Aslında sistem yapısı değişmemiş monarşi ilan edilmiştir. Her şey saraydan yönetilmeye çalışılıyor. Her şey bir kişinin iki dudağı arasında, Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye büyük bir ülkedir, yeter ki doğru bir yönetim işbaşında olsun, gelirleri doğru bir şekilde değerlendirilsin, israftan kaçılarak üç-beş kişiye peşkeş çekilmesin. Kongrelerini ve kurultayını yapmış bir parti olarak halkımızın beklentilerini yerine getirmek için çalışacağız" dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş