havadurum

CHP'de neler oluyor?

2238

2019 seçimlerine "Her yerde sandık" parolasıyla giren ve ilk kez İl Genel Meclisi`nde çoğunluğu sağlayarak İl Genel Meclis Başkanlığını kazanan CHP`de sular durulmuyor. Önce partide İl ve Merkez İlçe başkanlıkları görevlerinde bulunan, uzun yıllar CHP çatısı altında siyaset yapan, partinin etkili isimlerinden Nejat Önder`in Ak Parti`ye geçmesi şokunu yaşayan CHP`de istifaların ve görevden almaların ardı arkası kesilmiyor! Geçtiğimiz günlerde Çanlı İl Genel Meclis üyesi Erdal Güler`in istifa ettiği Cumhuriyet Halk Partisi`nde, bu kez de Lapseki`deki seçimlerde başarılı sonuçlar alan ve iki Ak Partili beldeyi CHP`li yapan İlçe Başkanı Yaşar Genç görev alındı! Ak Parti`nin elindeki Lapseki`nin Umurbey ve Çardak`ı yeniden CHP`li ilçe örgütünün başkanı olarak Genç`in görevden alınması tepkiyle karşılandı...

Başarı cezalandırılıyor mu? 
Lapseki`de ikinci kez ilçe başkanlığı koltuğuna oturan ve her iki seferinde de ilçede başarılı sonuçlar alan Yaşar Genç, görevden alındı. Başkanlık yaptığı iki dönemde de hem İl Genel Meclisi üyesi çıkaran, hem de Çardak ve Umurbey beldelerini CHP`li yapan Genç`in görevden alınması ilçede büyük tepkiyle karşılandı. "Başarı cezalandırılıyor mu?" yorumuna neden olan görevden almanın gerekçesi ise bilinmiyor.
 
İtiraz dilekçesi MYK`da!
Görevden alınmasına ilişkin herhangi bir gerekçenin kendisine bildirilmediği öğrenilen yaşar Genç`in, hakkını aradığı, itiraz dilekçesini hem CHP MYK`sına hem de İl Başkanlığı`na sunacağı öğrenildi. Yakın çevresine, "siyasette bu tür durumlar olabilir, CHP parti içi demokrasiye sahip bir partidir" dediği öğrenilen Genç`in, bu yanlıştan dönüleceğini, görevine tekrar iade edilerek, CHP`ye iktidar yolunda güç katmaya çalışacaklarını belirttiği öğrenildi. 
 
CHP`de sular ne zaman durulacak? 
İl Genelinde birinci parti olarak, İl Genel Meclisi`nde ilk kez 18 üyeyle çoğunluğu sağlayan CHP, önce Nejat Önder ayrılığı ile İl Genel Meclisi Başkanlığını Ak Parti`ye kaptırdı, ardından da Çanlı İl Genel Meclis üyesi Erdal Güler`in istifasıyla 16 üyeye düştü. İl Genel Meclisi`nde çoğunluğu yitiren CHP için, "kazanırken kaybetti" değerlendirilmesi yapılıyor. Lapseki İlçe Başkanının görevden alınması ile parti içi kaotik ortamın daha da derinleştiği CHP`de, sular durulacak gibi gözükmüyor.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş