havadurum

CHP'de tansiyon yükseliyor!

3924

Cumhuriyet Halk Partisi`nin 35 ve 36`ncı dönem Çan İlçe Başkanı Ümran Aydın`ın partiye yeniden üyeliği kabul edilmedi. Aydın, 2019 yılında aday belirleme sürecinde yaşanan ayrışmanın ardından ilçe başkanlığı görevinden alınmış, ardından da disiplin soruşturması süreci devam ederken partiden istifa etmişti. Belediye Meclisi adaylarının belirlenmesi sürecinde, üzerinde uzlaşılan listeyi inisiyatif kullanarak değiştirerek seçim kurulana verdiği iddiası üzerinden, kesin ihraç istemi ile disipline verilmiş ve bu süreç devam ederken partiden istifa etmişti. Aydın, istifasının üzerinden geçen bir yıllık süreç sonunda tekrar partiye dönmek için yaptığı başvurusunun kabul edilmediğini ifade ederek, CHP Genel Merkezi önünde bugün oturma eylemi yapacağını duyurdu. 


Vetoda CİMER ve disiplin dosyası etkisi!
CHP Çan eski İlçe Başkanı Ümran Aydın, neden kabul edilmediğinin açıklanması için CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapmaya hazırlanırken, CHP kulisleri yeniden üyeliğin veto edilmesinde iki önemli konu üzerinde duruyor. Birincisi, daha sonuçlanmayan bir disiplin soruşturması olduğu ve dosyanın henüz kapanmadığından hareketle; "Disiplin dosyası kapanmadan istifa eden üyelerin yeniden kabulü sırasında ön önemli belirleyici `karar argümanı` bu dosyadır. Yani kişi, yeniden üye olacaksa bu dosya onun tekrar karşısına çıkar" deniyor. Kesin ihraç istemiyle hakkında disiplin dosyası bulunan Aydın`ın yeniden üyeliğindeki en önemli veto etkeninin bu olduğu ifade ediliyor. Diğer bir etken ise, son dönemde CHP`li Çan Belediyesi`nin CİMER`e şikayet edildiği iddiaları... CHP`li Çan Belediyesi`nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi`ne (CİMER) şikayet edilmesinin ardında bulunduğu ileri sürülen isimlerden biri de Ümran Aydın. Aydın`ın bu gerekçelerle yeniden üyeliğe kabul edilmediği öğrenildi... 

"Muharrem Erkek engel oldu" iddası!
CHP eski İlçe Başkanı Aydın, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Partime geri dönüş için yapmış olduğum üyelik başvuruma, Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek`in engel olduğunu ve özel not düştüğünü üzülerek öğrendim. Bu nedenle yarın (dün) duruşmalarımı ayarlayacak ve cumartesi günü (bugün) partimiz genel merkezi önünde oturma eylemine başlayacağım. İlçemde belediyeyi kazanmanın mükafatının neden bu olduğunu ve neden üyeliğime engel olunduğunu; hem bana hem de kamuoyuna açıklayana kadar da eylemimi bitirmeyeceğim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş