havadurum

CHP'den 'alternatif' çelenk töreni

812

 Çanakkale CHP heyeti, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi dolaysıyla alternatif çelenk töreni yaptı. Yoğun katılımın sağlandığı tören Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulları ve Çanakkaleli vatandaşlar katıldı. Törene ayrıca, İyi Partili yöneticilerden de destek geldi. Tören açılış konuşmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. CHP adına kürsüye çıkan İl Başkanı Güneşhan, 1915’te Çanakkale’nin Anadolu’nun dört bir yanından gelen askerler tarafından bağımsızlık ve özgürlük uğruna amansız bir mücadeleye sahne olduğunu belirterek; “Değerli Çanakkaleliler ve değerli partili yol arkadaşlarım, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Anadolu’nun dört bir yanından gelerek savaşa katılan binlerce kahraman asker Çanakkale’de bağımsızlık ve özgürlük uğruna amansız bir mücadele vermişlerdir, cepheden geri dönmeyi bile düşünmemişlerdir” dedi.

 
“Çanakkale, birbirleriyle savaşmak için gelen askerlerin kardeş olduğu yerdir”
Milli mücadelenin 1915’te kazanılan zafer le başlatıldığını dile getiren Güneşhan; “Savaşa katılan asker sayısı ve silah gücü yönünden emperyalist güçlerinin ordusuna göre çok daha dezavantajlı olmasına karşın özgürlük ve refahın duygusuna olan inancın üstünlüğü savaşın zaferle sonuçlanmasına yeterli gelmiştir. Şimdi de uğruna mücadele edip ve bu topraklarda koyun koyuna ve yan yana aynı şehitliklerde yatmaktadırlar. Milli mücadele, 1915’te kazanılan zafer sayesinde başlatılmış ve sonucunda da bugün üzerinde birlik ve barış içerisinde yaşadığımız cumhuriyet kurulmuştur. Çanakkale savaşları, tüm emperyalist oyunların bozulduğu özgürlüğün galip geldiği ve savaşın içinden barışın çıktığı bir zaferdir. Çanakkale savaşlarında ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyerek dünyadaki birçok ulusun saygısını kazanmış Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk doğmuştur. Çanakkale, dünyanın birçok yerinden birbirleriyle savaşmak için cepheye gelen askerlerin arkadaş olduğu çocukların ve torunlarının da kardeş olduğu yerdir” dedi.  
 
“Ülkemizin için verdiğimiz mücadele, hiçbir zaman son bulmayacaktır”
Siyasi iktidarın, Atatürk’ün adını gölgede bırakmaya çalıştığını dile getirirken, Avustralya’nın Sidney kentinde bulunan Atatürk ve Gelibolu müzesini örnek gösteren Güneşhan; “Siyasi iktidar, her ne kadar Çanakkale zaferinde Mustafa Kemal Atatürk’ün adını gölgede bırakmaya çalışsa da gerçek, binlerce kilometre uzaklıktaki Avustralya’nı Sidney kentinde güzel bir kasabada açılan Atatürk ve Gelibolu müzesinde yükselmektedir. Sevgili Çanakkaleliler, Çanakkale ruhu 21’inci yüzyılda da sadece geçmişimiz değil, aynı zamanda geleceğimizdir. 103’üncü yılını kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi, Türkiye Cumhuriyetinin önsözüdür. Ülkemizin içinde bulunduğu ve kötü koşulların yaşandığı bugünlerde, daha iyi bir yaşam mücadelemiz hiçbir zaman son bulmayacaktır. Ülkemizi yeniden, çağdaş, demokratik, laik ve daha yaşanılabilir sürdürebilmemiz için vermemiz gerek mücadelenin önemi daha da artmıştır. Gelecek güzel günler için birlik ve dayanışma duygularını her zaman ön planda tutacağımıza olan inancımla sözlerimi bitirmek istiyorum. Bu vesileyle bizlere, bağımsız Türkiye Cumhuriyetini miras bırakan Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkemizin birlik ve bütünlüğü için hiç düşünmeden canını veren tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş