havadurum

CHP'den GESTAŞ zamlarına büyük tepki

884
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Örgütü, Boğaz ve Adalar ulaşımını sağlayan GESTAŞ`a araç ve yolcu geçişlerine yapılan zam nedeni ile tepki gösterdi. Feribot ücretlerine bayram öncesi yapılan yüzde 42 ile yüzde 117 arasında değişen oranlardaki zamların, Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü`nün etkisiyle yapıldığı yorumlarına neden olmuştu. CHP ise zamlara karşı, imza kampanyası başlatmıştı. CHP`liler, sefer ücretlerine zam yapan GESTAŞ`a tepki göstermek ve zamların geri alınması için başlatılan imza kampanyası hakkında açıklamada bulundular. 
İmzalar Valilik`e teslim edildi
CHP Çanakkale İl Örgütü, Boğaz ve Adalar ulaşımını sağlayan GESTAŞ`ın araç ve yolcu geçiş ücretlerine uyguladığı zamları protesto etmek için Çanakkale Valiliği önünde bir araya geldi. İl Merkezi ve GESTAŞ`ın faaliyet gösterdiği ilçelerde zamların geri çekilmesi için 2 bin imza toplandı. Valilik önünde açıklamada bulunun CHP İl Başkan Vekili Orhan Orhan, "GESTAŞ`ın yapmış olduğu zamları protesto etmek ve yapmış olduğu zamları geri alınması için Çanakkale`ye bağlı ilçelerde ve adalarda yaşayan arkadaşlarımızın talepleriyle, onlar adına topladığımız imzaları Çanakkale Valiliğine ileteceğiz. Bundan önce İzmir`de ve İstanbul`da aynı mesafedeki yerlerin yaklaşık 3 katına Çanakkale`de yolcu ver araç taşındığının bilgisi ve bilinci içersindeyiz" dedi.
"Çanakkale halkına yapılan haksızlıktır"
Orhan, zamlara tepki göstererek, "Çanakkale halkına yapılan bir haksızlıktır. 3 kilometrelik yolu İzmir 35 liraya taşırken, Çanakkale GESTAŞ 120 liraya taşıyorsa; burada haksızlık var demektir. Zamların geri alınmasını talep edeceğiz. Lapseki, Gelibolu, Bozcaada, Geyikli, Ezine ve Merkez`den toplanan 2 bin imza var. Ön yazımız eşliğinde Çanakkale Valiliği`ne sunacağız" sözlerine yer verdi.
"Biz, halkın talebini yerine getiriyoruz"
GESTAŞ yönetiminde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın da bulunduğu hatırlatılan İl Başkan Vekili Orhan, "Ülgür Başkanımız Çanakkalemizin duayen bir siyasetçisidir. Ne yaptığını iyi bilir. Bu onun sorumluluğunda ve ukdesinde bir olaydır. Ülgür Gökhan`ı eleştirmek onun lafı üzerine laf söylemek gibi bir düşüncemiz yok. Biz, halkın talebini yerine getiriyoruz. Ülgür Bey imzalamış olabilir ama halk da diyor ki `Zamlar geri alınsın.` Bizde bu yönde hareket ediyoruz" diye belirtti. 
"Çanakkale halkının duyarlılığı bizim duyarlılığımızdır"
Gazetecilerin şehir içi otobüs hatlarına gelen zamlarla ilgili sorularını yanıtlayan Orhan, "Öğrenciler de başvursunlar. Onların başvuruları da bize gelirse bu başvuruları da Çanakkale Belediyesi`ne intikal ettiririz. Kimsenin kuşkusu olmasın. Çanakkale halkının duyarlılığı bizim duyarlılığımızdır. Çanakkale halkının çoğunluğu ne istiyorsa bunu memnuniyetle yerine getiririz. Öğrenciler imza topluyor ve öğrenci ücretlerinin düşürülmesini talep ediyorlarsa bu konuda da önderlik ederiz" sözlerine yer verdi. 
"Gerekirse bu imzaları çoğaltabiliriz"
İmza sayısı ile ilgili sorulara ise Orhan, "Sürenin kısıtlı olması nedeniyle 2 bin imza topladık. Hafta sonu İstanbul`da mitingimiz var. Bu mitingle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Tüm arkadaşlarımız bunun hazırlıklarını yapıyor. Bu nedenle `2 bin imza yeterli olur mu` konusu doğrudur. Az sayılabilir ama gerekirse bu imzaları çoğaltabiliriz. Bu adımlarımız bir çözüme ulaşıyorsa daha fazla imza da toplayabiliriz, eylem de yapabiliriz" diye cevap verdi
 
Geyikli`den GESTAŞ zamlarına tepki
GESTAŞ`ın vatandaşları mağdur ettiği dile getirilen açıklamada, CHP Geyikli Belde Başkanı Şerife Çelikkol "Halkımızdan gelen talep üzerine CHP İl Başkanlığımızın başlattığı, Ezine ilçe örgütümüzün desteklediği ve Geyikli belde örgütümüzün gerçekleştirdiği `GESTAŞ zamları geri çek` imza kampanyamız 3 gün gibi kısa bir sürede 800 imzaya ulaştı. GESTAŞ`ın fahiş fiyat zammı sonrası halkımızın mağduriyetini dile getirmek istedik. GESTAŞ, kamu hizmeti niteliğindedir. Karar alma sürecinde halkın temsilcisi olan yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının katılımlarının sağlanmasını talep ediyoruz. Topladığımız imzaları, il başkanlığımıza ilettik. Gerekli mercilere ulaştırılmasını arz ederiz" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş