havadurum

CHP'den İyi Parti ve HDP'ye ziyaret "2023'te de kazanan Türkiye demokrasisi olmalı"

1300

 CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlıkları 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerinde Ekrem İmamoğlu için destek açıklaması yaparak, seçimlerde İmamoğlu için çalışma yürüten İyi Parti ve HDP İl Başkanlıklarına ziyaret gerçekleştirdi. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri tarafından gerçekleşen ziyarette yöneticiler, yine İyi Parti ve HDP’nin İl ve Merkez İlçe Başkan ve Eş Başkanları ile Yönetim Kurulları tarafından karşılandılar.  İlk olarak İyi Parti Yönetim Kurulunu ziyaret eden CHP’li heyet, İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, İyi Parti İ Başkanı Selahattin Yıldızlar ile İl ve Merkez İlçe Örgütü Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, seçimin bir demokrasi mücadelesi olduğunu belirterek; “Biz hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Elbette yine beraber olacağımız en önemli siyasi parti İyi Parti’dir. Onlarla beraber bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Güneşhan’ın ardından konuşan İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, YSK’nın vermiş olduğu sandık işgaline milletin kararlılıkla cevap verdiğini belirtirken, İyi GİK üyesi Rıdvan Uz ise; “Buradaki amaç, sadece Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasını sağlamak değil, aynı zamanda Türk demokrasisine nefes aldırmaktı. Adaletin tesisine tekrardan yardımcı olabilmek ve milletin, vatanseverlerimizin hepsinin inandığı bir Türkiye’yi tesis etmek içindi bu seçim” dedi. İyi Parti ziyaretinin ardından HDP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP’li heyeti HDP İl Eş Başkanı Seza Beytaş ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Burada konuşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İmamoğlu’na destek veren tüm partilerin asıl hedefinin Türkiye’de demokrasi ve insan haklarını yeniden tesis etmek olduğunu belirterek; “Türkiye’nin mevcut yönetilmek istenen anlayış ile yönetilmemesi gerektiğini savunan insanlar kazandı. Hepimizin ortak noktası demokrasi ve insan haklarıdır. Yine hep beraber iş birliği ile çalışarak kazanmış olduğunu yerel seçimlerde de hem CHP, hem İyi Parti, hem HDP ve diğer kurumlar başarılı olarak 2023’deki Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinde iktidar noktasına gelerek Türkiye’nin hızla demokratik parlamenter sisteme dönüşünü sağlamış olmak” dedi. HDP’nin yerel seçimlerde ‘Türkiye Partisi’ olduğunu bir kez daha ispatladığını belirten. HDP Çanakkale İl Eş başkanı Seza Beytaş ise;  “31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran’da yapılan seçim tekrarında biz, ‘Türkiye Partisiyiz’ dedik. Zaten öyleydik ve bunu, bu seçimlerde kanıtlayarak yeniden meşrulaştık.  Bunu bütün partiler ve STK’lar olarak devam ettirirsek, toplumsal muhalefet ile birlikte önümüzdeki genel seçimlerde de başarılı oluruz diye düşünüyoruz” dedi.

 
“Bundan sonraki beş yıllık süreci de en iyi şekilde değerlendirmek ve başarılı olmak zorundayız”
İyi Parti ziyaretinde konuşan CHP İl Başkanı Güneşhan; “Bildiğiniz gibi İstanbul seçimleri YSK’nın haksız, hukuksuz kararıyla tekrar edildi. Karar verilmesine rağmen başta İyi Parti ve CHP olmak üzere HDP, Saadet Partisi gibi diğer siyasi partilerle, yurtsever, milliyetçi, demokrat insanlar olarak seçimlere çok iyi hazırlandık. İstanbul seçimlerinden çok Türkiye seçimleri gibi geçti. Türkiye’de gerçekten demokrasiyi isteyen, laikliği, hak, hukuk ve adaleti savunan herkes bu seçimlerde elinden gelen her türlü çabayı gösterdi. Tabi dediğimiz gibi biz de Millet İttifakı olarak yine bu seçimlerde çalıştık. İyi Parti çok büyük çabalar gösterdi. Başta Genel Başkan Sayın Meral Akşener olmak üzere, Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’a, İl Başkanına ve İyi Parti tüm yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum onlar da diğer arkadaşlar gibi bütün gayretleri gösterdiler. Zaten sonuçlar ortada,  13 bin civarındaki oy farkıyla kazanılan seçim, daha sonra 800 bini aşan oy farkıyla vatandaşımız bu haksızlığa en güzel cevabı verdi. Yine biz hak, hukuk ve adalet ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Elbette yine beraber olacağımız en önemli siyasi parti İyi Parti’dir. Onlarla beraber bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bundan sonraki beş yıllık süreci de en iyi şekilde değerlendirmek ve başarılı olmak zorundayız. Halkımızın, vatandaşımızın bize vermiş olduğu o krediyi iyi değerlendirip, 2023 yılında Türkiye genelinde iktidar olmak esas amacımızdır. Türkiye’nin parlamenter sisteme en hızlı şekilde dönüşünü sağlamak yine başlıca hedefimizdir” dedi. 
 
“YSK’nın vermiş olduğu sandık işgaline milletimiz kararlılıkla cevap vermiştir”
Güneşhan’ın ardından konuşan İyi Parti İl Başkanı Yıldızlar, milletin seçim işgaline en iyi cevabı verdiğini belirterek;  “Selahattin Yıldızlar; İstanbul’da yaşanan bu seçimlerden dolayı demokrasi adına Türk Milletine teşekkür ediyoruz. Aziz milletimizin 31 Mart seçimlerindeki onayına YSK’nın vermiş olduğu sandık işgaline milletimiz kararlılıkla cevap vermiştir. Bunu iktidara ve küçük iktidar ortağına bir seçim galibiyetidir. Adalet ve hukuku yok sayıp ben yaptım, oldu diyenlere karşı milletimizin bir cevabıdır. İyi Parti olarak Genel Başkanımız Meral Akşener, Milletvekillerimiz, GİK üyelerimiz, teşkilatlarımız bütün İstanbul ilçelerinde tek tek kapı kapı dolaşarak 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nun kazanabilmesi için çalışmışlardır. Akabinde Millet İttifakı olarak, demokrasinin, hak hukukun yerine geldiğine inanıyoruz. Genel seçimlerde birlik ve beraberliğimizi tekrar göstereceğiz. Teşekkür ediyorum” dedi. 
 
“Seçim İmamoğlu’nun kazanmasını sağlamak değil, Türk demokrasisine nefes aldırmaktı”
23 Haziran seçim sürecinin parlamenter sistemin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten İyi Parti GİK üyesi Uz;  “Bir referandum süreciyle Türkiye’de yeni bir sisteme geçilmişti. Bizim ‘tek adam’ olarak nitelendirdiğimiz, kendilerinin de yeni Cumhur Parti Sistemi olarak değerlendirdiği bir süreç yaşadı ülke. Bunun akabinde referandumdan hemen sonra da 2 yıl içinde de bu yeni sistemin yasalarını meclisten geçireceğiz demişlerdi. Bizler de İyi Parti ve CHP olarak itiraz etmiştik bu karara. Böyle bir şey yapıyorsunuz neden 2 yıl bekliyorsunuz diye. Madem yeni sistem bu kadar acil buyurun meclisten geçirelim demiştik. Hala mecliste bununla ilgili yasalar geçmiş değil. Peki o dönem ne demişti Cumhurbaşkanı, hızlı karar alma mekanizması, tarafsız Cumhurbaşkanı, partisiz Bakanlar ile ülke uçacak, etkin kararlar alacağız ve Türkiye büyüyecek demişti. Bunu geçen süre zarfında Parlamenter Sistemin ne kadar faydalı olduğunu Türk Milleti önce 31 Mart’ta, sonra 23 Haziran’da göstermiş oldu. Bu İstanbul seçiminde aslında sadece Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Belediye Başkanı yapmak değil, aynı zamanda bu yanlış sisteme dur demek adına da emek harcadı siyasi partiler. Türk milleti, bu işin bu noktada böyle çözüleceğini gören herkes, tatillerini bırakıp fedakârlık yaparak İstanbul’a geldi ve seçimlerde hem oyunu kullandı hem de çalıştı. Bu 800 bin fark bunun eseridir. Biz de İyi Parti olarak 39 ilçede Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in katılımlarıyla toplantılar tertip ettik, mitingler düzenledik. Bütün 80 Genel İdare Kurulu arkadaşlarımızla sahadaydık. 39 Milletvekiliyle sahadaydık. Seçim süreci boyunca hepimiz orada görevliydik. Buradaki amaç, tekrar söylüyoruz, sadece Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasını sağlamak değil aynı zamanda Türk demokrasisine nefes aldırmaktı. Adaletin tesisine tekrardan yardımcı olabilmek ve milletin, Türk milliyetçiliğinin, Türk insanının, vatanseverlerimizin hepsinin inandığı bir Türkiye’yi tesis etmek içindi bu seçim” dedi. 

“Artık, ülkenin geleceği ve demokratik yapısı söz konusu”
İyi Parti ziyaretinin ardından HDP ziyaretinde konuşan CHP İl Başkanı Güneşhan, İstanbul seçimlerinin kazanılmasında HDP’nin çok önemli bir payı olduğunu belirterek; “Biz, CHP olarak 23 Haziran İstanbul seçimleri sonrası bu ülkede demokrasiyi, insan haklarını, adaleti hak ve hukuku savunan Türkiye’nin yeniden demokratik parlamenter sisteme kavuşması için ortak iş birliği yapan bütün siyasi partileri ve kuruluşları ziyaret ediyoruz.  Çünkü İstanbul’da yapılan seçimlerde bu anlayışla hareket eden siyasi partilerinde desteği ile Ekrem İmamoğlu açık ara hak etmiş olduğu seçimleri bir kez daha kazandı. Bu seçimlerin kazanmasında HDP’nin çok önemli bir payı vardı. Çünkü burada artık söz konusu olan ülkenin geleceği ve demokratik yapısı idi. Temel hak ve özgürlüklerdi. Burada ortak hareket etmek gerekiyordu. Bu noktada başta eş Başkanınız Selahattin Demirtaş olmak üzere, tüm Türkiye’deki başkanlıklarınızı yöneticilerinize, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları İstanbul’a bizzat geldiler ve bu çalışmalara katıldılar. Kendi bölgelerindeki seçmenlerin taşınması noktasında her türlü çabayı gösterdiler. Seçimleri belki Ekrem İmamoğlu kazandı ama onun özünde Türkiye’nin mevcut yönetilmek istenen anlayış ile yönetilmemesi gerektiğini savunan insanlar kazandı. Hepimizin ortak noktası demokrasi ve insan haklarıdır. Yine hep beraber iş birliği ile çalışarak kazanmış olduğunu yerel seçimlerde de Hem CHP, Hem İyi Parti, hem HDP ve diğer kurumlar başarılı olarak 2023’deki Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinde iktidar noktasına gelerek Türkiye’nin hızla demokratik parlamenter sisteme dönüşünü sağlamış olmak. Biz bu ülkede kardeşçe ve beraberce yaşayacağız diyorsak birbirimizi ötekileştirmeden, dışlamadan yapmak zorundayız. Birbirimizden korkarak, birbirimize farklı gözler ile bakarak ne bu ülke gelişir ne de bu ülkede gerçek anlamda bir barış sağlanabilir” dedi.
  
“HDP Türkiye Partisi olduğunu yeniden gösterdi”
HDP’nin bir Türkiye Partisi olduğunu  İstanbul yerel seçimleri ile yeniden gösterdiğini belirten HDP İl Eş Başkanı Beytaş ise; “31 Mart yerel seçimleri öncesi Parti Meclisimizin almış olduğu karar ile bir stratejimiz vardı. İktidarı geriletmek ve demokrasiye oy atmaktı. HDP olarak güzel ve yerinde bir karar aldık. Türkiye’de toplumsal muhalefeti örmeye başladık. Bunu devam ettirebilirsek, siyasi partiler ve STK’lar ile birlikte yerellerden genele giden bir çalışma yapabilirsek daha da başarılı olabiliriz.  Çanakkale’de emek ve demokrasi platformu durdu. Bizde bu platformda bugüne kadar eleştirildik. Bizim için ‘Kürt partisi’ denildi ve bizlere yer vermemeye çalıştılar. Fakat 31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran’da yapılan seçim tekrarında biz ‘Türkiye Partisiyiz’ dedik. Zaten öyleydik ve bunu bu seçimlerde kanıtlayarak meşrulaştık.  Bunu devamını bütün patiler ve STK’lar olarak devam ettirirsek, toplumsal muhalefet ile birlikte önümüzdeki genel seçimlerde başarılı oluruz diye düşünüyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş