havadurum

CHP'den demokrasi örneği

567

 24 Haziran seçimlerinin yaklaşması dolayısıyla siyasi parti başkanlarının Cumhurbaşkanlığı için topladıkları imzalara bir destek de CHP Çanakkale İl Örgütünden geldi. CHP Çanakkale İl Örgütü, Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen siyasi partilerin topladıkları imzalara YSK’da imza atarak destek verdi. Cumhurbaşkanlığı için başlatılan imza kampanyalarına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP Belediye Üyeleri ile CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim kurulları destek verdi. CHP’lilerin düzenlediği Cumhurbaşkanlığı adaylığı imzaları destek organizasyonuna CHP’li yetkililerin yanı sıra Adalet Partisi (AP) Çanakkale İl Başkanı İbrahim Öztürk de katıldı. CHP İl Başkanı Güneşhan burada yaptığı açıklamada, imza kampanyalarına destek vermenin demokrasi içerdiğini söyledi. İsteyen herkesin Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyleyen Güneşhan, Cumhurbaşkanlığı için adaylık imzalarına herkesin destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. 

 
“Cumhurbaşkanı adayı olan herkesin önündeki engeller kaldırılmalıdır”
Demokrasinin, siyasi partilerin başlattığı adaylık imzalarına destek vermek olduğunu söyleyen Güneşhan; “CHP il örgütü olarak Belediye Başkanımızla, Belediye Meclis Üyelerimizle ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte ‘sıfır baraj’ kapsamında Cumhurbaşkanlığına aday olan arkadaşlarımızın imza kampanyalarına destek vermek amacı ile YSK’ya geldik. CHP, bu ülkede Cumhuriyeti kuran, birçok devrime imza atan ve demokrasiyi getiren bir parti. O yüzden CHP, demokrasinin yaşaması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için elinden gelen bütün mücadeleyi veriyor. Bu anlamda demokrasinin gereği Cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyen herkesin bu mevkiye aday olması gerekmektedir, onun önündeki bütün engellerin kaldırılması gerekir. Biz, CHP olarak geçtiğimiz haftalarda 15 Milletvekilimizin İyi Parti’ye geçmesini sağlayarak İyi Parti’nin seçimlere girebilmesine olanak sağladık. Bugün de yine Adalet Partisi Genel Başkanı ve Vatan Partisi Genel Başkanlarına desteklerimizi vereceğiz. Bizim amacımız, Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi ve devam etmesi. Arkadaşlarımız, hiçbir parti gözetmeksizin hangi partiyi uygun görüyorlarsa partiye imzalarını atacaklar” dedi.
 
“Tarih, bu güzel olayları da yazacak”
Adalet Partisi İl Başkanı Öztürk, imzalara destek veren CHP’lilere teşekkür ederek; “CHP bugün, Adalet Partisi için ve demokrasi için burada düzenlenen imza kampanyalarına güzel bir destek verdiler. Hepimizin amacı, demokrasi için, ülke için çalışmak. Gerek İl Başkanım, gerek Belediye Başkanıma verdikleri bu anlamlı ve özel destek için çok teşekkür ederim. Tarih, bu güzel olayları da yazacak” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş