havadurum

CHP'den seçim açıklaması "Seçmen, 'yaşam koşullarımızı iyileştirin' dedi"

1034

 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimini CHP Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden kazanmasının ardından CHP İl Örgütü tarafından basın açıklaması yapıldı. CHP İl Binasında yapılan açıklamaya, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP Belediye Meclis üyesi Kamber Koç ile İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar. Açıklamada konuşan İl Başkanı Güneşhan, geçtiğimiz pazartesi günü Silivri’de başlayan Gezi Parkı Davası ile ilgili konuşarak; “Gezi eylemi dolayısı ile bugün bu davaların açılması mevcut iktidarın eylemi yapan gençlerden intikam almak duygusu ile yapılmış olan bir davadır. Bir an önce bu davanın sona ermesi hepimizin beklentisi” dedi. İstanbullu seçmenlerin, 31 Mart’ta yapılan haksızlığa sert bir cevap verdiğini belirten Güneşhan; “İstanbullu seçmenlerimiz kendilerine yapılan bu haksızlığın cevabını en güzel şekilde verdi. 31 Mart’taki seçimlerde oy farkı 13 bin iken, 23 Haziran’da 800 binin üzerinde oy farkı ile İmamoğlu’nu yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Seçmen, gerekli dersi hem siyasallaşmış yargıya, hem de iktidara açık ve net bir şekilde verdi” dedi. 23 Haziran seçiminde seçmenin sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da bir mesaj verdiğini ifade eden Güneşhan; “Türkiye’de kazanan barış, sevgi ve hoşgörü dili olmuştur. Özgürlük ve demokrasiden oluşan dil olmuştur. Aynı zamanda başka bir kuruma siyasallaşmış yargıya ders vermiştir. Siyasallaşmış yargı, halkın iradesini hiçbir hukuki temele dayanmadan 31 Mart seçimlerini iptal etmiştir. Yine ayrı bir mesajda dünyaya verilmiştir. Bu mesajda açık ve net bir şekilde; ‘Türkiye demokratik bir ülkedir ve demokrasiden vazgeçmeyecektir, asla bir din devleti, şahıs ve aile devleti olmayacaktır’ mesajı verilmiştir” dedi. Bundan sonraki dönemin vatandaşa hizmet dönemi olduğunu belirten Güneşhan; “Halkımız mevcut iktidarın politikalarının yanlış olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyleyerek bizlere de, ‘yerel yönetimlerde iktidar yapıyoruz en azında yerel siyasette yaşayan herkesi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak kendi seçim bölgelerimizde yaşayan insanların yaşam koşullarını iyileştirin’ dedi. Seçimler bitti, bundan sonra vatandaşa hizmet dönemidir” dedi.

   
“Hepimizin beklentisi, gezi davalarının sona ermesi”
Konuşmasında geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Gezi Davası’na değinene İl Başkanı Güneşhan; “İstanbul’da bir gurup genç betonlaşan İstanbul içerisinde ağacı, çevreyi korumak amacı ile bir eyleme başladılar. Son derece masumane hiçbir siyasi eyleme karışmamış, sadece ağacı ve doğayı korumak amacı ile başlayan bu eylem sonucunda maalesef devlet, bu eyleme kalkışanları bastırmak ve onları cezalandırmak için o dönemin Vali’si şimdinin FETÖ tutuklusu tarafından güvenlik güçlerine verilen emirler ile büyük bir saldırı başlatmıştır. Saldırıların sonucunda bazı gençlerimiz hayatını kaybetmiştir. Gezi Davası pazartesi günü başladı. Bu davada iki önemli kişi Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu tutuklu, 14 kişi ise tutuksuz yargılanıyordu.  Bu iki tutuklu kişi ve diğer yargılanan kişilerin hiçbir eyleme katılmadıklarını hepimiz biliyoruz. Verilen ara kararda da, Yiğit Aksakoğlu’nun tutuksuz yargılanmasına devam edilecek. Osman Kavala ise tutuklu yargılanacak. Yargılananlar Eren Erdem örneğinde olduğu gibi suçsuz yere yargılanıyorlar. Haksız ve hukuksuz bir şekilde yargılanıyorlar. Gezi eylemleri Türk siyasi ve demokrasi tarihinin en önemli sivil demokratik bir eylemi idi.  Bugün bu davaların açılması, mevcut iktidarın eylemi yapan gençlerden intikam almak duygusu ile yapılmış olan bir davadır. Bir an önce bu davanın sona ermesi hepimizin beklentisi” dedi.
 
“Gerekli ders, hem ‘siyasallaşmış yargıya’, hem de iktidara net bir şekilde verildi”
Güneşhan; “Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’da tekrarlanan bir seçimi yaşadık. 31 Mart’ta tüm Türkiye’ye ve İstanbul’a bahar geldi. Ancak İstanbul’da gelen baharı içlerine sindiremediler. 6 Mayıs’ta YSK kararı ile İstanbul seçimini iptal ederek yeniden yapılmasına karar verdiler. Oysa, 31 Mart’taki seçimlerde 16 milyon İstanbullu iradesini ortaya koyup Ekrem İmamoğlu’nu Belediye Başkanı olarak seçmişlerdi. Bunu kabullenemeyip içine sindiremeyen iktidar, yargıyı baskı altına alarak seçimleri yeniden yaptılar. Bu seçimler sadece İstanbul ve Ekrem İmamoğlu için değil, Türkiye, Avrupa ve dünya için çok önemli bir seçimdi. Bu seçimde İstanbullu seçmenler yüzünü ya Ortadoğu’ya dönmüş bir ‘İslam Devletine’ ya da ‘Çağdaş Laik bir Hukuk Devletine’ dönmenin kararını vereceklerdi. İstanbullu seçmenlerimiz kendilerine yapılan bu haksızlığın cevabını en güzel şekilde verdi. Seçmen, 31 Mart’taki seçilerde oy farkı 13 bin iken, 23 Haziran’da 800 binin üzerinde oy farkı ile İmamoğlu’nu yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçerek gerekli dersi hem ‘siyasallaşmış yargıya’, hem de iktidara açık ve net bir şekilde verdi. Geçmiş dönemlere de baktığımızda buna benzer olaylar yaşanmıştır. Ancak hiçbir zaman halkın iradesi yok sayılmamıştır.  Yıl 1980. 5 faşist general yönetime el koymuş ve ardından ilk seçimler yapılmış. Başta Kenan Evren olmak üzere 5 faşist general televizyonlarda oylarınızı Turgut Sunar’a verilmesini istemesine rağmen, halkımız oylarını rahmetli Turgut Özal’a verdi. Anavatan Partisi iktidar oldu. 5 general halkın iradesini yok sayabilirdi. Ancak bunu yapmayarak kabul ettiler. 31 Mart’ta yapılan seçimin sonuçları son derece temiz olmasına rağmen, halkın iradesi yok sayıldı” dedi. 
 
“Dünyaya, ‘demokrasiden vazgeçilmeyeceği’ mesajı verildi” 
İstanbul seçimi ile sadece iktidara değil, Avrupa ve dünyaya bir mesaj verildiğini belirten Güneşhan; 23 Haziran’da yapılan seçimlerde adil bir seçim süreci yaşanmadığını belirten Güneşhan; “Devletin tüm olanakları sadece bir aday için kullanıldı. Yine basının yüzde 95’i sadece bir adayı gündemde tuttular. Bu seçimlerin sonucunda 800 bin oy farkı ile İmamoğlu kazanmıştır. Ancak sadece İmamoğlu değil, 82 milyon Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı kazanmıştır. Onun için biz bu seçimleri çok önemsiyoruz. Türkiye’de kazanan barış, sevgi ve hoşgörü dili olmuştur. Özgürlük ve demokrasiden oluşan dil olmuştur. Aynı zamanda başka bir kuruma, ‘siyasallaşmış yargıya’ ders vermiştir. Siyasallaşmış yargı halkın iradesini hiçbir hukuki temele dayanmadan, 31 Mart seçimlerini iptal etmiştir. Yine ayrı mesajda dünyaya verilmiştir. Bu mesajda açık ve net bir şekilde Türkiye demokratik bir ülkedir ve demokrasiden vazgeçmeyecektir, asla bir din devleti, şahıs ve aile devleti olmayacaktır mesajı verilmiştir. Biz, CHP İl Örgütü olarak’ bu sürece önemli katkı ve destek sunduk. 11 Belediye Başkanımız İstanbul’un çeşitli semtlerinde 4 günlük bir kampanya süreci sürdürdü. Çanakkale’de ki ilçe ve belde başkanlarımız oy kullanacak seçmenlerin ulaşımlarını sağlamak için çaba gösterdiler. Seçmenlerin hangi partiden olduğuna bakmaksızın bize başvuran herkesi taşıdık. 4 binin üzerinde seçmen taşındı. Bu seçimler İstanbul’un değil Türkiye’nin seçimiydi. Tüm partilerin, İyi Parti’nin, Saadet Partisi’nin, HDP’nin başkan ve yönetimlerine, demokrasiye inanan, hukuktan ve adaletten yana olan Ak Partili, MHP’li, DSP’li vatandaşlarımız da İmamoğlu’na destek verdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Seçim sloganımız her ey çok güzel olacaktı, her şey çok güzel oldu. Esas işimiz bundan sonra. Bundan sonra da her şeyin çok güzel olması gerekiyor”  dedi.
 
“İnsanlarımız bizden hizmet bekliyor”
“İnsanlarımız artık bizden itişme-kakışma değil, hizmet bekliyor” diyen Güneşhan; “Ülkemiz çok ciddi ve büyük sorunlarla kaşı karşıya. Düşünemeyeceğimiz kadar sorunlarımız var. Halkımız bu sorunların çözümünü bekliyor. Halkımız mevcut iktidarın politikalarının yanlış olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyleyerek, bizlere de; ‘sizleri yerel yönetimlerde iktidar yapıyoruz, en azında yerel siyasette yaşayan herkesi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak kendi seçim bölgelerimizde yaşayan insanların yaşam koşullarını iyileştirin’ dedi. Seçimler bitti, bunda sonra vatandaşa hizmet dönemidir. Kimse ile sorunumuz yoktur. Tüm siyasi partilerin yöneticileri ile söz konusu Çanakkale ise oturur konuşuruz. Bunda sonraki dönmede her şey çok daha güzel olacak diyorum” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş