havadurum

CHP'den sendikalara ziyaret

827

 CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Yönetim Kurulu, dün ilk olarak DİSK Genel İş sendikasını ziyaret ettiler. Güneşhan ve Yönetimi daha sonra ise KESK’e bağlı Eğitim Sen ve TÜM BEL Sen’e ziyaret gerçekleştirdiler. DİSK Genel İş, Eğitim Sen ve TÜM BEL Sen ziyaretlerinde açıklamalarda bulunan Başkan Güneşhan, sendikaların, demokrasi içinde olmazsa olmaz bir yer aldığını vurgulayarak, sendikaların Çanakkale’de çok önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. Güneşhan; “Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl örgütü olarak, geçtiğimiz günlerde bizleri ziyaret eden, sendikalarımıza iade-i ziyarette bulunuyoruz. Sendikalar özellikle demokrasinin olmazsa olmazı ve özellikle sosyal demokrat partiler için de son derece önemli bir örgüt. Çanakkale’de de çok önemli faaliyet yapıyorlar. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte Türkiye’nin daha demokratikleşmesi, özellikle çalışanlarımızın iş şartlarının daha sağlıklı olabilmesi için, iş verimliliğinin de daha verimli olabilmesi için ortak çalışmalar geliştirebileceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla kendilerini ziyaret ediyoruz”  dedi.


“Ortak fikirler doğrultusunda hareket etmekten yanayız”
İlk ziyaret yeri olan DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Acar, sendikaların bir siyasi partiye dayanma zorunluluğu olduğunu belirterek, CHP’li belediyeler ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Acar; “Biz STK sendikaları olarak illaki bir siyasi partiye dayanmak zorundayız. Bu ülkenin yapısını göz önüne aldığımızda CHP’li belediyeler ile çalışmak, bizim için çok daha mutluluk verici bir şey. O yüzden ilimizle, ilçemizle ortak fikirler doğrultusunda hareket etmekten yanayız. Birlikteliğimizi koparmamak ve doğru işlemlerle görevimizi sonlandırmak istiyoruz. Çanakkale Belediyemiz zaten sosyal bir belediye olduğu için biz emekçiler içinde çok önemli” dedi.

“Laik, bilimsel, demokratik ve parasız eğitim için mücadele veriyoruz” 
CHP Çanakkale İl Başkanlığının Eğitim Sen ve TÜM BEL Sen ziyaretlerinde açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Filiz Savaş, siyasi partiler ile birlikte mücadele alanı açmak için çalışmaların süreceğini belirterek; “Eğitim Sen, yerelde de olsun, Türkiye genelinde de olsun emek ve demokrasi güçleriyle, siyasi partilerle ortak mücadele alanı açmak yönünde bu konuyu çok önemsiyoruz. Birliktelik ve birlikte sokağa çıkma yönünde mücadele başlatıldı. Biz, Eğitim Sen olarak 100 yılı aşkın bir zamandır eğitimin ‘laik, bilimsel, demokratik ve parasız eğitim olması anlamında bir mücadele veriyoruz. Bu artık sadece Eğitim Sen’in sorunu değil, bu halk sorunu, bu hepimizin sorunu. Bu yüzde Eğitim Sen, mücadele verirken eğitim emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını bir yerde korumaya çalışırken, Laik, bilimsel eğitim için birlikteliğin şart olduğunu her seferinde söylüyoruz. Yerele gelirsek, sizleri de yanımızda gördüğümüz için teşekkür ediyoruz. Biz ‘OHAL değil demokrasi istiyoruz’ diye Çanakkale’deki emek ve demokrasi güçlerini bir araya getirerek bir mücadele başlatmak istedik. Bu mücadeleyi bir basın açıklaması ile başlattık. Bu konuda CHP’ye çok güveniyoruz çünkü bunun asıl, ‘OHAL değil, demokrasi istiyoruz’ diye çıkışan siyasi partiler öncülüğünde olmasına inanıyorum” dedi.
 
“Zor zamanlarda muhalefet partilerini yanımızda görmek istiyoruz”
TÜM BEL Sen Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın, zor günler geçirdikleri zamanlarda muhalefet partilerini de yanlarında görmek istediklerini vurgulayarak; “Önümüze geçmek isteyenler, bizi farklı şekilde lanse etmek isteyen sendikalar da var. TÜM BEL Sen olarak mücadelemize devam ediyoruz. Emekçiler olarak, zor günler geçirdiğimizin farkındayız. Bu süreçte en büyük destekçimiz muhalefet partileri ve muhalefeti iktidara karşı yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü, biz birlikte olursak mücadelemizin karşılığını alırız. CHP’yi zaten yanımızda görüyoruz. Ama bu mücadeleyi biraz daha arttırmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.   (Haber Merkezi)
Paylaş