havadurum

CHP'li Başkanlar "Gökhan'ın yanındayız"

2794

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada İdlip’te şehit olan 37 askeri gündeme getirmiş, operasyonun hatalı ve yanlış olduğu yorumunda bulunan Başkan Gökhan, operasyonla ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Başkan Gökhan konulması sonrası bazı medya organları tarafından hedef gösterilmişti. Başkan Gökhan’a sözlü saldırıların ardından desteklerde artarak devam ediyor. Sosyal medyada ‘Belediye Başkanımızın Yanındayız’ hastagı ile destek mesajları yayınlanırken, CHP’den de Başkan Gökhan’a destek ziyareti ve açıklamaları gelmeye devam ediyor. Önceki gün CHP İlçe başkanları Başkan Gökhan’ı ziyaret ederken, dünde ilçe ve belediye başkanları tarafından ziyaret gerçekleştirildi. İl Başkanı Metin Ümit Ural’ında katıldığı toplantıda ziyaretle ilgili konuşan İl Başkanı Ural; “İlçe başkanları toplantısı ile birlikte yaptığımız basın açıklamasıyla kendisinin yanında olduğumuzu deklare ettik. Bugünde belediye başkanlarımızla buradayız” dedi. Söylemlerinin partisinin söylemleri ile aynı doğrultuda olduğunu belirten Başkan Gökhan ise;  “Biz her zaman söylediğimiz gibi, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ifadesiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikamette düşüncelerimiz oluşur. Partimizin de görüşleri bu doğrultudadır” dedi.  Kendileri için Suriye’deki askerlerin güvenliğinin esas olduğunu belirten Başkan Gökhan;  “Onlar bir başka ülkenin topraklarındalar, dolayısı ile onların güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Orada özellikle Rusya ve Suriye Cumhuriyeti’nin kontrolü altındaki alanlarda diğer unsurlar, yani onların terörist olarak nitelediği unsurlar ile birlikte bulunmanın risk taşıdığını ve onların bu bağlamda bize karşı tavır aldıklarını ifade ettim” dedi.  18 Mart törenleri ile ilgili konuşan Başkan Gökhan statta konuşma yapmayacağını belirterek; “Ben sosyal medyada geçen yılki gibi konuşmamı yapacağım ve bunu konuşma saatinde sosyal medyada yayınlayacağız” dedi. Fener Alayı’nda Çanakkalelilerle bir araya geleceğini belirten Başkan Gökhan,  havai fişeklerin eğlence değil kutlama olduğunu belirterek yeniden başvuruda bulunacağını ifade etti.

 
“Biz Belediye Başkanımızın yanındayız”
Ziyaretle ilgili konuşan İl Başkanı Ural; “Sayın Belediye Başkanımıza yapılan baskı saldırısı sonrasında dün yaptığımız ilçe başkanları toplantısı ile birlikte yaptığımız basın açıklamasıyla kendisinin yanında olduğumuzu deklare ettik. Bugünde Belediye Başkanlarımızla buradayız. Biz, Belediye Başkanımızın yanındayız” dedi.
 
“Bizim söylemlerimiz elbette ki partimizin söylemleri doğrultusunda olmak zorundadır”
Konuşmasında belediye başkanları olarak söylemlerinin partilerin söylemleri ile aynı doğrultuda olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Biz CHP’li Belediye Başkanlarıyız. Bizim söylemlerimiz elbette ki partimizin söylemleri doğrultusunda olmak zorundadır. Biz farklı söylemlerde bulunmuyoruz. Gerek yerel, gerek genel konularda söylemlerimiz partimizin söylemleri ile aynıdır. Biz her zaman söylediğimiz gibi, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ifadesiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikamette düşüncelerimiz oluşur. Partimizin de görüşleri bu doğrultudadır. Biz, bir başka ülkenin iç işlerine karışma noktasında olmayız, olmamalıyız. Bizim için Suriye’deki askerlerimizin güvenliği esastır. Onlar bir başka ülkenin topraklarındalar, dolayısı ile onların güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Orada özellikle Rusya ve Suriye Cumhuriyeti’nin kontrolü altındaki alanlarda diğer unsurlar, yani onların terörist olarak nitelediği unsurlar ile birlikte bulunmanın risk taşıdığını ve onların bu bağlamda bize karşı tavır aldıklarını ifade ettim. Bunu zaten Sayın Genel Başkanımızda ifade ediyor. Hatta diğer partilerin konuşmalarında da bunu izliyoruz.  Askerlerimiz hava güvencesi altında değiller. Rusya ile yapılan ateşkes inşallah başarı ile sonuçlanır dedim ve başarı ile sonuçlandı.  Bunun devam etmesini ve kalıcı olmasını diliyoruz” dedi.
  
“Onlara karşı kullanılan sözleri kullanarak algı yaratmaya çalışmak onların acizliğini gösterir”
Söylemlerinin bilinçli şekilde çarpıtıldığını ifade eden Başkan Gökhan; “Bizim bu bağlamdaki söylemlerimizden sanki askere, orduya, devlete karşıymışız gibi bir algı yaratmak son derece abesle iştigaldir. 33 askerimizin şehit olduğu günün ertesi günü İskele Meydanı’na ilk afişi asan benim. Orada askerimizin arkasında olduğumuzu, Çanakkale ruhunun arkasında olduğumuzu Çanakkale ruhu ile askerimizin arkasında olduğumuzu ifade etmişimdir. Meclisimizde saygı duruşunda bulunmuşuzdur ve görüşlerimizi ifade etmişizdir. Burada kendi ayıplarını, hatalarını örtmek için onlara karşı kullanılan sözleri kullanarak algı yaratmaya çalışmak onların acizliğini gösterir” dedi.
 
“Her geçen gün haklı olduğumuz ortaya çıkıyor”
Düşüncelerini ifade etme özgürlüğüne sahip olduklarını belirten Başkan Gökhan, “Biz, düşüncelerimizi ifade etme özgürlüğümüze sahip olduğumuzu görüyoruz ve her geçen gün haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Dolayısı ile partimizin görüşü doğrultusunda biz düşüncelerimizi kendi çevremizdeki insanlarla da paylaşıyorum. Ben Çanakkale halkı ile paylaşıyorum, diğer başkanlar kendi bölgelerinde bunları paylaşıyorlar. Bu noktada belediye başkanlarımızın ve il başkanımızın ziyaretleri çok önemli. Aynı görüşte olduğumuzu ifade ediyoruz. Dünde ilçe başkanımız gelmişti. Genel Merkezle beraber bütün olarak düşüncelerimizin örtüştüğünü görüyoruz.  Buradan bir üstünlük elde etmeye çalışmak ya da buradan bir ayıbı örtmeye çalışmak onların acizliğini gösterir. Biz kral çıplak dedik ve demeye devam edeceğiz” dedi.
 
“Konuşmamı geçen yılki gibi sosyal medyadan yapacağım”
18 Mart törenleri ile ilgili konuşan Başkan Gökhan; “Ben konuşmacı olarak statta bulunmuyorum. Stada da girmiyorum. Ben sosyal medyada geçen yılki gibi konuşmamı yapacağım ve bunu sosyal medyada yayınlayacağız. Akşamda her yıl olduğu gibi fener alayında halkımız ile birlikte yürüyeceğiz. İlçelerimizden isterlerse gelen arkadaşlarımız olacak hep beraber 18 Martımızın zaferini kutlayacağız. Bu arada havai fişek gösterisi iptal edilmiş. Havai fişek gösterisi bir eğlence değildir, bir zafer kutlamasıdır. Biz orada zaferimiz kutluyoruz. Akşamda fener alayından sonra fener alayından sonra havai fişeğimizi atıyoruz. Bunu eğlence olarak görmek abesle iştigaldir. Tekrar müracaat edeceğim, onlar yapmıyorsa ben yapmak için izin isteyeceğim” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş