havadurum

CHP'li Erkek "Artık tükenmiş bir iktidar var"

906
Cumhuriyet savcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Çanakkale Belediye Başkanı Bülent Öz`ün geçici olarak uzaklaştırılmasına tepkiler sürüyor. Bülent Öz`e destek vermek için Çan Menderes Parkı`nda bir araya gelen CHP`liler ve vatandaşlar, `Direne direne kazanacağız` sloganları eşliğinde, belediye başkanlarının yaşadığı haksızlığa tepki gösterdiler. Yapılan basın açıklamasına, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
"Yargı AKP`ye hizmet eder durumdadır"
CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ural, "Ekonominin çok zor durumda, İşsizlik hat safhada, tarım bitme noktasında. Bu sorunlar yaşanırken İktidar, CHP`li belediyelere yönelik baskısı başka bir saldırı haline gelmiş durumdadır" ifadelerine yer verdi. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, "Burada yaşananlar hukuksuzluktur. Müfettiş raporuyla tespit edilen yolsuzluğa rağmen, İçişleri bakanlığı, soruşturma izni vermemişti. Doğru dürüst hiçbir delil için, başkanımız görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu bile yargınn ne kadar siyasallaştığının, ne kadar tarafsız olmadığını gösteriyor. Yargı AKP`ye hizmet eder durumdadır" dedi.
"Aldığım oyları haram etmedim"
Bülent Öz ise "Her konuşmamda ifade ettim, seçimden önce söyledim, adliyeden çıktıktan sonra da söyledim. 2019`da, seçildikten sonra, bu zamana kadar, 3 yıl boyunca Çan halkının güvenini asla boşa çıkarmadım. Üstüne basa basa söylüyorum. Hemen seçildikten sonra, `Aldığımız oyları haram etmeyeceğim` dedim, haram etmedim" diye konuştu.
"Bizim evlerimizde ayakkabı kutuları olmaz"
Erkek, "Çan`da seçilmiş belediye başkanını görevden uzaklaştırmadılar. Çan halkına, Çan seçmeninin iradesine büyük saygısızlık yaptırdılar. Seçimle gelen, seçimle gider. Gerçeğin üzerini hiçbir güç örtemez. Bülent Öz`ü Çan halkı çok iyi tanıyor. Hemşerimiz Muhterem İnce`nin de uygundur imzası var. Hemşerimiz ama Çan halkının iradesini gasp etmekten de geri kalmıyor. Süleyman Soylu`nun oluru var. `Soruşturmanın selameti için, sağlıklı soruşturma ve inceleme için görevden uzaklaştırıyoruz` diyorlar. Bülent Öz`ün sabah evini bastınız, evini aradınız. Belediyeyi bastınız. Hiç bir şey bulamadınız. Bizim evlerimizde ayakkabı kutuları olmaz. Bizim para transferlerimiz olmaz. Sizler öyle bir ahlaksızlığın ve çürümüşlüğün içine düşmüşsünüz ki... Cumhuriyet başsavcılığına sesleniyorum; seçilmiş bir belediye başkanı sabah 6`da eşinin kızının yanında gözaltına aldırmak nedir? Siz nasıl hukukçusunuz? Davet etseniz sev seve ifade vermeye gelir" ifadelerine yer verdi.
"Yozlaşmış bir iktidarla karşı karşıyayız"
Milletvekili Erkek, suçluluğu mahkeme kararınca kanıtlanana kadar kimse suçlu sayılamayacağını hatırlatarak, "Hukuk, görevini kötüye kullananları, yasayı, yetkiyi kötüye kullananları sonuna kadar takip eder. Bunları da takip edecek. Memlekette de ne kadar saray soytarısı varmış. Yargılama bile başlamadan, herkes suçlu ilan etti. Bu kadar kolay mı insanları lekelemek? Bu beyefendi de anayasa mahkemesi üyesi olacak ve bizim anayasada bulunan haklarımızı savunacak. Böyle yozlaşmış bir iktidarla karşı karşıyayız. Bırakın mahkeme kararını, ortada iddianamede yok" dedi.
"İçişleri Bakanı değil, suç işleri bakanı"
CHP`li Erkek, geçtiğimiz dönem Çan İlçesi`nde yaşanan kamu zararına ilişkin, "Çan`da önceki dönemde İç işleri Bakanlığı`nın tespit ettiği 2 milyon para var. Raporla tespit edilmiş. 27 Şubat 2018 tarihli satış işleri sebebiyle. O dönemin dolar kuruyla 700 bin dolar, bugünün 12 milyonu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamu zararıyla ilgili soruşturma izni vermedi. İçişleri Bakanı değil, suç işleri bakanı. Muhterem İnce, Süleyman Soylu; sarayın emir kulları olmuşlar. Bu düzen değişecek. Onlar sarayın hep orada duracağını düşünüyor. Gün gelecek, devran dönecek, hukuk karşısında hepsi hesap verecek. Bizler yalnızca ve yalnızca hukuka bağlıyız. Buradan savcılara sesleniyorum, sizlerin de bir tek efendisi vardır; o da hukuk. Bu siyasi baskıların altında artık ezilmeyin. Seçilmiş bir belediye başkanı bir yargı kararı olmadan görevden uzaklaştırılamaz" sözlerine yer verdi.
"Uyuşturucu baronları korunuyor"
Hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerini ifade eden Erkek, "Yozlaşmış bir iktidarla karşı karşıyayız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Süleyman Soylu, memleketin en ağır ve yakıcı sorunu; uyuşturucu. Memleketin her köşesinde uyuşturucu ticareti var. Uyuşturucu baronları korunuyor. Bu işlerle uğraşsan ya seçilmiş belediye başkanlarını görevden uzaklaştırmayla uğraşacağına. Zavallı biri" dedi.  
"Gücün haklı çıktığı yerde adalet olur mu?"
Erkek sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Gümüşçay Belediyesi`nde de belediye başkanı suç işlememiş olmayabilir. Personel suç işlemiş ama CHP`li belediye olsa, sabah evinden gözaltına alırdınız. Gücün haklı çıktığı yerde adalet olur mu? Artık tükenmiş bir iktidar var. Güvenini tamamen kaybetmiş. Ne yaparlarsa yapsınlar ekonomik krizi çözemezler. Çünkü güvenlerini kaybetmişler. Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Türkiye`nin 13`üncü cumhurbaşkanı olacak" dedi.
"Adaletsizlikler çok büyük olduğu için fakirleşiyoruz"
Ekonomik krizin en büyük nedeninin adaletsizlikler olduğunu belirten Erkek, "Adaletsizlikler çok büyük olduğu için fakirleşiyoruz. Adaletin olmadığı yerde aş, iş, ekmek olur mu? `Dünyada da kriz var` diyorlar. Dünyadaki kriz, bizdeki gibi değil. Ukrayna aylardır savaşın içinde bombalanırken enflasyonu yüzde 14-15`lerde. Biz neden enflasyonda dünya şampiyonuyuz? Bu kadar kötü yönetimi hak ediyor muyuz? Adaletsizliğin olduğu yerde devlet, insan olmaz. CHP ile mücadeleyi bırakın. Hayat pahalılığıyla, zamlarla, işsizlikle mücadele edin. Yoksullukla mücadele edin. İnsanlar intihar ediyor" sözlerine yer verdi.
 
"Haksızlığa uğramış tüm belediye başkanları için İç işleri Bakanlığı`na gideceğiz"
Milletvekili Erkek, İçişleri Bakanlığı`na suç duyurunda bulunulacaklarını ifade ederek, "Bu yaşanan büyük bir siyasi ahlaksızlıktır. Acaba Çan`da iktidarı CHP den alabilir miyiz? Alamazsınız! En kısa zaman da tüm milletvekillerimizle beraber İçişleri Bakanlığında olacağız. Hukuksuzluğa, haksızlığı uğramış tüm belediye başkanları için, İç işleri Bakanlığı`na gideceğiz. Bu hukuk demokrasi mücadelesi" diye belirtti.
(Damla Yeltekin)
Paylaş