havadurum

CHP'li Erol, "Rant hırsına halkımızı kurban etmeyeceğiz"

1190
CHP Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nde 81 il, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklamasında bulundu. CHP Çanakkale İl Başkanlığı`nda yapılan açıklamaya; CHP İl Başkanı Güler Koçer, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Av. Sibel Erol, 8 Mart`ın kadın işçiler tarihindeki önemine değinerek, "Bu mücadele asla unutulmadı. 1910 yılında, 8 Mart tarihi, yangında yaşamını yitiren işçi kadınların anısına, "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak ilan edildi. Bugün, insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesi verirken yitirdiğimiz bu kız kardeşlerimizi anma günüdür" dedi. 
 
"Liyakatsizliğe karşı gücümüz ve kararlılığımız var"
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşamını yitiren yurttaşları anan Erol, "
Bu sene 8 Mart`ta içimizde hem bir burukluk hem de büyük bir umut var. Üzgünüz çünkü 
`sesimi duyan var mı?` diye seslenirken enkaz altında yaşamını kaybeden canların yüreğimizde acısı var. Umutluyuz çünkü beceriksiz ve liyakatsiz kadrolar tarafından yönetilen ülkemizin kaderini değiştirecek olan örgütlü gücümüz ve kararlılığımız var. Gücümüze güç katan Millet İttifakımız var. Yol arkadaşı olmaktan onur duyduğumuz Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu var" sözlerine yer verdi 
 
"Bakım yükü afet bölgesinde de kadının sırtında"
Kentleri yıkan depremlerin ardından en çok kadınların etkilendiğini ifade eden CHP Kadın Kolları Başkanı Erol, "Üzerinden bir ay geçen bu deprem hiç kuşkusuz ki herkesi, ama en çok da kadınları, çocukları, engellileri ve yaşlıları etkiledi. İktidarın eşitsizliği besleyen zihniyeti nedeniyle, bakım yükü afet bölgesinde de kadının sırtında. Derin bir acı yaşayan kadınlar, yüreğine taş basıp yemek yapmak, ailedeki çocuğa, yaşlıya, engelliye bakmak, çadıra su taşımak, çamaşır yıkamak gibi işleri de üstlendi. Halen barınma, tuvalet ve banyo sorunu çözülmemiş olan insanlar var. Bu koşulsuzluklar en çok da kadınları zorluyor" diye belirtti.
 
"Deprem bölgesinde 226 bin hamile kadın var"
Av. Erol, deprem bölgelerinde Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu`nun verilerine göre 226 bin hamile kadın bulunduğunu ifade ederek, "Yaşananlar öylesine ağır ki... Bu nedenle çok öfkeliyiz. Ağzını her açtığında "üç çocuk, beş çocuk" diye dayatanlar, bu süreçte hamile kadınlar için ne yaptı? 226 bin hamile kadın bulunuyor. Bu kadınların gebe takibi bir yana resmen unutuldular, yok sayıldılar. Hamile kadınlar, stres nedeniyle düşük tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldı. Beslenemeyen lohusa kadınlar sütten kesildi. Küçücük bebekler karda kışta sokakta kaldı. İktidar ne yaptı? Koskocaman bir hiç" dedi.
 
"Yaşattıkları acılar yanlarına kar kalmayacak"
Refakatiz çocukların akıbetini soran Erol, "Bu süreçte, betona insan hayatından daha çok değer veren zihniyetin, fay hattı üzerine sil baştan kentler kurmaya çalıştığı görüyoruz. Bizler, yeniden ölüme davetiye çıkaranların rant hırsına halkımızı kurban etmeyeceğiz. Yaşattıkları acılar yanlarına kar kalmayacak. Gözyaşımızı kurutanlardan hukuk önünde hesap soracağız. 
Eşitsizliğe başkaldırıyoruz. Depremin ilk gününden bu yana dayanışmayı yükseltiyoruz" diye belirtti.
 
"Cumhuriyetimiz, yeniden kimsesizlerin kimsesi olacak" 
CHP`li Erol, önümüzdeki ilk genel seçimlere işaret ederek şu sözlere yer verdi, "Yaşanan bu enkazın altında kalan iktidarı, tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. cumhuriyetimiz, 100. yılında yeniden kimsesizlerin kimsesi olacak. Önümüzde bir seçim var. Millet İttifakı olarak, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün laik, çağdaş ve demokratik Türkiye anlayışını bu topraklarda yeniden hâkim kılacağız. Bu seçim biz kadınlar için ölümle yaşam arasındaki ince çizgidir. Ya emeğimiz gasp edilecek ya da emeğimizin karşılığını aldığımız güvenceli işlerde, güven içinde çalışacağız. Ya afetler karşısında çaresiz kalacağız ya da bilimin ışığında tedbirler alacağız. Ya çocuklarımızı geleceksizliğe mahkûm edileceğiz ya da çocuklarımıza aydınlık yarınlar inşa edeceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, hakkın, hukukun ve adaletin sağlandığı, hepimizin eşit, hepimizin tok, hepimizin güvende, hepimizin özgür olduğu bir düzen kurmak için geliyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun."
(Gökhan Özkurnaz) 
Paylaş