havadurum

CHP'li vekiller mazbatalarını aldılar

1809

 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri kapsamında 191 bin 270 oy alan Millet İttifakı bünyesinde bulunan CHP, aldığı 125 bin 837 oy ve 33,96’oranlık oy yüzdesi ile ikinci parti konumuna geçti. Kesinleşen seçim sonuçları kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Birinci sıra Milletvekili Adayı Av. Muharrem Erkek ve 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Özgür Ceylan Çanakkale Milletvekilliği görev belgesini aldılar. Dün, CHP Milletvekillerinin mazbata töreni yapıldı. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan mazbatasını almak için YSK’ya giderken, CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ise mazbata töreninde eşi Özen Algönül Erkek tarafından temsil edildi. Mazbata törenine Belediye Başkanvekili Rebiye Ünüvar, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ile Yönetim Kurulu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile Yönetim Kurulu ve partililer katıldı. Mazbata töreninin ardından CHP İl Binasında toplantı düzenlenerek basın açıklaması yapıldı. 

 
İl Binasında gündem değerlendirmesi
CHP İl Başkanı Güneşhan,  24 Haziran’da iki seçimin birden yapılmasının Cumhuriyet Tarihinde ilk kez olduğunu söyledi. Çanakkale halkının 24 Haziran’da Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı seçtiğini söyleyen Güneşhan, Çanakkalelilerin bir sonraki dönemde Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacaklarını belirtti. Basın toplantısında konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Ceylan ise, Türkiye’de artık tem adam rejiminin hüküm süreceğini belirtti. Tek adam rejimi döneminde çıkacak sorunların kendileri tarafından son iki seçimde de anlatıldığını söyleyen Ceylan, 24 Haziran seçimlerinde canla başla çalışan CHP’lilere de teşekkür etti. 
 
“24 Haziran seçimleri, ittifakların yarışına sahne olmuştur”
24 Haziran’da sadece partilerin değil ittifakların da yarıştığını söyleyen İsmet Güneşhan; “24 Haziran’da hem genel seçimler hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. 24 Haziran seçimleri Cumhuriyet Tarihinde ilk defa bu şekilde yapılmış bir seçim. Çanakkale halkı, 24 Haziran’da Muharrem İnce’yi birinci yapmıştır ve önümüzdeki seçimlerde de Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı olarak görmek istemiştir. Milletvekili seçimlerinde, partilerin yarışından ziyade  ‘ittifakların yarışı’ şeklinde geçmiştir. Bilindiği gibi bu yarışa, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve 2 tane de siyasi parti katılmıştır” dedi.
 
“2 Milletvekili CHP’ye düşmüştür”
24 Haziran seçimlerinde Çanakkale’de 5 milletvekili çıkarma imkanı olması dahilinde 3 Milletvekilinin Millet İttifakına 2 Milletvekilinin de Cumhur İttifakına verileceğini söyleyen Güneşhan; “Çanakkale seçmeni, Çanakkaleli hemşerilerimiz Millet İttifakını birinci sıraya getirmiştir, ikinci sıraya da Cumhur İttifakını seçmiştir. Milletvekili dağılımı ise Cumhur ittifakı 2 Milletvekili, Millet İttifakı 2 Milletvekili seklinde dağılım göstermiştir. Fakat Çanakkale’de 5 Milletvekili çıkarma imkanı olsaydı 3 Milletvekili, Millet İttifakını temsil edecekti. 2 Milletvekili de Cumhur İttifakını temsil edecekti. Biz de Millet İttifakı olarak aldığımız oylar sonrasında yapılan paylaşım neticesinde 2 Milletvekili CHP’ye düşmüştür” dedi. 
 
“4 Milletvekili için de her türlü desteği vermeye hazırız”
Çanakkalelileri, temsil edecek olan 4 Milletvekilini de tebrik ettiğini söyleyen Güneşhan; “Milletvekili seçilen arkadaşlarımız, bugün mazbatalarını alarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde Çanakkale için ülkemiz için çalışmalarını sürdüreceklerdir. Önümüzdeki 5 yıl içinde Çanakkale’yi temsil edecek olan 4 Milletvekilini de tebrik ediyoruz. Burada Çanakkale söz konusudur. 4 Milletvekilinin yapacağı çalışmalar konusunda her türlü desteği vermeye hazırız ama sonuçta halkımız bize ülke genelinde muhalefet görevi vermiştir. Bu noktada eksik gördüğümüz ve yanlış yapılan çalışmaları da basın mensuplarıyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı. 
 
“Ülkemiz maalesef tek adam rejimi ile yönetilmeye başlıyor”
İl Binasında yapılan toplantı kapsamında konuşan Milletvekili Özgür Ceylan, 24 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin tek adam rejimiyle yönetilmeye başlandığını söyleyerek; “Bugün YSK’nın kesinleşen kararıyla mazbatamızı aldık. 24 Haziran seçimlerinin öncelikle Çanakkale’ye hayırlı olmasını diliyorum. Her seçim, yeni bir başlangıçtır. Milletimiz bize bu onurlu görevi verdi. Ben de bu göreve layık görüldüğüm için herkese teşekkür ediyorum. Başta il başkanım olmak üzere süreçte çalışan tüm CHP’li arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Ülkemiz maalesef tek adam rejimi ile yönetilmeye başlıyor. Biz, bunun çok ciddi sorunlar oluşturacağını biliyoruz. Zaten tüm bu sorunları referandum ve 24 Haziran döneminde anlattık. Halkımız bize, muhalefet görevi verdi. Bu dönemde parlamentoda, Çanakkale’mizde, Türkiye’de ezilenlerin, hakkı gasp edilenlerin, adaletin hak ve hukukun peşinde olacağız. Milletimizi elimizden geldiğince en iyi şekilde temsil ederek halkımızın bize verdiği görevi yerine getirmeye çalışacağız” dedi. 
 
“Ana muhalefet partisi olarak doğru bildiklerimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz”
Milletin kendilerini ana muhalefet görevine layık gördüklerini söyleyen Ceylan; “Şuanda çok ciddi bir rejim sorunu oluştu. Şuanda maalesef tek bir adam konuşacak ve herkes onu dinleyecek. Biz, bu dönemde bütün sorumluluğu üstümüze alarak ana muhalefet partisi olarak doğru bildiklerimizi söylemekten, demokrasi adına, ülkemiz adına, milletimiz adına mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar da canla başla mücadele edeceğiz. Başta Çanakkale’mizin sorunları için sonra Türkiye’mizin sorunları için genelde yurttaşlarımız için bu mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş