havadurum

CHP'nin temel hedefi 'iktidar' olmak

5124
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve il yönetim kurulu üyeleri, geçmiş bir yılın değerlendirmesi, siyasete bakış açıları, siyasi düşünceleri ve gelecek hedeflerini dün CHP il binasında basın mensuplarıyla paylaştı. 23 Şubat 2020 tarihinde göreve gelen yönetim adına açıklamayı İl Başkanı Metin Ümit Ural yaptı. Ural yaptığı açıklamada temel hedeflerinin iktidar olduğunu belirterek, bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Ural yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Cumhuriyeti kuranların kurduğu Partimiz CHP`li olmanın onur ve gururunu bizler hep birlikte yaşıyoruz. Kurucu ve ilk Genel Başkanımız, M. Kemal Atatürk önderliğinde kurulan partimiz; ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren, ulusal birliğimizi sağlayan partidir. İkinci dünya savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına rağmen, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye`nin demokratikleşme sürecinde öncü misyonunu üstlenmiştir."
"Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin ve halkımızın güvencesidir"
"Bu günde; 19 yıl önce 3Y `yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar` diyerek iktidara gelen AKP hükümetinin yaptıklarına kısaca bir göz atalım. İşsizliğin arttığı , ithalata dayalı tarım politikalarının etkin olduğu, kepenk kapatan ve iflas eden esnafımızın sayısının her geçen gün arttığı, sosyal güvencenin giderek zayıfladığı, kölelik düzeninin geliştiği , geçiş garantili yollar ve köprülerle ülkemizin kaynaklarının beşli çeteye peşkeş çekildiği, üniversitelerin kapılarına kelepçelerin vurulduğu, hukuk ve yargının yok edildiği, Kazdağları ve Biga yarım adasında olduğu gibi İlimizin ,Bölgemizin ve Ülkemizin ormanları ,su kaynakları, toprakları , tarım arazileri maden faaliyetleri , kirli enerji santralleri kurulumu için, küresel ya da yerli görünümlü işbirlikçi şirketlere kurban edildiği ve bu coğrafyanın AKP iktidarıyla binlerce yıllık tarihinin en büyük doğa talanını yaşarken; Partimizin üyeleri, yöneticileri ve seçilmişleri olarak bizlere düşen görev, adaletin katledildiği, Cumhuriyetimizin yok edilmeye çalışıldığı, siyasi gücün bir kişinin elinde toplandığı ve tek adamın yönettiği totaliter düzenden ülkeyi kurtarmak, adaleti yeniden tesis edip, demokrasiyle taçlandırmak, Laik, Demokratik, eşitlikçi ve katılımcı Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak ve bunun mücadelesini vermektir. Siyasi iktidarın baskıcı, yasakçı, tek adam düzenine karşı Türkiye` nin kurucu ve birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin ve halkımızın güvencesidir."
Ural, faaliyetleri anlattı
Göreve geldikleri gündem itibaren yapmış oldukları faaliyetleri dile getiren Ural şunları söyledi; "Yönetim Kurulumuzla göreve geldiğimiz gün itibarıyla görev dağılımlarımızı yaparak, hiç bir örgütümüzü dışlamadan, ötekileştirmeden, özellikle de kongremizde bizimle birlikte hareket etmeyen, destek vermeyen İlçelerimizden başlayarak ziyaretlerimizi yapıp, kucaklaşıp birlik ve beraberlik içinde çalışmayı kendimize ilke edindik. Pandemi süreci bizi karşılayan ilk sorundu ve bu sorunu, oluşturduğumuz Bilim Kurulumuzun da destekleriyle öncelikle Askıda Gıda Projemiz ve Yerel yönetimleri olmayan İlçe örgütlerimize destek paketleri tedarik ederek o İlçelerimizde de örgütlerimizin halka, ihtiyaç sahiplerine, zorda olan vatandaşlarımıza yardımcı olmalarını ve dokunmalarını sağladık. Örgüt içi eğitim çalışmalarımızı sürdürdük ve her an bir seçim olasılığını düşünerek sandık örgütlenmesi çalışmalarımızı yürüttük. Kadın kollarımız ve Gençlik kollarımızla uyum içinde ortaklaşarak İl merkezi ve İlçelerimizde çalışmalarımızı sürdürdük. Örgüt içi çalışmalarımızın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde millet ittifakı içinde yer alan siyasi partilerimiz ve tüm demokrasi güçleri ile iletişim içinde olup, aylık periyodik toplantılar düzenleyerek siyasi gündemi değerlendirdik, gelecek için dayanışma ve ortaklaşma görüşmelerimizi sürdürdük. Yerel yönetimlerimiz ve İttifak yaptığımız yerel yönetimlerle uyum içinde çalışıp, birlikte çözüm odaklı çalışmalar yaptık. Belediyelerimizin aktivitelerine katılım sağlayarak siyasi olarak güçlenmelerine destek sağladık. İl Genel Meclisi üyelerimizin çalışmalarına, İlçelerimizin kamudan alacakları yatırımların belirlenmesine İlçe örgütlerimizin destekleriyle çözüm olmaya çalışarak destek verdik. Sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelerek toplumsal sorunlarına çözüm bulmaya gayret gösterdik.  Seçim öncesi, önceki yönetimimizce yeni İl binası yapılmak üzere alınan eski mülkün yıkım izinlerini alarak yıkımını sağladık, etüt ve proje çalışmalarımızı ruhsat müracaatı aşamasına getirdik, zemin etüt çalışmalarımıza da kısa süre içerisinde başlanacaktır. Proje hakkında genel merkezimizi bilgilendirdik, çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak Genel Merkez desteğimizi istedik. Kaynak sorununun çözülmesi halinde il binamızın yapımına başlanacaktır. Tabi ki bu çalışmalarımızı yürütürken zaman zaman zorlandık, sıkıntılar yaşadık ancak yılmadık, yıkılmadık, alnımız açık başımız dik mücadelemizi sürdürdük ve de sürdürmeye kararlılıkla devam ediyoruz."

"Partimizi iktidara taşıma mücadelesi için çalışıyoruz"
Siyaset anlayışlarının geçmişle uğraşmak, geçmişi yargılamak, kavga etmek, parti içi muhalefeti engellemek olmadığını söyleyen Ural "Bizler, siyaseti geleceği planlamak olarak görüyoruz ve tüm çalışmalarımızı geleceği planlamak, partimizi dostlarımızla ve demokrasi güçleri ile birlikte iktidar yapmak için siyasi mücadelemize devam ediyoruz. Partimizle ilgili çeşitli spekülatif haberlerin varlığını biliyoruz, tüm partililerimiz ve yol arkadaşlarımız bilmeli ki; partimizin her kademedeki seçilmişlerine ve örgütümüzü oluşturan tüm partililerimize yapılan ve yapılacak her türlü haksız saldırı karşısında İl örgütümüzün gereğini yapacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler geçmişte yaşanan hatalardan ders çıkararak, önümüze bakıp partimizi iktidara taşıma mücadelesi için çalışıyoruz ve de çalışacağız. Yürüdüğümüz bu yolda, taş ve dikenle karşılaşmadan yürümek elbette ki kolay değil. Ancak, bu taşlı ve dikenli yolda, namüsait ortamda dahi yürürken, ilkeli siyaseti benimseyip, ilkeli siyaset yapmak, siyasi etik kurallarına uyarak, örgütlerin önemini ve değerini bilerek siyaset yapmak önemli kararlılığımızdır" dedi. 
 
"Çalışmalarımıza devam edeceğiz"
Siyaseti geçmişin yanlışlarından arındıracaklarını söyleyen Ural devamla şunları söyledi; "Siyaseti şeffaf ve katılımcı hale getirip toplumsallaştıracağız. Parti içinde ve tüm ülkede katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi savunacağız. Tüm yurttaşların, yurttaşlık hakları temelinde eşitliğinin sağlanması hedefimiz olacaktır. Aklın ve Bilimin önderliğinde, Demokratik ve Laik Cumhuriyetin kazanımlarının korunması ve geliştirilmesi çabası içerisinde olmaya devam edeceğiz. Çevre ve doğa talanına son verilerek, sürdürülebilirlik kavramı içerisinde planlı bir kalkınma modelinin hayata geçirilmesi için çalışacağız. Düşünce ve basın özgürlüğü kriterlerini, ileri demokrasilerdeki anlayışa uygun hale getirinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Hukukun üstünlüğü ve Yargı bağımsızlığının tesis edilmesi hedefimiz olacaktır. Sol, Sosyal Demokrat, İlerici, Devrimci , Laik Cumhuriyet sevdalısı, Yurtsever ve Milliyetçi herkesi geleceği planlamak üzere, dayanışma ve ortaklaşmayla CHP`de buluşturacağız, Demokrasi bizim olmazsa olmazımız olup, her türlü aday belirlemede seçim sistemimizi Doğrudan Demokrasiye inananlarla birlikte üye bazlı ön seçim yaparak belirleyeceğiz, tabanın sesi olma kararlılığını sürdüreceğiz. Geleceğin siyasetini seçilenler değil, örgütlerimiz belirleyecek, örgütlerimiz seçilenlerimizin şeffaf ve denetlenebilir olmasını sağlayıp, hesap verir yönetim anlayışının yanında olacaktır. Siyasette Değerler ve İlkeler etrafında bir araya gelmek önemlidir. Kişi ve grup çıkarları ,kariyer hırsı , ben merkezcilik anlayışları etrafında bir araya gelme anlayışı bilimsel parti ve örgüt anlayışını ret eder. Bu nedenle de bizler, Partimizin ilkeler ve değerlerine bağlı kalınarak yönetilmesinin altını çiziyoruz ve sonuna kadar bunu savunacağız. Partimizde Parti içi demokrasinin , eleştiri ve öz eleştiri kültürünün yerleşmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz."
 
"İktidara hazırız"
Mevcut ülke koşullarında sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Başkan Ural, hedeflerinin iktidar olduğunu söyledi. Ural; "Bizler Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor gün ve koşullarda taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Ülkemizde yaşayan işçi, köylü, çiftçi, emekçi, işsiz, öğrenci, emekli, memur, esnaf, sanatkar, işveren, herkesin sorunlarını biliyoruz ve çözümlerimizde, kadrolarımızda hazır. Ülkeyi yönetmeye, Ülkemizi, insanımızı içinde bulunduğumuz bu durumdan kurtarmaya yani iktidara hazırız. Öncelikle bu ülkeye dostlarımızla ve demokrasi güçleriyle birlikte Demokrasiyi getireceğiz ve güçlendirilmiş Parlamenter sistemi yeniden inşa edip, ülkede yaşayan herkesin mutlu, sağlıklı ve gelecek endişesi olmadan yaşamasını sağlayacağız. Birlikte başaracağımıza olan inancımızla diyoruz ki, Gün; değerlere ve ilkelere sarılma ve onları güçlendirme günüdür. Ülkemizin çok ciddi sorunları var ve bu sorunlar ancak bu değerlere sahip çıkıldığı sürece çözüme kavuşacaktır. İl Yönetim Kurulumuzun 3 temel hedefi vardır. Önümüzdeki ilk seçimde AKP yi iktidardan indirmek ve iktidar olmaktır." dedi.
(Atakan Alkış)
Paylaş