havadurum

CHP'ye 'Gençlik Nefesi'

456
CHP`li kadrolar Çanakkaleli gençlerle bir araya geldiler. CHP`li gençler tarafından düzenlenen organizasyona, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Serdar Soydan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Belediye Meclis Grup Başkanvekili Erdal Gezen, CHP İl Yönetiminden Serhad Savaş katıldı. Truva Otel`de düzenlene organizasyona Çanakkaleli gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Milletvekili Erkek gençlere yaptığı konuşmada, gençler için bir şey yapmak değil, gençlerle bir şeyler yapmanın çok önemli olduğunu belirtti. Gençlerin en önemli 3 sorununun işsizlik, eğitim ve özgürlükler olduğunu belirten Erkek, bu konuda ciddi çalışmalarının olduğunun altını çizdi. Milletvekili Ceylan, gençlerle aynı hayalleri paylaştıklarını ve aynı mücadeleyi verdiklerini belirtirken, Başkan Gökhan ise konuşmasında; "Biz, Türkiye`nin de Çanakkale gibi olmasını istiyoruz. Tüm gençlerin özgürce baskı altında olmadan yaşamalarını sürdürmelerini istiyoruz" dedi. 
"Gençlerin en önemli 3 sorunu işsizlik, eğitim ve özgürlükler"
Milletvekili Erkek gençlere yaptığı konuşmada; "Son dönemde Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Millet İttifakı olarak Türkiye`nin her köşesinde çalışıyoruz, toplumun her kesimi ile bir araya geliyoruz. Genel Başkanımızda son dönemde tam 2 bin genç ile bir araya geldi ve onları dinledi. Biz, şuna çok inanıyoruz, `gençler için bir şey yapmak değil, gençlerle bir şey yapmak` bu çok önemli. Ancak o zaman başarılı olabiliriz. Gençlerin en önemli 3 sorunu işsizlik, eğitim ve özgürlükler. Bu konuda da ciddi çalışmalarımız var. Cumhuriyetimiz 1`inci yüzyılını tamamlıyor ancak Cumhuriyetimizin birinci yüzyılını maalesef demokrasi ile taçlandıramadık. Hep beraber bunu başaracağız. Mücadelemiz aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi. Türkiye bugün monokrasiyi yaşıyor. Bu mücadeleyi milyonlarla birlikte vereceğiz. İlk seçimde Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı Türkiye`nin 13`üncü Cumhurbaşkanı olacak. Ve ilk 1 hafta içinde İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecek. Gençlerin hayatı son dönemde çok güçleşti. Onların önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Bununla ilgili tüm çalışmalarımızı tamamladık" dedi. 
"Gençlerin hayalleri bizimde hayallerimiz"
Milletvekili Ceylan; "İnanın gençlerin hayalleri hayallerimiz. Sizlerin ne istediğini, ne düşündüğünüzü biliyoruz Daha çağdaş, daha özgür ve daha modern bir Türkiye`de yaşamak istiyorsunuz. İnanın aynı duyguları bizlerde sizlerle paylaşıyoruz. Bizim gelecek umudumuzda sizlerle örtüşüyor. Ülke önemli bir yol ayrımından geçiyor. Türkiye ya modernleşmeyi, çağdaşlaşmayı seçecek ya da geriye doğru hızlı adımlarına devam edecek" dedi.
"Ülkenin düze çıkması için başarılı olmamız lazım"
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, "Siz, Çanakkale`de yaşayan arkadaşlarsınız. Biz, Türkiye`nin de Çanakkale gibi olmasını istiyoruz. Tüm gençlerin baskı altında olmadan özgürce yaşamlarını sürdürmelerini istiyoruz. Kadınların baskı altında olmadan gece saatlerinde sokaklara çıkmasını istiyoruz. Gençlerin sözlerini söyleyebilmelerini istiyoruz. Çanakkale gibi olsunlar istiyoruz. Anadolu`ya geçtiğimiz zaman büyük bir baskı var. Bu baskı, mahalle baskısı. Bu ülkede iki tane grup var. Birisi ülkenin geriye gitmesini isteyen iktidar ve ortağı, birde demokrasiden, hukuktan, laiklikten yana olan bizler Millet İttifakı varız. Bunun için ülkenin düze çıkması için Millet İttifakı`nın başarılı olması lazım" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş