havadurum

CHP'ye saldırı iddiası asparagas mı çıktı?

1843
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka`nın ziyareti sırasında, kaldığı otelin önünde CHP`li kadınların olduğu gruba ve parti otobüsüne saldırı olduğu iddiası gündemi sarstı. "Reisi size yedirmeyeceğiz" diyerek üzerlerine araç sürüldüğü iddia edilen Nazlıaka da olayı doğrulayarak tepki göstermişti. CHP ise, "Provakasyonlara, ötekileştirmeye, saldırılara geçit vermeyeceğiz! Barışın ve Özgürlüklerin kenti Çanakkale`mize misafir olan Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Aylin Nazlıaka ve partililerimize karşı yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadeleri ile tepki göstermişti. Olayın ardından plakası bilinen şoförün ifadesi alınırken, olayla ilgili bambaşka gelişmeler yaşandı. 
 
O şoför konuştu
Gazeteci Tekin Uğurlu`ya konuşan ve mağdur olduğunu, CHP`lilerden özür beklediğini ifade eden, saldırıda bulunduğu isnat edilen şoför, "Biz o gece giderken, karşıdan gelen otobüsün farları yanıyordu. Bunun üzerine tartışma yaşandı. Ama araçlar durmadı bile. CHP`lilerle alakası olmayan bir konu. Zaten ben doğma büyüme CHP`liyim. Beni Çanakkale`de herkes bilir. Ülgür Başkanım da bilir. `CHP`ye saldırdı` denmesi beni çok üzdü. Ülgür abiyle de konuştum. Ona da anlattım. Burada birilerini kullanmak mı istediler veya yanlış bir anlaşılmamı oldu bilemem. Bana Golf`ten Truva Atı`na kadar olan MOBESE kameralarını çıkarıp göstersinler" dedi. "Reisi yedirmeyeceğiz" dediği iddia edilen şoför, "Ben `Reisi yedirmeyiz` falan demedim, benim reisim Atatürk..." dedi. Şoför, "CHP`lilerden ve Nazlıaka`dan özür bekliyorum" açıklamasında bulundu. 
Emniyet: "haberler gerçeği yansıtmıyor"
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada ise; "Bazı basın yayın organlarında `CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka`ya Çirkin Saldırı` başlıklı haberler yayınlanmaktadır. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamakta olup Sayın Aylin Nazlıaka`nın araçta olmadığı bir anda 02.09.2021 günü 02.00 sıralarında otobüs şoförü ile bir sürücü arasında sözlü bir münakaşa olduğu iddia edilmekte olup, konu ile ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatları çerçevesinde Adli Tahkikata başlanılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. 
 
Turan`dan sert tepki; "Bıktık" 
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Avukat Bülent Turan ise, söz konusu olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural`ın valiliğe konuyla ilgili olarak verdiği dilekçesini de paylaşan Turan, "Şehrimizde saldırı olsa ilk biz `geçmiş olsun, yapacak bir şey var mı?` deriz. `Saldırı` dediği iki şoförün gece 2`de münakaşası! Otobüste Aylin Nazlıaka yok. Saldırı girişimi olsa CHP İl Başkanının şikayet dilekçesi böyle mi olur?! Hasar dediği de çizik. Bıktık bu çirkef siyasetinizden!" dedi. 

"Gülsek mi, ağlasak mı?"
Turan ayrıca, "Adam `40 yıllık CHP`liyim böyle iftira görmedim` diyor; Aylin Nazlıaka hala ucuz/basit bir kahramanlık peşinde. Daha vahimi koca koca adamlar, içinde olmadığı otobüste ezilme tehlikesi iddiası için `geçmiş olsun` kuyruğunda. Gülsek mi ağlasak mı bilemedim!" açıklamasında bulundu.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş