havadurum

CHP'yi hedef alan Prof. Dr. Bağlı hakkında suç duyurusu

970

CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, İl Başkanı Metin Ural ve beraberindeki partililer, Prof. Dr. Mazhar Bağlı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bağlı`nın "CHP, PKK ve FETÖ`ye lojistik destek veriyor" sözleri üzerine yapılan suç duyurusu, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi. 

 
"Şüphelinin ifadeleri, CHP içerisinde siyaset yapanları hedef haline getirmekte"
Suç duyurusunun ardından yapılan açıklamada, "Şüpheli, bu ifadesiyle doğrudan CHP`ye ve partinin ilimizdeki temsilcisi olup il başkanı sıfatını haiz bana hakaret ve iftirada bulunmuştur. Şüphelinin bu çirkin iftira ve hakareti CHP`ye yapışmaz. CHP, Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiş, ülkemizi kurmuş kadroların mirasıdır. Kurulduğu günden bugüne de her türlü terör faaliyetine karşı tüm gücüyle durmuştur. Kamuoyu nezdinde bu ithamlar büyük tepkiyle karşılanmıştır. Ancak bu durum, şüphelinin ifadelerinin suç olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Şüpheli, FETÖ`yü büyüten ve PKK elebaşlarıyla görüşmeler yürütenlerin kim olduğunun konuşulmaması için kasten ve büyük bir gaflet içinde partimize iftirada bulunmuştur. Şüphelinin bu ifadeleri, toplumda, CHP içerisinde siyaset yapanları terör örgütleriyle iş birliği içinde göstermekte ve hedef haline getirmektedir" denildi.
"Şüpheli hakkında şikayetçi olduk"
Açıklamada ayrıca şu sözlere yer verildi, "Şüpheli, suç teşkil eden beyanlarını bir anlık gafletle yapmamıştır. Kendisi eski bir milletvekili ve sosyoloji alanında çalıştığını iddia eden bir akademisyendir. Bu durumda şüphelinin boş bulunduğu ya da dil sürçmesi ile bu ifadede bulunduğunu söylemek imkansızdır. Üstelik programdaki diğer katılımcılar ve moderatör, şüphelinin ifadelerini kendisine hatırlatmıştır. Bunun yanında program esnasında Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan tarafından da cevap verilmiş ve hukuki hakların kullanılacağı hatırlatılmıştır. Buna karşın şüpheli, özür dilemek bir yana dursun, söylediklerini dahi düzeltmemiş, hatta yalan içerikli argümanlarla desteklemeye çalışmıştır. Bu nedenle şüpheli hakkında şikayetçi olmak gerekmiştir."
(Atilla Akın)
Paylaş