havadurum

CHP Çan İlçe Başkanı Aydın; "Asla yalnız yürümeyeceksiniz"

562

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ son günlerine girerken, yürüyüşe destekler de devam ediyor. CHP Çan İlçe Örgütü 3 Temmuz Pazartesi akşamı Çan’da bir araya gelerek ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek eylemi gerçekleştirdi. CHP Çan İlçe Başkanı Aydın, pazar günü gerekleştirilecek mitinge ilçe örgütü olarak katılacaklarını belirterek; “Başkanımız bunun için yürüyor ve bizde onunla beraber yürüyeceğiz. Yarın İzmit yürüyüşüne Pazar günü de gerçekleşecek mitinge katılacağız” dedi.  Adalet Yürüyüşü için geçekleştirilen eylemi aktaran Aydın; Çan Merkez’de toplandık, şarkılar ve türküler söyleyerek mumlar yaktık. Yürü kortejinden canlı bağlantılar yaptık. Duygu ve düşüncülerini aktardı ve mevcut durumunu anlatarak bilgiler aldık. Devletimizi ordumuzu FETÖ’nün ellerine teslim etmiş insanlar dışarıda ancak masum insanlar içerde. Toplun vicdanını yaralayan şeyler bunlar. Aletsizlikler yaşıyoruz. Herhangi bir suçu olamadığını bildiğimiz kararlar siyasi. En son Enis Berberoğlu’nun aldığı ceza ise bardağı taşıran son damla oldu. Berberoğlu’nun kararı açıklanmadan önce cezaevinde yeri hazırlandı. Bunlar çok ama çok yanlış şeyler Genel Başkanımız bunun için yürüyor ve bizde onunla beraber yürüyeceğiz. Yarın İzmit yürüyüşüne Pazar günü de gerçekleşecek mitinge katılacağız” dedi. 

 
“Asla yalnız yürümeyeceksiniz”
Türkiye’de adaletin zayıfladığı ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirten Aydın “Adaleti zayıflamış bir ülke, asla güçlü olamaz. Adımlarımızın her biri aydınlığa doğru ve her biri adalet için. Herkesin mahkemeler önünde eşit olması için adalet, Herkesin kamu önünde eşit olması için adalet. Bunca adaletsizlik ülkeme yakışmıyor. Cennet vatanımız için adalet istiyoruz. Buradan onlara sesleniyoruz. ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksiniz.’ Bugün bu asil ve soylu talebe dil uzatma cüretini gösteren, bizim vergilerimizle finanse edilen sözde tarafsız devlet televizyonuna bir çift sözümüz bulunmaktadır” 
 
“Sivas katliamı insanlık suçudur”
Dün Sivas katliamının yıldönümü dolayısı ile Sivas katliamının bir insanlık suçudur olduğunu belirten Aydın;  “Bu suçun failleri yargılansın diye adalet istiyoruz. Sivas katliamı sanıklarının avukatlarını ödüllendirilerek milletvekilini bürokrat yapanlar için adalet istiyoruz. Yargımızı bir cemaate teslim edenler için adalet istiyoruz. Gençliğinin baharında teröre kurban verdiğimiz, koruyamadığımız Şehit öğretmen Aybüke Yalçın için adalet istiyoruz. Ve Şanlı Türk Ordumuz için adalet istiyoruz. Son olarak bugün, Kemal Sunalsız 17.yıl ve Ülkemde değişen hiçbir şey yok onun yokluğundan başka. Saygı ve özlemle anıyorum” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş