havadurum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu; `Tecavüzü savunanlar kurultayı itibarsızlaştıramaz`

457

 Uğur Dündar ile Halk Arenası Çanakkale’de gerçekleştirildi. Çanakkalelilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da dinleyici olarak katıldı.  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ile tarihçi Sinan Meydan’ın konuk olarak yer aldığı programda Adalet Kurultayı’na yapılan eleştiriler ve 30 Ağustos zaferi konuşuldu. Programa 30 Ağustos’u kutlayarak başlayan Dündar, Adalet Kurultayı’nın itibarsızlaştırılmak istendiğini belirterek; “Kurultayı itibarsızlaştırmak için çarpıtıyorlar. Ellerinden geleni artlarına bırakmayan anlayış çeşitli çarpıtmalarla gayretlerini sürdürüyorlar” dedi. Dündar’ın ardından ilk sözü alan Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, Adalet Kurultayı’na yapılan eleştirilere ve içki tartışmalarına değinerek; “Kimsenin içkisine karışmayız, ama burada içki yasak dedik. O bölgede uygun görmedik. Şehitlerin huzuruna yetimin hakkını yiyen giremez, tecavüzleri savunanlar giremez. Siz kimsiniz, Adalet Kurultayı’nı itibarsızlaştıracak! FETÖ’cülerin başına gelenler sizin de başınıza gelecek” dedi. Konya Milletvekili Bozkurt konuşmasında son çıkan KHK’ları hatırlatırken, tarihçi Meydan ise 30 Ağustos tarihi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.  


Kurultayı çarpıtıyorlar
Açılış konuşmasına 30 Ağustos’u kutlayarak başlayan Dündar, kurultayın çarpıtılmak istendiğini belirterek;  “Kurultayı itibarsızlaştırmak için çarpıtıyorlar. Ellerinden geleni artlarına bırakmayan anlayış çeşitli çarpıtmalarla gayretlerini sürdürüyor” dedi.
 
Onlar teröristse bizde teröristiz
Dündar’ın ardından söz alan Aykut Erdoğdu ilk olarak tutuklanan gazeteciler ile ilgili görüşlerini paylaşarak;  “Onlar kadar kötü olmak hiç istemem. Allah şerlerinden korusun. ‘Erdoğdu teröristin önde giden olduğunu itiraf etti’ dediler. Abe Allah’tan korkmazlar. ‘Ben bu insanların geçmişini bilirim’ dedim. Ahmet Şık ‘Bana FETÖ’cü diyen kendisi teröristtir’ diyor. Gökmen Ulu temiz bir insandır. Çocukları esir tutmuşlar. ‘Bunlar teröristse biz de teröristiz’ diyorum. Olar da manşet atmışlar” dedi.

“Akademisyenleri işten attınız, milleti hapse attınız”
İktidarın şu anki politikalarını FETÖ politikalarına benzeten Erdoğdu; “Biz buna boyun eğmeyeceğiz. Bizim vicdanımızı esir alamayacaksınız. Parsel parsel verenler dururken, damatlar tutuklanmazken isyan etmeyeyim mi? FETÖ’cüler kendilerini güçlü sanıyorlardı. İlker Başbuğ’u hapse attıran kişiye arabayı sen vermedin mi? ‘Beni affetsin’ diyorlar. O zaman bütün FETÖ’cüler beni affetsin desin. Akademisyenleri işten attınız, milleti hapse attınız. Kendinize ve damatlarınıza geldiğinizde gıkınız çıkmadı. FETÖ’cüler de kendilerini güçlü sanıyorlardı. O FETÖ’cüler de güçlü hissediyorlardı. Sizin de sonunuz aynı olacak” diye konuştu.
 
“Yetim hakkı yiyen giremez”
Adalet Kurultayı’nda içki içildiği yönündeki haberlere ilişkin konuşan Erdoğdu; “Kimsenin içkisine karışmayız ama burada içki yasak dedik. O bölgede uygun görmedik. Şehitlerin huzuruna yetimin hakkını yiyen oraya giremez. Tecavüzleri savunanlar giremez. Siz kimsiniz ya, Adalet Kurultayı’nı itibarsızlaştıracak! FETÖ’cülerin başına gelenler sizin de başınıza gelecek” dedi.
 
“Toprakları vatan yapan Atatürk’tür”
Erdoğdu’nun ardından konuşan Konya Milletvekili Bozkurt, 30 Ağustos’u  “Bu toprakları tek vatan yapan adam Mustafa Kemal Atatürk’tür” derken, tarihçi Sinan Meydan ise Büyük Taarruz’u işaret ederek 30 Ağustos ile ilgili tarihsel bilgilendirmelerde bulundu.
(Eren Aşnaz)
Paylaş