havadurum

CHP İl Başkan adayı Ural üye ve delegelerle buluştu...

1600

 CHP İl Başkan adayı Metin Ümit Ural,  birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltı etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile çok sayıda CHP’li üye ve delege katıldı. Ülke ekonomisi ve siyaseti hakkında görüşlerini aktaran Ural, 23 Aralık’ta düzenlenecek CHP İl Kongresi’ne ilişkin açıklamada bulundu. İl Başkanlığı teklifini ikbal değil, iktidar anlayışı ile hareket etiği için kabul ettiğini belirten Ural, “bizden yüz yıl önce yola çıkmış, Cumhuriyetimizin kurucularının yoluna sahip olmak zorundayız. Bizler, ben değil biz anlayışını uygulamak için adayız” dedi. Üye ve delegelere destek çağrısında bulunan Ural, “sizlerden elinizi yüreğinizi koyup bizlere katılmanızı, mücadele etmenizi istiyoruz. 37’inci Çanakkale İl Kongremizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Ural konuşmasında; “Siyaset tamamen çürümüş noktada. Ekonomi dip yapmış, eğitim sistemimizi çökmüş, dış ilişkilerde karşımıza ne çıkacağı belli olmayan bir süreci yaşıyoruz” dedi. 

 
“Doğrudan demokrasi içerisinde omuz omuza hareket etmek isteyen aday arkadaşınızım”
37’inci kongreler sürecini yaşadıklarını ifade eden Ural; “Bazı şeyleri yaşamak istemesek de şunu biliyoruz. Barışın ve özgürlüklerin kenti Çanakkale’de Merkez İlçe Kongresi’nin yapılmaması normal olmayacaktı ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılçdaroğlu’nun destekleri ile bunu yapabilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.  Partimiz özgürlükçü, demokrasiyi savunan bir parti, etik kurallarımız var. 2018 Genel Seçimlerinde Türkiye’de ender görülen bir şekilde Çanakkale’de eğilim yoklaması yapıldı. 2019 yerel seçimlerinde yine partimizde eğilim yoklaması yapıldı. Burada bir fermuar liste oluşturulmaya başlandı. Bu neden? Fermuar uygulaması gelecek siyasetlerini uygulamak için olmamalı. Bizler doğrudan demokrasiyi savunan insanlar olarak bir gurup arkadaşımızla yola çıktık. Bu yol, doğrudan demokrasi hareketi idi. Ben doğrudan demokrasi içerisinde sizlerle omuz omuza hareket etmek isteyen aday arkadaşınızım. Bunu böyle bilmenizi istiyorum” dedi. 
Doğrudan demokrasi hareketinin her şeyi ile açık bir hareket olduğunu belirten Ural; “Bu hareketin küçük bir gurup siyaseti değil, katılan herkesin siyaseti olması gerektiğini düşündük ve herkesi davet ettik. Bu süreçte nasıl bir yöntemle başkan adayımızı belirleyeceğimizi konuşmaya başladık. İl Başkan adayı olma teklifini aldım. Dolayısı ile hiç tedirgin olmadan, ikbal siyasetini hayatım boyunca düşünmediğim için, iktidar siyasetini düşündüğüm için kabul ettim. Bizden yüz yıl önce yola çıkmış, Cumhuriyetimizin kurucularının yoluna sahip olmak zorundayız. Bizler, ben değil biz anlayışını uygulamak için adayız. Emeğin değerini bilen, emek örgütlenmeleri ile birlikte ülkemizi iktidara taşımaya adayız. Liderlerin değil, siyasetin liderler çıkartması için adayız. Sizlerden elinizi yüreğinizi koyup bizlere katılmanızı, mücadele etmenizi istiyoruz.  37’inci Çanakkale İl Kongremizin hepimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş