havadurum

CHP İl Başkanı Güneşhan "Çanakkale İstanbul için hazır"

2093

 CHP, yerel seçimler sonrası tüzüğü gereği iki ay içerisinde yapılması gereken İlçe Danışma Kurulu ve İl Danışma kurulu toplantılarını gerçekleştirdi. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu yapılan İl Danışma Kurulu toplantısı sonrası CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, toplantılarla ilgili görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştı. Toplantılarla ilgili görüşlerini aktaran İl Başkanı Güneşhan, aynı zamanda, İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek seçimlerle ilgili Çanakkale’de yapılan çalışmaları aktardı.  İlçelerde tüm üyelerle gerçekleşen İlçe Danışma Kurulu Toplantılarının ardından hazırlanan raporların İl Danışma Kurulu Toplantısında aktarıldığını belirten Güneşhan; “Ortaya sürülen önerileri aldık. Hepsini rapor haline getirerek Genel Merkeze ileteceğiz” dedi. Yerel seçimlerde Çanakkale’de CHP olarak başarılı olduklarını belirten İl Başkanı Güneşhan; “Millet İttifakı olarak Çanakkale’de 12 ilçeden 8’ini kazandık. Belediye Meclis üyeliklerinin yarısından fazlasını CHP tek başına çıkarttı. Yine CHP tarihinde ilk defa 34 üyeli İl Genel Meclisi’nde 18 üye çıkartarak birinci parti olduk” dedi. İstanbul seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Güneşhan; “6 Mayıs günü YSK kararı, Türk siyasi ve demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçmiştir. Saray o gün YSK eliyle sivil bir darbe yapmıştır. Hiçbir haklı gerekçe olmamasına rağmen seçimler iptal edilmiştir” dedi. Güneşhan; “Ekrem İmamoğlu 31 Mart’ta Millet İttifakı adayıydı. Şimdi 81 milyon Türkiye insanının adayıdır. Bu ülkede, demokrasiyi, laikliği, hukukun üstünlüğünü, Cumhuriyeti ve adaleti savunan herkesin adayıdır. Ekrem İmamoğlu’nu herkes görecektir ki önümüzdeki seçimlerde açık ara yeniden seçilecektir” dedi. 23 Haziran seçimleri için Çanakkale’de yapılan çalışmaları aktaran İl Başkanı Güneşhan; “İstanbul’daki seçim çalışmaları için avukat arkadaşlarımızdan ciddi sayıda bir talep var. İstanbullu olup da Çanakkale’ye tatil için gelmiş olan seçmenlerimiz ile irtibata geçip, özellikle ekonomik olarak İstanbul’a gidemeyecek durumda olanların ulaşımlarını sağlayacağız. Yine 13-14 ve 15 Haziran’da tüm Belediye Başkanları olarak İstanbul’da olunacak. İstanbul’da çeşitli çalışmalara belediye başkanlarımız bizzat katılacaklar” dedi. 

 
“Rapor haline getirerek Genel Merkeze ileteceğiz”
Tüzük gereği seçimlerden sonra iki ay içerisinde ‘Danışma Kurulu Toplantıları’nın yapılmış olması gerektiğini belirten Güneşhan; “Önce tüm ilçelerimizin toplantılarını yaptık. Tüm üyelerimizin katılımı ile yapılan bu toplantılarda seçimlere yönelik değerlendirmeler yapıldı. İlçelerimizin yapmış oldukları toplantılar sonucu hazırlamış oldukları raporları da, ‘İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda gelip aktardılar. Bizde konuşulan, ortaya sürülen önerileri aldık ve hepsini rapor haline getirerek Genel Merkeze ileteceğiz” dedi. 
 
“Yerel iktidarlarda başarılı olursak, genel iktidarın yolunu açmış oluruz”
Çanakkale olarak son yapılan yerel seçimlerde başarılı olduklarını belirten Güneşhan; “6 ilçe, 5 belde olmak üzere toplam 11 belediye başkanlığı kazandık. Seçimlerden bazılarına Millet İttifakı olarak girdik. Millet İttifakı olarak Çanakkale’de 12 ilçeden 8’ini kazandık. Belediye Meclis üyeliklerinin yarısından fazlasını CHP tek başına çıkarttı. Yine CHP tarihinde ilk defa 34 üyeli İl Genel Meclisi’nde 18 üye çıkartarak birinci parti olduk. Bununla birlikte, İl Genel Meclisi oylarına göre CHP Çanakkale ilinde birinci parti oldu. Üstelik MHP dört önemli ilçede AKP’li adaylara oy vermişlerdi. Bunlar, Çanakkale Merkez ile Lapseki, Biga ilçeleridir.  Bu ilçeler, MHP’nin en güçlü olduğu ilçeler. Buralarda CHP aynı zamanda Cumhur İttifakı ile yarışarak, Cumhur İttifakı’nın önünde seçimleri tamamlamıştı. Önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize vermiş olduğu bu yetkiyi en iyi şekilde değerlendirerek, çok çalışıp, çok başarılı olup 2023’te yapılacak olan Genel ve Cumhur Başkanlığı seçimlerinde partimizi iktidar yapmak ve Cumhurbaşkanı adayımızın seçilmesi için alt yapısını yerellerden öreceğiz. ‘Genelde iktidar olmanın yolu yerelde iktidar olmaktan geçiyor’. Biz, yerel iktidarlarda başarılı olursak, genel iktidarın yolunu açmış oluruz” dedi.
  
“Ramazan ayında kul hakkı yenilmiştir”
Konuşmasında; “İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu kazanmıştır” diyen Güneşhan; “Ancak, 6 Mayıs günü YSK kararı ile Türk siyasi ve demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçmiştir. Saray o gün YSK eliyle sivil bir darbe yapılmıştır. Hiçbir haklı gerekçe olmamasına rağmen seçimler iptal edilmiştir. Tüm Türkiye bu gerçeği biliyor. 16 Milyon İstanbullu’nun iradesi gasp edilmiştir. Ekrem İmamoğlu 31 Mart’ta Millet İttifakı adayıydı. Şimdi 81 milyon Türkiye insanının adayıdır. Bu ülkede; ‘demokrasiyi, laikliği, hukukun üstünlüğünü, Cumhuriyeti ve adaleti’ savunan herkesin adayıdır. Ekrem İmamoğlu’nu herkes görecektir ki önümüzdeki seçimlerde açık ara yeniden seçilecektir. Çünkü, Ekrem İmamoğlu’nun hakkı yenilmiştir. Ramazan ayında kul hakkı yenilmiştir. Bununda en güzel cevabını 16 milyon İstanbullu verecektir” dedi.
  
“Avukat arkadaşlarımızdan ciddi talep var”
İstanbul seçimleri için Türkiye’deki tüm illerde İstanbul’daki İl Seçim Koordinasyonu ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Güneşhan; “Onlar bizden talep ettikleri müddetçe, biz onlara destek oluyoruz. Çanakkale’den görev almak isteyen avukat arkadaşları sordular. Bizde kendilerine gönüllü avukat arkadaşları ilettik. Avukat arkadaşlarımızdan ciddi sayıda bir talep var. O arkadaşlarımızla da İstanbul’daki hukuk bürosu görüşmelerini sürdürüyorlar.  Bununla birlikte İstanbullu olup da Çanakkale’ye tatil için gelmiş olan seçmenlerimiz ile irtibata geçip, özellikle ekonomik olarak İstanbul’a gidemeyecek durumda olanların ulaşımlarını sağlayacağız. İsim tespit çalışmaları tüm ilçelerimizde, özellikle sahil bölgelerimizde sürüyor. Yine 13-14-ve 15 Haziran’da tüm Belediye Başkanları olarak İstanbul’da olunacak. İstanbul’da çeşitli çalışmalara belediye başkanlarımız bizzat katılacaklar” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş