havadurum

CHP İl Başkanı Güneşhan "Kazanan adaylar değil partimiz olacaktır"

2187

 CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan gündeme ve 23 Şubat’ta düzenlenecek İl Kongresi ile ilgili açıklamada bulundu. İl Binasında düzenlediği basın toplantısına İl Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Gündeme dair yaptığı açıklamada ülkenin en zor dönemlerini yaşadığını belirten Güneşhan, “birlik beraberlik içerisinde tüm örgütümüz ile çalışıp ülkenin içinde bulunduğu koşullardan kurtulmaya çalışacağız” dedi. İşsizliğin had safhada olduğunu ifade eden Güneşhan, iktidarın son 16 yılda ülkeyi yaşanmaz hale getirdiğini ifade etti. Güneşhan; “Bu ülkeye demokrasinin, hukukun üstünlüğünün gelmesi, üretimin artması, güçlü bir sosyal devlet olması… ve bunların yanında en önemli şey bunların hepsinin bunların devamlılığının sağlanması” dedi. Pazar günü il kongresinin gerçekleşeceğini belirten İl Başkanı Güneşhan; “Kongreler bizim için bayram ve şölendir. Kongremizin partimize ve Çanakkale’mize yakışır bir şekilde geçeceğine inancım sonsuzdur” dedi.  İl Başkanı Güneşhan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın  il başkan adayı Metin Ümit Ural’ı desteklemesi konusunda ki sorularına, “taraf olması doğaldır son derece demokratik bir yarış olacaktır. Bu konuda benim için bir sakıncası yoktur” dedi.

 
“Türkiye’nin içinde bulunduğu bu koşulları vatandaşlar hak etmiyor”
İl Başkanı Güneşhan açıklamasında; “Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en karanlık, en zor, en güç dönemlerini yaşıyor. Freni patlamış kamyon gibi aşağı doğru yol alıyor. Türkiye içinde bulunduğu krizden çıkması için, bu iktidardan biran önce kurtulması lazım. Bugün Türkiye, başta ekonomik kriz olmak üzere, dış politikada uluslararası krizler olmak üzere, siyasi krizler, demokrasi -hukuk, yargı-adalet, sağlık krizleri olmak üzere birçok krizle karşı karşıya. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu koşulları ülkemiz vatandaşları hak etmiyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu koşullardan kurtulabilmesi için her zamankinden daha fazla CHP’ye ihtiyaç var. Bizlerde bunun bilincindeyiz, Birlik beraberlik içerisinde tüm örgütümüz ile çalışıp ülkenin içinde bulunduğu koşullardan kurtulmaya çalışacağız” dedi.
 
“8 milyonu aşkın işsizimiz var”
İşsizliğin her geçen gün arttığını belirten Güneşhan; “İşsizlikte ciddi problemler yaşıyoruz. 8 milyonu aşkın işsizimiz var. Her üniversite mezunundan ikisi işsiz. Memurumuz, işçimiz, köylümüz çok zor durumda. Eskiden insanlar yaşadıkları sıkıntılardan dolayı canlarına kıyıyorlardı. Artık insanlar toplu olarak intihar ediyorlar. İktidarın umurunda değil. İnsanların yaşadıkları bu sıkıntıların temelinde yaşadıkları psikolojik durumun sorumlusu mevcut iktidardır. İktidar 16 yılda ülkeyi yaşanamaz hale getirmiştir. Bir tane dost ülkemiz kalmadı. Ülke bu durumu hiç hak etmiyor. CHP olarak ülkenin içinde bulunduğu bu çıkmazdan kurtulabilmesi için projelerimiz hazır. Ülkenin sorunlarına çözüm bulabilmek için halkımız hak ettiği şekilde insan onuruna yakışır yaşayabilmesi için demokrasiyi, adaleti ve hukukun üstünlüğünü tekrar inşa edeceğiz. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek. Kimse düşüncelerinden dolayı hapse atılmayacak.  Devlette liyakatı esas kılacağız.    Üreten değil tüketen bir ülke konumundayız. Üretimi, sanayide, tarlalarda yapacağız. Sanatta, bilimde üretim yapacağız. Güçlü bir sosyal devleti bu ülkeye getirmiş olacağız. İktidara gelir gelmez ilk yapacağımız iş aile sigortasını yeniden getireceğiz. Bu ülkede herkesin karnı doyacak. Bu ülkeye demokrasinin, hukukun üstünlüğünün gelmesi, üretimin artması, güçlü bir sosyal devlet olması… ve bunların yanında en önemli şey bunların hepsinin bunların devamlılığının sağlanması. Sürdürülebilir olmazsa yerimizde sayarız” dedi.  
“Kongreler sürecinin sonuna geliyoruz”
Güneşhan, 23 Şubat’ta düzenlenecek İl kongresi ile ilgili; “Partimizin kongreler sürecinin sonuna geliyoruz. Önümüzdeki hafta Pazar günü İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde il kongremizi yapacağız. Kongreler bizim için bayram ve şölendir. Partilerimizin bir araya gelerek yetkili organlarını seçtiği en önemli organizasyonlardır. Dolayısıyla İÇDAŞ Kongre merkezine hemşerimizi bekliyoruz. Kongremizin partimize ve Çanakkale’mize yakışır bir şekilde geçeceğine inancım sonsuzdur. Pazar günü kongremizde iki aday ile seçimlere gideceğiz. Kazanan adaylar değil partililerimiz olacaktır” dedi.
 
“Taraf olmada benim için bir sakınca yoktur”
Güneşhan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ilgili sorulara; “Sayın Ülgür Gökhan belediye bakanımızdır, taraf olması doğaldır son derece demokratik bir yarış olacaktır. Bu konuda benim için bir sakıncası yoktur. Tüm üye ve delegelerimiz özgür iradeleri ile gelip oylarını kullanacaklardır. Sonuçta benim 2 yıllık görev yapmışlığım var. Bu iki yıl içerisinde partimiz en başarılı dönemlerinden birini yaşamıştır. Yine parti içi demokrasinin en geniş şekilde uygulandığı 2 dönemi yaşamıştır. Sadece seçim sonuçları ile ilgili değil, hem Çanakkalelilerin hem de partililerimizin ve seçilmişlerimizin hakkını hukukunu en iyi şekilde koruduk. Bunu korurken de hiçbir şeyden çekinmedik. Ben partililerimizin ve delegelerimizin sağduyusuna inanıyorum. Delegelerimiz bence doğru bir karar verecektir. Sonuçlar ne olursa olsun hep birlikte çalışacağız. Halkın vatandaşın bizden beklentisi iktidar olmamızdır. Şu anda iktidara en yakın parti CHP’dir. Kendi içimizdeki meseleleri 23 Şubat’ta bitireceğiz. Ondan sonra tüm enerjimiz ile, her yerde olacağız” şeklinde cevap verdi. 
(Eren Aşnaz / Seçkin Sağlam)
Paylaş