havadurum

CHP İl Başkanı Güneşhan; "Milli ve yerli olmak adına ağaçların kıyımını durdurun"

1297

 CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, dün partisinin İl binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın yanı sıra, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar. Açıklamasında   ‘Cesaret ve Adalet’ sloganı ile düzenlenen CHP 36’ıncı Olağan Kurultayı’nı değerlendiren Güneşhan, 17 maddelik kurultay sonuç bildirgesini paylaştı.  Türkiye ve Çanakkale gündemi üzerine değerlendirmelerde bulunan Güneşhan,  ÖSO’nun ‘Kuvayı Milliye’ birlikleri ile bir tutulmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. TTB’nin 1953 yılından bu yana 83 bin civarında üyesi olan bir oda olduğunu belirten Güneşhan, hekimlerin her zaman yaşamdan yana tavır koyduklarını söyledi.  Güneşhan, Atikhisar baraj havzası içerisinde kesilen ağaçları örnek vererek; “Gücünüz yetiyorsa milli ve yerli olmaya biraz da bu açıdan bakınız ve ağaçların kıyımını durdurunuz” dedi. Güneşhan; “Önümüzdeki iki yıllık dönemde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilmiştir. Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Muharrem Erkek Parti Meclisi üyeliğine Sayın Serdar Soydan Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Bu çerçevede; önümüzdeki dönemin parti örgütünün hedef ve öncelikleri aşağıdaki ilkeler olacaktır. Tek adam rejimine son verilecek ve kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sisteme geçilecektir. Cumhuriyet ve demokrasinin temeli olan laiklik ilkesinden taviz verilmeyecek ne dinin siyasallaştırılmasına ne de siyasetin dinselleştirilmesine izin verilmeyecektir. Din, vicdan ve inanç özgürlüğüne müdahalelere izin verilmeyecek, yaşamın her alanında adalet ve huzur sağlanacaktır. OHAL derhal kaldırılacak, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) yasama ve yargı denetimine alınacak ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ`nün siyasi ayağı kesinlikle ortaya çıkarılacaktır. Yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü sağlanarak, tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği güvence altına alınacak, seçimler adil ve güvenli olacaktır. Kürt sorunu eşit yurttaşlık temelinde, ulusal bütünlük ve toplumsal uzlaşı ile çözülecektir. Çağdaş demokrasilerde 4’üncü güç olarak benimsenen medya özgürlüğü sağlanacaktır. Yüksek katma değerli kapsayıcı büyüme hedeflenecek, eğitim ve sağlık parasız, kaliteli ve ulaşılabilir olacaktır. Herkes milli gelirden hakkını alacak, açlık ve yoksulluk sıfırlanacak, gelir dağılımı adaletini ve bölgesel kalkınmayı sağlamak devletin temel görevi olacaktır. Tarımsal üretim planlanacak, ekilmeyen tarım arazisi kalmayacak, çiftçi desteklenerek ithalata karşı korunacak ve Türkiye tarımda tekrar kendi kendine yeten ülke konumuna getirilecektir…” dedi.  


“ÖSO’yu Kuvayı Milli ile bir tutmak saygısızlıktır”
Afrin’de savaşan ÖSO’nun, Kuvayı Milliye birlikleri ile bağdaştırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Güneşhan; “Suriye’nin bölünmesinde AKP’nin nasıl destekleyici rol oynadığı halkımızca malumdur. AKP hükümeti Suriye’de Esad’a karşı savaşan güçlere destek olmuştur ve bu gün aynı güçlerle Afrin’e harekât düzenlemiştir. AKP Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemenin hesabını halkımıza bir gün mutlaka verecektir.  Militarist bir yapı olan ÖSO ile TSK birlikte sınır ötesine savaşmaya gönderilmiştir.  ÖSO’nun kimlerden oluştuğu milletimize tam olarak açıklanmamakla birlikte, ‘para karşılığı savaşan, kafa kesen, tecavüz eden, hırsızlık ve yağma yapan’, şartlara göre veya maaşa göre farklı radikal İslami örgütler arasında saf değiştiren militanları da içinde barındıran bu yapıyı, Mehmetçik ile yan yana getirmek kabul edilebilir değildir. Hele ki kadim Anadolu halklarının işgal edilen vatan toprağını ve canını korumak için kurduğu ve paranın hükmünün olmadığı mertçe savaşan Kuvayı Milliye ordusu ile bir tutmak, aziz şehitlerimizin hatırasına büyük saygısızlıktır ve milletimizin canını acıtmaktadır” dedi.
  
“TTB, yaşamdan yana saygın bir kuruluştur”
TTB’ye yapılan gözaltılar hakkında görüşlerini aktaran Güneşhan, TTB’nin köklü bir geçmişe sahip, kuruluşu 1953 yılına dayanan ve üye sayısı 83 binin üzerinde olan bir meslek odası olduğunu dile getirerek; “Geçmişte olduğu gibi bu gün de ölümden değil yaşamdan yana olduklarını ifade etmiş olmalarıdır gözaltına alınma gerekçeleri. Bu gün TTB ne yapılanlar ülkede düşünce ve söz söyleme özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Asıl hezeyan;  AKP’nin Suriye ‘ye karşı izlediği dış politikadır ve baştan sona yanlıştır. Savaşın son çare olduğu 1914 yılı 1. Dünya savaşında tıbbiye hocaları ve öğrencileri tamamı cepheye gönüllü gitmiş ve destan yazmışlardır. Özellikle Çanakkale cephesinde 1915 yılında tıbbiye 1. Sınıfa kaydolan öğrencilerin tamamı şehit olmuştur ve 1921 yılında tıbbiye mektebi hiç mezun vermemiştir. Bu gün hekimlerimize bu nefret nedendir? Terörist sevici olmakla vatan haini olmakla suçlanmaları nedendir? Tek neden Tabi ki AKP’ye muhalif olmalarıdır” dedi.
 
“Ağaç kıyımları devam ediyor”
Güneşhan iktidar partisi mensuplarının öncelikle Kazdağları’nda yaşanan ağaç kesimlerini durdurmaları gerektiğini belirterek; “Kaz dağlarındaki eşsiz ormanlarımız maden şirketlerinin kıyımına uğruyor, Atikhisar barajı güvenlik sahası içerisinde kalan alanda siyanür kullanılarak altın madeni çıkarılacak ve bugünlerde binlerce ağaç kesiliyor. Gücünüz yetiyorsa Milli ve yerli olmaya biraz da bu açıdan bakınız ve ağaçların kıyımını durdurunuz. Köylere gidin ve tarım üreticilerinin, süt üreticilerinin nasıl borç batağına saplandığını dinleyin onlardan. Okullara gidin ve cemaatlerin okullarda nasıl cirit attığını, çocuklarımızın nasıl din istismarına uğradığını görün. Olması gereken çağdaş, laik, bilimsel eğitimin iktidarınız sayesinde nasıl içler acısı bir halde olduğunu görün ve yüzleşin kendinizle. Caddelere, sokaklara, pazar yerlerine çıkın tek başınıza dolaşın halkımızın arasında cesaretiniz var ise. Belki o zaman bu ülkenin insanları ne yaşıyor farkına varırsınız. Belki o zaman vaktinizi sağa sola saldırarak yalan yanlış suçlamalarda bulunarak harcamaya vicdanınız el vermez de asli görevinize yoğunlaşırsınız” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş