havadurum

CHP İl Başkanı Ural "Kaostan kurtulmak seçimden geçiyor"

1366
CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. Ak Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili. Bülent Turan`ın THK`nın içinde bulunduğu durumdan CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu`nu sorumlu tutmasın eleştiren Ural, vekil Turan`ın yapılanları örtmek istediğini belirtti. Ak Parti İl Başkanı Naim Makas`ın İl Genel Meclisi`ne dair açıklamaları ile ilgili konuşan Ural, "Makas iyi bilmelidir ki, sahte tören kutlamalarıyla, Meclis üyesi transferleriyle de bu işler olmaz, bu iktidar yürümez..." dedi. Bazı yerel basında Millet İttifakı üyelerini birbirine düşürmek amacı ile algı yönetimi yapıldığı iddiasında bulunan Makas, "Ülke yangın yeri siz Çanakkale Belediyesini kim yönetecek tartışması ile neyi gizlemek istiyorsunuz" dedi. Ülkede bir kaos ortamı olduğunu belirten Ural; "Şimdi buradan sesleniyorum ülkemizde yeterince kaos var, bu kaostan kurtulmak genel seçimlerden geçiyor ve biz hemen seçim diyoruz, yüreğiniz varsa hodri meydan" dedi. Ural açıklamasında; "Ülkemiz insanı içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı, işsizlik, kadına şiddet, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve mülteci sorunu ile baş etmeye çalışırken birde yangın ve doğal afetlerle karşı karşıya kalmış durumdadır. Bu vesileyle yangında ve sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır dilerim. Ülkeyi yönetenlerin altından kalkamadığı, önlem alamadığı bu sorunlar halkımızı, insanımızı daha da zorda bırakıp tedirgin ederken ülkemizi yönetenler yerelde de CHP` ye saldırmayı, elden bırakmıyorlar. Cumhuriyetin kurucu partisini karalayarak, çamur atarak iktidarda kalacaklarını, sanıyorlar. Herkesin bilmesi gereken bir gerçek var, tünelin sonu göründü, tepetaklak gidiyorsunuz" dedi. 
 
"Güneş balçıkla sıvanmaz"
Milletvekili Turan`a THK açıklamaları üzerinde eleştiride bulunan Ural; "AK Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Sn. Bülent Turan ülkedeki büyük orman yangınlarının ardından kullanılmayan uçaklarla gündeme gelen Türk Hava Kurumu`nun içinde bulunduğu kötü durumdan CHP`nin sorumlu olduğunu öne sürerek fütursuzca davranmış. Partimizi ve Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu`nu bu konunun müsebbibi iddialarında bulunmuş, halkın sinir uçlarıyla oynandığını öne sürerek, Türk Hava Kurumuna atadıkları kayyum sorununun en büyük sorumlusu CHP`dir diyerek yaptıklarını örtmeye çalışmıştır. Ancak bilmelidir ki, güneş balçıkla sıvanmaz" dedi. 
 
"Meclis üyesi transferleriyle de bu işler olmaz"
Ak Parti İl Başkanı Makas`ın İl Genel Meclisi açıklamalarını eleştiren Ural; "Sn. Naim Makas`ta iyi bilmelidir ki, sahte tören kutlamalarıyla, Meclis üyesi transferleriyle de bu işler olmaz, bu iktidar yürümez. Bir resmi devlet töreni düzenleniyorsa bu devletin ilgili makamı törene davet eder ve davete icabet edilir. Buradan da bir yere gidemezsiniz. Halkın içine gidin de görün, birlikte yola çıktıklarınızın konuştuklarına bir kulak verin, çok iddialıysanız koyun sandığı görelim sonucu" dedi. 
 
"Cumhuriyet sevdalısı tüm halkımız kararını vermiş seçime hazırdır"
Ural son olarak; "Bu vesileyle bir kez daha tüm Çanakkale halkımıza bildirmek istiyorum ki; iktidar ülkeyi yönetemiyor, Ülkemiz yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi savrularak felakete gidiyor, bu gidişe dur demenin yolu hemen seçimden geçiyor. Ülkemiz genel seçim sürecine girmiş durumdadır her durumda yapılacak baskın, erken ve zamanında olacak ilk seçimde Millet İttifakımız İktidar olacaktır, buna inancımız tamdır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Tüm Millet İttifakı Partileri ve özellikle demokrasiye inanan, demokrasi ve Cumhuriyet sevdalısı tüm halkımız kararını vermiş seçime hazırdır..." dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş